Prou de repressió policial!
Prou de retallades a l’educació pública!
Prou d’atur juvenil!

Avui 29 de Febrer desenes de milers de joves a tot l’Estat hem inundat els carrers de les principals ciutats per tal de mostrar la nostra solidaritat amb els estudiants valencians, en la jornada de lluita convocada a tot l’Estat pel Sindicat d’Estudiants i a la qual s’han sumat nombrosos col·lectius juvenils d’esquerra. No només als carrers, més d’un milió d’estudiants d’ensenyament de secundària han buidat les classes en totes les comunitats autònomes, i desenes de milers més en la Universitat. La joventut en lluita hem denunciat, en més d’una cinquantena de manifestacions, la brutal actuació de la policia contra els nostres companys de València, i la nostra frontal oposició a les retallades a l’educació pública que s’han generalitzat des de l’arribada del PP al govern. També hem exigit als dirigents de CCOO i UGT la convocatòria d’una Vaga General contra la Reforma Laboral i la ofensiva del Govern de la dreta contra els nostres drets democràtics.

 

Les mobilitzacions més massives han sigut les de València, Barcelona i Madrid, en les dues primeres amb més de 60.000 joves en cadascuna i prop de 15.000 estudiants en la darrera. En els carrers de Madrid des de les 12 del matí milers d’estudiants, responent a la convocatòria del Sindicat d’Estudiants, es concentraven davant la porta del Ministeri d’Educació. La mobilització va iniciar-se amb un crit unànime “Tots som el Lluís Vives”.

Una gran demostració de força

En els últims deu anys els afiliats del Sindicat d’Estudiants hem realitzat centenars d’assemblees i distribuït més de 100.000 pamflets informatius a centenars d’instituts i facultats de tot l’Estat. La nostra pàgina web ha registrat en aquestes setmanes un rècord de visites, amb més de dos milions d’accessos. Als centres de secundària hem rebut el suport i l’alè del professorat i de les associacions de mares i pares d’alumnes, animant-nos a la lluita. La resposta de la joventut estudiantil no ha pogut ser més contundent: prou de tractar-nos com delinqüents, prou de repressió policial, prou de retallades a l’ensenyament públic i prou d’atur juvenil.

La mobilització s’ha estès per tot l’Estat. S’han realitzat manifestacions i concentracions, a més de a les tres ciutats citades, a Vigo, A Corunya, Oviedo, Tarragona, Màlaga, Càceres, Guadalajara, Palència i Burgos i a desenes de ciutats.

En tot moment les manifestacions s’han desenvolupat de manera pacífica, tret a la de Barcelona, on els estudiants, professors i treballadors de la universitat han sigut víctimes d’una brutal càrrega policial completament injustificada. Novament el Govern de CiU, seguint els passos del PP a València, ha demostrat la seva vena repressiva i el seu caràcter autoritari. Des del Sindicat d’Estudiants exigit el cessament immediat dels responsables policials d’aquesta càrrega i del conseller d’interior de la Generalitat catalana.

Tot i la campanya de criminalització contra els estudiants, la jornada de lluita del 29 de Febrer ha demostrat que no anem a acoquinar-nos. Durant les manifestacions desenes de milers de goles han cridat de manera unitària a tot l’Estat consignes com: “Som el poble, no l’enemic”, “Més educació i menys repressió”, “Som estudiants, no delinqüents”, “No és la crisi, és el sistema”, “Ho diuen democràcia i no ho és”, “Obrers i estudiants, units i endavant”.

Des del Sindicat d’Estudiants estem convençuts que la població, les famílies treballadores, els aturats comparteixen i donen suport a les justes reivindicacions dels estudiants. La nostra lluita és la lluita del conjunt de la població contra les mesures injustes i regressives del govern de la dreta. La demagògia del PP es fa cada dia més evident amb els atacs sense precedents a l’ensenyament i sanitat públics, als drets laborals dels treballadors, la privatització dels serveis públics, la repressió dels nostres drets democràtics, i la defensa entusiasta dels interessos de la patronal, la banca i els grans poders econòmics. Per això la lluita continua i fem una crida al conjunt de la joventut a seguir organitzant-nos en els nostres centres d’estudi i facultats, enfortint el moviment estudiantil i el Sindicat d’Estudiants; preparant totes les forces per a que la Vaga General que ha sigut anunciada per a finals de març sigui un èxit rotund i l’inici d’una mobilització cada cop més àmplia i extensa fins a derrotar aquesta ofensiva política de la dreta.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos