Cal aturar els instituts i organitzar manifestacions i concentracions arreu de l'Estat

Descarrega't el full en PDF per a repartir-lo al teu centre d'estudis

Des de fa dies els carrers de València han viscut moments que ens recorden a la dictadura franquista. Centenars de policies antidisturbis, seguint les ordres de la Delegada del Govern del PP, han carregat brutalment contra estudiants de secundària llur únic delicte era manifestar-se pacíficament en defensa de l'ensenyament públic i contra les retallades aprovades pel govern de la Generalitat valenciana. Els estudiants de l'IES Lluis Vives i d'altres centres, han estat víctimes d'una brutalitat policial que recorda l'actuació de la policia franquista en els anys setanta. Estudiants pacífics que es manifesten pacíficament han estat copejats violentament, a cops de porra, puntades i agressions, tancats i tractats com a delinqüents perillosos, i desenes detinguts injustament. En aquesta brutal actuació policial, els insults i vexacions han estat la norma. A ningú se li escapa que la decisió del PP d'utilitzar aquesta violència contra els estudiants no és casual: pretenen atemorir als joves que lluitem pels nostres drets, però no ho aconseguiran.

 

Des del Sindicat d'Estudiants tornem a reiterar la nostra total solidaritat amb els estudiants valencians, amb els companys del Lluis Vives, amb els detinguts i amb els seus familiars. Exigim la llibertat de tots els companys detinguts i la dimissió immediata de la Delegada del Govern i del Ministre d'Interior que estan emparant aquesta actuació policial pròpia d'una dictadura.

Jornada de lluita estudiantil el 29 de febrer arreu de l'Estat

Vaga d’estudiants a Catalunya i al País Valencià

Els nostres companys de València estan mobilitzant-se des de fa setmanes per una demanda completament justa: una educació pública de qualitat. Des de fa anys, el govern del PP instal·lat en la Generalitat no ha fet més que retallar els pressupostos educatius afavorint descaradament la privatització de l'ensenyament. Mentre els empresaris s’omplen les butxaques amb subvencions públiques, els centres d'estudi del País Valencià s'han degradat acceleradament: milers d'estudiants fan classes en barracons, hi ha talls continus d'electricitat i de la calefacció a les aules; s'acomiaden professors i la massificació cada dia és més insuportable. Un panorama semblant al que es viu en centenars de centres d'estudi de la resta de l'Estat, i que el govern central del PP (i també el de CiU a Catalunya), amb les seves retallades a l'ensenyament públic, està empitjorant encara més.

El passat 16 de febrer, el Sindicat d'Estudiants va convocar una vaga general en tota la Comunitat Valenciana que va ser seguida massivament: les aules van quedar buides i les manifestacions van ser multitudinàries. A València ciutat més de 20.000 joves van abarrotar el centre de la ciutat, i milers més ho van fer a Castelló, Alacant i nombroses localitats. Abans d'aquesta data ja havien sortit al carrer per milers al costat dels nostres pares i professors, igual que els companys de Madrid, Catalunya, Navarra, Galícia, Andalusia i de la resta de l'Estat.

El govern del PP, amb un complet menyspreu per les nostres reivindicacions, només ha sabut respondre amb més agressions, més repressió i més mentides. No escolta la veu de la joventut, no dedica els diners als nostres centres d'estudi, però sí mobilitza quantiosos recursos públics per regalar-los-hi als banquers, comprar gasos lacrimògens i recolzar als seus mitjans de comunicació afins perquè criminalitzin als joves que lluiten pel seu futur.

La dreta demostra amb la seva actuació una enorme debilitat: sense arguments recorren a les porres. Sí, la joventut i els treballadors som forts i som més. El passat 19 de febrer més de dos milions de treballadors, aturats, pensionistes i joves, molts joves, omplim els carrers de tot l'Estat contra la reforma laboral aprovada pel govern de Rajoy. Una reforma que deixa via lliure als empresaris per esclavitzar-nos, pagar-nos salaris miserables, i que a més no crearà ocupació sinó que facilitarà milers d'acomiadaments, això, sí, gratis.

Enfront d'aquesta ofensiva de la dreta hem de respondre amb claredat: Cal lluitar, mobilitzar-nos massivament i unitàriament, demostrar que no acceptarem que una minoria segueixi fent fabulosos beneficis a costa del sofriment de la majoria de la població. Al País Valencià, el Sindicat d'Estudiants ha convocat vaga general pel 29 de febrer. Però aquest dia els nostres companys han de sentir tot el suport del conjunt del moviment estudiantil de la resta de l'Estat. La seva lluita és la nostra lluita, la repressió que han patit, els cops que han rebut, també són els nostres.

Per això des del Sindicat d'Estudiants fem una crida per a que el 29 de febrer sigui una jornada de lluita en tot l'Estat en solidaritat amb els nostres companys de València. A Catalunya convoquem Vaga General d’estudiants als instituts per sortir al carrer amb els estudiants universitaris convocats per la PUDUP i amb els professors universitaris convocats per CCOO, UGT i CGT. Fem una crida a totes les organitzacions i col·lectius estudiantils i d'esquerra a la unitat d'acció, a sumar forces unitàriament perquè se senti la veu de la joventut al carrer i el nostre clam contra aquest govern de les retallades i la repressió. Per a aquesta jornada proposem que es realitzin assemblees en tots els centres d'estudi, que es votin resolucions de suport als estudiants valencians, que s'exigeixi la dimissió de la Delegada del Govern, del Ministre de l'Interior i dels comandaments policials implicats; és necessari cridar al suport dels professors i dels nostres pares que, com s'ha vist a València, en nombroses imatges i videos, estan al nostre costat i totalment indignats per la violència policial. I el més important, que el 29 de febrer es parin les classes i s'organitzin concentracions i manifestacions en totes les ciutats i localitats. Els estudiants no som criminals, som el futur i lluitarem. Si els nostres pares van tombar la dictadura franquista, nosaltres derrotarem les retallades i la repressió d'un govern que ha trigat molt poc temps a demostrar el seu caràcter autoritari.

· Ja n'hi ha prou de repressió policial contra la joventut! Llibertat immediata dels estudiants detinguts injustament!

· Ja n'hi ha prou d'autoritarisme! Dimissió de la Delegada del Govern a València i del Ministre de l'Interior!

· No a les retallades. Defensem l'ensenyament públic!

· No a l'acomiadament de professors! Els recursos públics per a l'ensenyament públic, no a les subvencions per engreixar el negoci de la privada!

· Ja n'hi ha prou d'atur juvenil i esclavització a les empreses! No a la reforma laboral!

· Obrers i estudiants units i endavant! CCOO i UGT han de convocar ja una vaga general per frenar els atacs i les contrareformes del PP!

Vine a les manifestacions

Barcelona – 12’30h Pl. Universitat

Tarragona – 11h Pl. Imperial Tarraco

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos