L'Ajuntament de Leganés aprova retornar al Sindicat d'Estudiants el seu local en aquesta localitat

Dimarts passat 14 de febrer, es va presentar per part dels Grups municipals del PSOE i IU una moció en el Ple de l'Ajuntament de Leganés exigint la devolució al Sindicat d'Estudiants del local que ve usant des de fa gairebé 10 anys en aquesta localitat. El Ple de l'Ajuntament, després de discutir la moció, va aprovar per 15 vots (PSOE, IU i ULEG) contra 12 del PP que es procedís a retornar dit local al Sindicat d'Estudiants.

El PP va desallotjar al Sindicat d'Estudiants del seu local, canviant per sorpresa el cadenat de la porta d'accés al mateix el passat mes d'octubre, al•legant que aquest anava a ser assignat al AMPA del Centre de discapacitats Magerit. Com ja hem explicat en diverses ocasions, entre altres al PP per activa i per passiva, aquesta excusa és completament falsa, ja que els companys del Magerit, que estan donant-nos suport des del principi en aquesta lluita contra el desallotjament decretat pel PP de Leganés, no volen dit centre per a l'associació, sinó que s'habiliti un espai dintre del nou centre Magerit (l'antic col•legi Juan Ramón Jiménez). D'altra banda, tal com ens han explicat els companys del Magerit, la seva exigència és tornar com més aviat al centre de Carabanchel on abans es trobaven, sent per tant aquest trasllat, a més de forçós, temporal.

L'injustificat d'aquesta situació ha arribat a l'extrem que en aquests moment el local no esta sent utilitzat ni pel Sindicat d'Estudiants ni pel AMPA del Magerit, dient-nos el PP a cadascun de nosaltres que ho esta ocupant l'altre. De fet, davant la possibilitat que el poguéssim compartir, el propi PP s'ha oposat frontalment, demostrant la intencionalitat política de la decisió que han adoptat.

En el Ple la Regidora del PP va plantejar que no es podia donar un local a totes les associacions que ho demanessin. Segur que no hauria cap problema, tal com ha passat amb la recent cessió de sòl públic feta per l'Ajuntament per a construir posteriorment un centre concertat en Leganés (cas també denunciat en aquest mateix Ple), a facilitar locals a organitzacions de l'Església Catòlica o del Opus Dei, tal com fa regularment el PP en la Comunitat de Madrid, regalant sòl públic i recursos a col•lectius d'aquestes característiques, mentre es malda a degradar i privatitzar l'Educació Pública.

Des del Sindicat d'Estudiants no tenim dubte alguna que la motivació del nostre desallotjament ha estat el paper que hem jugat durant tots aquests anys en defensa de l'Educació Pública. I no és cap coincidència que la nostra expulsió coincidís amb les majors mobilitzacions viscudes per la comunitat educativa contra les retallades aprovades a principis d'aquest curs per Esperanza Aguirre, on hem convocat 10 vagues d'estudiantes i 8 de professors en tot just tres mesos. Com van explicar molt bé els companys del PSOE i IU, el que el PP de Leganés vulgues fer és llevar-se del mig a tots aquells que lluiten en defensa de l'educació pública i per un futur digne per a la joventut.

Des que començarem la campanya per a denunciar el nostre desallotjament hem rebut un enorme suport per part del conjunt de la comunitat educativa i de les organitzacions de l'esquerra. Actualment hem aconseguit més de 2.000 signatures i resolucions d'estudiants, professors, treballadors, delegats, responsables sindicals, afiliats de base i càrrecs de les principals organitzacions de l'esquerra, així com la distribució d'uns 1.500 cartells pels instituts i la ciutat de Leganés.

A més de les organitzacions polítiques i sindicals de l'esquerra, també han estat al nostre costat, donant suport i difonent la campanya, la FAPA “Giner dels Rius”, STEM, la Federació d'Associacions de Veïns i el Moviment de Renovació Pedagògica. Entre els estudiants de Leganés, i entre el professorat, hem obtingut centenars de signatures de suport dels 13 IES de la ciutat, exigint tots ells que es retornés el local al Sindicat d'Estudiants.

Volem agrair a tots els companys i organitzacions de l'esquerra el suport mostrat i la resposta donada enfront del mateix. Com sempre hem dit, aquest no és un atac contra el Sindicat d'Estudiants, sinó en última instància, un advertiment per a totes les organitzacions i persones d'esquerres que lluitem per un món millor. Si toquen a un, ens toquen a tots!!.

Si finalment recuperem el nostre local, no serà només una victòria del Sindicat d'Estudiants, serà una victòria del conjunt de l'esquerra, de tots aquells que durant els últims mesos seguim sortint al carrer contra les retallades i contra els intents dels capitalistes i els seus agents polítics d'enfonsar les nostres condicions de vida i negar-nos qualsevol futur de dignitat.

Volem fer un especial esment als companys del Magerit, que des que vam saber del nostre desallotjament es van posar en contacte amb nosaltres per a recolzar-nos en tot el que fora necessari. La lluita que han portat a terme aquests companys contra el brutal desallotjament que van sofrir del seu antic centre en Carabanchel, ha estat un exemple per a tots de quin és el camí a seguir: l'organització i la lluita.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos