19 d'octubre: Tancaments i accions en els Instituts

20 d'octubre: Concentració a les 18:30 hores en la Conselleria d'Educació

El passat 6 d’octubre més de 100.000 joves sortirem als carrers de tot l'Estat per a mostrar la nostra completa oposició a unes retallades en l'educació pública que podrien suposar l'acomiadament de 15.000 professors dels nostres centres d'estudi.

Les manifestacions que simultàniament realitzarem en al voltant de 50 ciutats van ser una gran demostració de força del moviment estudiantil, així com un clar missatge per a aquells que volen reduir a cendres l'escola pública.

La mobilització en la Comunitat de Madrid, amb un seguiment de la Vaga superior al 85% entre els estudiants de 3º de l'ESO i Batxillerat i amb una històrica manifestació de més de 40.000 joves inundant els carrers, ha estat un important impuls per a la lluita que tota la Comunitat Educativa duu endavant des d'inici de curs.

Tots els quals participem en la mobilització sortirem amb una enorme sensació de força i amb ànims redoblats per a continuar defensant la contractació dels 3.200 professors que han desaparegut de les nostres aules. El caràcter tan massiu de la Vaga i la manifestació ha estat tan contundent que ni tan sols el Govern d'Esperanza Aguirre s'ha atrevit a donar dades del seguiment de la mobilització.

És necessari enfortir la lluita amb una Vaga General de professors i estudiants en tot l'Estat

El gran impacte que ha tingut la mobilització del dia 6 és una prova clara de com és perfectament possible realitzar una convocatòria de Vaga General de tota la comunitat educativa en tot l'Estat assolint un seguiment majoritari. Des del Sindicat d'Estudiants vam pensar que aquesta és la convocatòria que haurien de fer els dirigents de CCOO, STEs i UGT per a les pròximes setmanes, multiplicant d'aquesta forma la pressió sobre els governs autonòmics que estan sent l’avançada dels atacs a l'educació pública en tot l'Estat, i manant un missatge clar al PP i a tots els quals estan esperant que passin les eleccions del 20-N per a fer retallades similars: L'educació pública no es toca. Professors, pares i estudiants estem en peus de guerra i no anem a permetre ni una sola retallada en les nostres condicions d'estudi.

19 i 20 d'octubre Vaga General de 48 hores a Madrid

El pròxim dia 20 els sindicats de professors han convocat una nova vaga de l'ensenyament públic a la qual des del Sindicat d'Estudiants ens sumim i recolzem completament. No obstant això, vam pensar que és necessari mantenir la fermesa de les mobilitzacions plantejades fins al moment, pel que des de l'SE hem anunciat que els estudiants, a més del dia 20, també anirem a la Vaga el 19 d'octubre.

Amb la jornada de mobilització del 19-O volem contribuir a l'enfortiment de l'organització del moviment estudiantil. Per això la nostra proposta és organitzar en cada centre d'estudis un Comitè de Vaga encarregat de realitzar aquest dia assemblees massives, pancartes, redactar una fulla explicant què van a suposar les retallades en el nostre centre d'estudis en particular, sortir a repartir-la als mercats, parades de metro, Renfe i autobús, fer fotos dels cartells, pancartes i materials que hem anat realitzant i enviar-lo amb un petit article a la web de l'SE per a poder publicar-lo i donar-lo a conèixer entre tots els estudiants, proposar als professors i pares del centre realitzar un tancament aquesta nit, ocupar l'institut a la tarda per a poder convidar a tots els treballadors del barri a un acte de professors, pares i estudiants on poder explicar per què estem en lluita, etcètera.

Dur endavant totes, o alguna d'aquestes tasques, suposarà un salt endavant en la nostra organització i força per a derrotar aquests atacs, i ens posarà en millor disposició per a participar en la marxa estatal a Madrid del pròxim 22 d'Octubre, on els dirigents sindicals tindran una enorme oportunitat per a anunciar aquesta necessària Vaga General estatal educativa, a més de completar-la amb l'advertiment que si no es retiren de manera immediata els atacs, anirem en les setmanes següents a una Vaga General estatal, aquesta vegada de 48 hores.

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos