Galeria de fotos i vídeos

Avui 24 de setembre centenars de milers d'estudiants hem tornat als carrers en més de 1.400 mobilitzacions en tot el planeta. A l'Estat espanyol, milers hem secundat la vaga estudiantil convocada pel Sindicat d'Estudiants i sortit als carrers d'Oviedo, Gijón, Bilbo, Donosti, Gasteiz, Barcelona, Girona, Tarragona, València, Alacant, Màlaga, Granada, Sevilla, Madrid… per dir alt i clar que el capitalisme mata el planeta.

El poderós moviment ecologista i anticapitalista que els estudiants i el conjunt del jovent vam aixecar en les històriques vagues climàtiques del 15M i el 27S de 2019 i en les mobilitzacions contra la farsa de la COP2, segueix molt present.

Els i les joves hem tornat a aixecar la bandera de l'ecologisme anticapitalista i hem denunciat les multinacionals responsables de la contaminació, la complicitat dels Governs, ja siguin de dretes o “d’esquerres”, i la farsa que pot existir un capitalisme verd. A Catalunya també hem cridat contra la proposta de l’aeroport del Prat -que de moment hem aconseguit paralitzar gràcies a la mobilització- i a València també contra l’ampliació del Port. Prou especulació, prou destruir el nostre ecosistema!

La campanya per a ocultar al màxim aquesta jornada de lluita ha estat innegable. A l'Estat espanyol no deixa de ser sorprenent que els sindicats i l'esquerra governamental hagin mantingut un silenci eixordador i boicotejat en la pràctica aquesta jornada d'acció. És evident que els que asseguren la pau social i defensen una política de concessions constants a les multinacionals i la banca entenen molt bé la ràbia que existeix entre el jovent i volen evitar qualsevol mobilització.

Avui, des dels carrers, també hem denunciat aquesta campanya: només guanyarem justícia social i climàtica si ens basem en la força que tenim quan ens organitzem! La lluita és als carrers i no al Parlament!

Som molt conscients que la destrucció del planeta que estem vivint té víctimes i responsables. La joventut, les nostres famílies, les treballadores i treballadors som les víctimes d'aquest sistema depredador que arrasa el planeta perquè els i les capitalistes continuïn pastant beneficis multimilionaris.

Però avui també hem denunciat la hipocresia ecologista del Govern de Pedro Sánchez. Aquesta vaga se celebra a poques setmanes del desastre en el Mar Menor, l'incendi a Màlaga i en un moment en el qual el preu de la llum bat rècords històrics. I la resposta del Govern PSOE-UP a tot això ha estat tirar pilotes fora, excusar-se i humiliar-se davant el poder dels empresaris. No serveix el maquillatge! La solució és la nacionalització de les elèctriques. Ja n'hi ha prou que empreses com Iberdrola o Endesa facin un fabulós negoci a la nostra costa!

Només així, nacionalitzat les grans multinacionals sota el control democràtic de la població perquè l'activitat productiva estigui planificada per a cobrir les necessitats socials; garantint la sanitat i l'educació públiques; un habitatge assequible i digne per a totes i tots; ocupacions dignes sense precarietat ni salaris de misèria…. Només amb la transformació socialista de la societat aconseguirem preservar el medi ambient d'una destrucció segura i aconseguirem la justícia social i climàtica que mereixem.

La lluita és l'únic camí!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos