Signa la petició

Fem una crida a tots els col·lectius socials i organitzacions de la comunitat educativa a secundar i sumar-se a les nostres reivindicacions, escrivint-nos un correu a les direccions que trobareu aquí.

Les mesures adoptades tant pel govern central com per les diferents conselleries educatives de les comunitats autònomes estan provocant un tancament del curs escolar caòtic. El Ministeri d'Educació ha deixat caure tot el pes d'aquesta crisi sobre les espatlles de milions d'estudiants, professors i pares i mares, negant-nos els recursos materials per a obtenir una educació de qualitat, i desoint les reivindicacions de la comunitat educativa.

En una entrevista recent la ministra Isabel Celaá avançava que el pressupost del pròxim any per a l'ensenyament públic està congelat i que encara s'està estudiant com s'iniciarà el curs 2020/21: és a dir, que no hi ha cap pla per a garantir ni les condicions de seguretat sanitària ni la qualitat de l'educació per a totes i tots.

La irresponsabilitat del Ministeri ha donat via lliure a la dreta, que fa i desfà a plaer, preparant greus atacs per als estudiants i les nostres famílies. Hem vist el cas de la Comunitat de Madrid i els seus negocis amb Telepizza i Rodilla a costa de la malnutrició de milers de nens i nenes, però no és l'únic. El govern basc anunciava la tornada a les aules per al 18 de maig posant en risc la nostra salut, i el govern central dóna el vistiplau a aquest desastre.

La tornada a les classes és una exigència de la patronal

La decisió totalment negligent del govern basc prepara el terreny perquè altres comunitats autònomes puguin també plantejar el retorn als centres d'estudi a finals d’aquest mes de maig. La principal raó que explica que es vulguin reprendre les classes de pressa i corrents és que els empresaris no volen esperar ni un minut més per a posar tot a produir, enviar els nostres pares i mares als seus llocs de treball i així continuar garantint més beneficis econòmics. Donar permisos retribuïts als nostres pares per a garantir la conciliació familiar està descartat: fer caixa està per sobre de tot i si cal sacrificar la nostra salut i la nostra educació es fa. És una autèntica vergonya!

Els governs autonòmics que estan estudiant aquesta mesura no estan seguint cap criteri sanitari perquè els protocols de seguretat que cal complir són totalment impossibles en la situació deplorable en la qual es troba l'educació pública després d'anys de retallades.

Com podrem garantir la distància d’1,5m entre pupitres amb aules totalment massificades? El Ministeri d'Educació repartirà mascaretes als estudiants, als professors i als treballadors dels nostres centres? Asseguraran la desinfecció de les aules i tests per a tothom? Com organitzaran un transport públic que sol anar abarrotat? Sense posar en marxa un pla de rescat a l'educació pública i sense posar tots els recursos necessaris per a garantir una tornada a classe segura al setembre, és impossible.

Així només aconseguiran convertir els nostres centres en llocs de contagi i que hi hagi un rebrot del virus. Ens neguem a posar en risc les nostres vides perquè un grapat d'empresaris i multimilionaris continuïn amassant beneficis obscens.

La comunitat educativa hem d'aixecar un pla de lluita

Des del Sindicat d'Estudiants ho diem alt i clar: no tornarem a les nostres aules en aquestes condicions. Per això mateix hem cridat a la vaga estudiantil indefinida en tots els instituts de la Comunitat Autònoma Basca a partir del 18 de maig i ampliarem aquesta crida a tots els territoris on es plantegi aquesta mesura. La pressió que hem exercit estudiants, professors, pares i mares ha forçat el govern d'Urkullu a retardar la publicació oficial de l'ordre i ara intenta maniobrar deixant en mans de cada centre la reobertura dels centres. No ens enganyen! Ens reafirmem en la vaga estudiantil indefinida fins que s'anunciï que els nostres centres romandran tancats.

La tornada a les aules, la celebració dels exàmens, que la selectivitat es mantingui, que no es retornin les matrícules universitàries… demostra que el Ministeri d'Educació i d'Universitats han fracàs davant la crisi educativa del Coronavirus.

Exigim al govern PSOE-UP que rectifiqui de manera urgent. L'única sortida per a evitar que es posi en risc la nostra salut, així com l'expulsió de les i els fills de famílies treballadores del sistema educatiu és incrementar de manera dràstica el finançament econòmic de l'educació pública.

Fem una crida a la comunitat educativa a respondre de manera contundent, oposant-nos a qualsevol intent de fer-nos tornar a les aules i despullant el xantatge al qual estan sotmetent els estudiants i professors. Les organitzacions i sindicats de professors, de pares i mares, i els estudiants hem de respondre conjuntament a tots aquests atacs i exigir al govern que compleixi amb les nostres demandes:

  1. No a la tornada a classe, finalització immediata del curs! Reorganització dels plans d'estudi per a recuperar els continguts essencials que no hem pogut cursar.
  2. Que tots els estudiants sense excepció passin de curs. Suspensió immediata de tots els exàmens, inclosa les PAU. En tots els centres sense excepció han de fer la mitjana del curs escolar amb les dues primeres avaluacions.
  3. Per una educació pública, de qualitat i gratuïta. Posada en marxa d'un pla de rescat a l'educació pública que passi per invertir el 7% del PIB, per la contractació massiva de professors i creació de milers de llocs fixos per als docents, la baixada de les ràtios a 15 alumnes per aula per a garantir mesures de seguretat i una atenció individualitzada, l'augment dràstic de les beques, i la gratuïtat total de l'educació pública posant fi a les subvencions milionàries a l'ensenyament privat i concertat.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos