La vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives ha estat un èxit!

Fes clic per veure la galeria de fotos | vídeos

La marea lila del jovent ha tornat a prendre els carrers. A Barcelona, ​​Tarragona i la resta de les capitals catalanes, més de 60.000 joves han abarrotat les principals artèries. Més de 15.000 a Madrid marxant des de la Puerta del Sol fins el Ministeri d'Igualtat; més de 10.000 al País Valencià (València, Alacant i Castelló); altres 15.000 en les vuit manifestacions andaluses que hem organitzat; més de 3.000 a les ciutats d'Euskal Herria, més de de 2.500 a Astúries, milers a Galiza, Castella-Lleó, Castella-la Manxa, Canàries, Balears i, per descomptat, a Múrcia.

Encapçalades per enormes pancartes del Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives amb les consignes de No passaran! i Fora el masclisme de les nostres aules, l'ambient ha estat realment elèctric i excepcionalment combatiu. En cap moment hem deixat de cantar consignes: El pin parental és merda d’Abascal, l’adoctrinament ve del convent, amb o sense roba el meu cos no es toca, visca la lluita feminista, no són morts són assassinats, vaga feminista… i un llarg etcètera.

La gran jornada del 6M confirma també el que des del Sindicat d'Estudiants, Lliures i Combatives i Esquerra Revolucionària hem defensat a totes les assemblees de les Comissions 8M de l'Estat: la necessitat que aquest any també hi hagués una Vaga General feminista de treballadores i treballadors, involucrant al moviment sindical i a tots els col·lectius i assemblees, com va passar el 2018 i 2019. Lamentablement, una part de les companyes vinculades a CCOO i UGT i als partits que ara conformen el Govern, s'han negat en rodó a acceptar aquesta proposta.

Els arguments per a aquest rebuig són, al nostre parer, erronis i contraproduents. No té sentit argumentar que una vaga feminista soscavaria el nou Govern. En realitat, mostrar la nostra força mitjançant una nova vaga general és la manera més efectiva d'enviar un cop demolidor al bloc reaccionari del PP, Vox i Cs, a el mateix temps que serviria per empènyer el consell de ministres i ministres del PSOE i Unides Podem perquè compleixi amb nosaltres.

La violència masclista continua sent una realitat, com la justícia patriarcal, la precarietat, la desigualtat laboral i salarial, l'opressió de les cures, les retallades en dependència i en l'ensenyament públic o els desnonaments. No podem atorgar un xec en blanc a aquest Govern. Hem de garantir que les nostres demandes es compleixen i que hi hagi un canvi real, i només ho aconseguirem augmentant la força del nostre moviment. La vaga general feminista segueix sent una peça clau d'aquesta estratègia.

La dreta no defensa les dones que patim l'opressió del sistema

L'anomenat "Pin parental" que Vox, PP i Cs ja han aprovat a Múrcia, i volen estendre a la resta de l'Estat, suposa una brutal agressió. Sota aquest "nom" s'amaga l'intent d'excloure de l'educació qualsevol activitat o iniciativa que denunciï la violència masclista i la cultura de la violació, o que defensi els drets del col·lectiu LGTBI i dels centenars de milers d'estudiants de famílies immigrants que pateixen el racisme institucional i social. Amb el "pin parental" també es perseguirà aquells professors que més es destaquin en la defensa d'aquests drets fonamentals.

Vox, el PP i Cs defensen el Pin parental com una mesura contra “l’adoctrinament". Però quina cara més dura! Si hi ha algun tipus d'adoctrinament a les nostres aules és precisament el que exerceix un dels seus principals aliats: la jerarquia de l'Església Catòlica, que rep ni més ni menys que 700 milions d'euros de diners públics a l'any per escampar el seu ideari reaccionari. Només cal veure algunes de les declaracions del vicepresident de la Conferència Episcopal, el bisbe Cañizares, contra “l’imperi gai" o el que segons ell és "l'amenaça més gran que té la humanitat", "l'amenaça de la llei de gènere, de l'ensenyament de gènere i de la ideologia de gènere”. Però ni una paraula quan ens maltracten, ens violen i ens assassinen.

El Govern PSOE-Unides Podem ha recorregut davant els tribunals el "pin parental". Però com l'experiència demostra, aquests mateixos tribunals han deixat impunes a desenes de violadors i maltractadors, i moltes víctimes han hagut de passar un autèntic calvari públic. No podem confiar en una justícia patriarcal i franquista que està molt a prop de Vox i el PP.

Des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives sabem que l'única manera de frenar l'extrema dreta és amb la mobilització. Per això hem convocat aquesta gran vaga general estudiantil, feminista i antifeixista, i fem una crida al jovent a participar massivament a les manifestacions del 8 de març.

Però la nostra lluita no ha acabat. Exigim al Govern del PSOE i Unides Podem que no es posi de perfil. Tenen l'obligació d'acabar amb l'actual situació d'injustícia començant per aplicar les reivindicacions per les que hem sortit massivament en aquesta vaga general del 6 de març:

1. Prohibició per llei del "Pin Parental" i el seu missatge d'odi a les dones, els joves, la comunitat LGTBI i els immigrants.

2. Implantació immediata d'una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat, avaluable i obligatòria a tots els centres d'estudi.

3. Recollir explícitament a les normatives de règim intern dels instituts el respecte a la llibertat sexual, a vestir com vulguem i els drets del col·lectiu LGTBI.

4. Fora la religió de les nostres aules i prou de regalar milers de milions de diners públics a l'Església Catòlica i a l'educació privada concertada.

5. Derogar immediatament la LOMCE i acabar amb les retallades educatives, contractar els més de 20.000 professors acomiadats, i assegurar la gratuïtat de l'educació pública des de l'Escola Infantil fins a la Universitat.

El que hem viscut avui posa de manifest la determinació del jovent, amb les estudiants al capdavant, de no cedir un pam en la defensa dels nostres drets democràtics, per la igualtat real i contra l'opressió a la qual ens condemna el sistema capitalista. Cap dret important s'ha aconseguit només amb una votació parlamentària, sinó que és el fruit de la lluita massiva als carrers.

Uneix-te a el Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives! Per un feminisme anticapitalista i revolucionari!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos