DESCARREGA EL CARTELL

El dilluns 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència masclista i al llarg i ample del món se celebraran massives manifestacions en resposta a aquesta xacra. Com ja hem fet en multitud d'ocasions -des del 8 de març fins a les per les mobilitzacions massives contra la justícia patriarcal que empara la Manada de Manresa- a l'Estat espanyol tornarem a exigir la fi de la violència masclista que any rere any ens explota, oprimeix, humilia i assassina.

No tenim por, sí tenim ràbia

La força imparable que ha demostrat el moviment pels drets de les dones treballadores i joves és imparable i segueix sent un exemple molt poderós. Per això no és cap casualitat que la dreta franquista -PP, Ciutadans i Vox- ataqui i intenti desprestigiar la lluita que milions de dones, juntament amb els nostres companys, estem protagonitzant.

A l'Estat espanyol aquestes manifestacions del 25 de novembre se celebraran després de les eleccions generals de el passat 10-N, els resultats dels quals tornen a posar damunt de la taula una qüestió fonamental: que la lluita de la classe treballadora i el jovent en defensa dels nostres drets i contra els i les culpables de la nostra opressió és la nostra major força. Des de Lliures i Combatives no minimitzem ni restem importància a l'avanç electoral de l'extrema dreta de Vox, però sí que volem ressaltar que el bloc reaccionari ha tornat a fracassar en el seu objectiu de fer-se amb el Govern i que la dreta té enormes dificultats per seguir guanyant suports: perden gairebé 900.000 vots respecte a les eleccions del 28A.

La dreta i l'extrema dreta són una amenaça molt real per a tots els drets que hem conquerit en base a la mobilització i a la lluita als carrers. Per això sabem, que l'única manera de derrotar l'ofensiva que representen és precisament aixecant una esquerra combativa als carrers, que defensi un feminisme revolucionari i de combat, un ecologisme anticapitalista, la fi de les retallades a l'educació i la sanitat, la fi de la precarietat i l'explotació, que es garanteixi un sistema de pensions públic i digne... totes les reivindicacions que durant anys hem exigit als carrers.

Aconseguir totes aquestes reivindicacions no és cap utopia. El proper govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem ha estat rebut per amplis sectors del jovent i la classe treballadora com una oportunitat per a això. Això suposa confrontar amb els grans poders econòmics, amb els bancs, amb l'Església Catòlica i els plans d'austeritat de la Unió Europea. No volem paraules, volem fets. Ja tenim l'experiència dels últims mesos de govern de PSOE, que tot i considerar-se el "govern més feminista de la història", seguia respectant, entre moltes altres coses, la justícia franquista i patriarcal que deixa en llibertat a violadors i culpa les víctimes. No vam fer fora Rajoy de la Moncloa ni hem derrotat a la dreta a les urnes dues vegades perquè tot segueixi igual. La lluita ha de continuar!

Som feministes i anticapitalistes

La batalla contra la violència masclista és la lluita contra el sistema capitalista que la genera. És la lluita contra la cosificació i la mercantilització dels nostres cossos, contra la tracta, els ventres de lloguer, la prostitució i la pornografia. És la lluita per uns salaris justos i uns llocs de treball dignes. Per una educació sexual inclusiva en els centres educatius per educar en el respecte, la igualtat i la inclusió. Contra la LGTBIfòbia i la moral podrida de l'Església Catòlica.
El proper 25 de novembre tornarem a prendre els carrers per tots aquests motius. Perquè és als carrers on vencerem aquest sistema i construirem una societat nova on ningú conegui l'explotació, la injustícia ni la misèria.

Uneix-te a Lliures i combatives!

El 25N totes i tots als carrers contra la violència masclista!

CATALUNYA

Barcelona: 18:30h Jardinets de Gràcia

Lleida: 19:30h Rectorat

Tarragona: 18h Plaça de la Font

Girona: 19h davant la Generalitat

PAÍS VALENCIÀ

Alacant: 19h Plaça de la Muntanyeta

Castelló: 19h Pl. Maria Agustina

València: 19:30h Porta de la Mar

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos