Aquest matí després d'una vista pública, el Tribunal Suprem ha condemnat a 15 anys de presó per violació als cinc violadors de "La Manada". Després de gairebé tres anys de judicis i sentències vergonyoses que dictaven que només havia existit "abús", aquest Tribunal s'ha vist obligat a reconèixer la violació gràcies a la pressió de la mobilització social als carrers de tot l'Estat. Aquesta sentència reconeix el que ha estat evident des del primer moment per a les centenars de milers de persones que hem pres els carrers una i altra vegada al crit de "jo sí et crec" i "no és abús, és violació".

Sí. Aquesta sentència és el fruit de la mobilització i la lluita als carrers, no de l'aritmètica parlamentària ni que la justícia es "s'hagi tornat més justa". És la nostra! És de les vagues feministes del 8 de març, de les massives mobilitzacions contra "La Manada" i la justícia masclista i patriarcal i de la vaga general estudiantil convocada pel Sindicat d'Estudiants i Lliures i combatives el 10 de maig, on la joventut va demostrar massivament el seu rebuig a una sentència aberrant que legalitzava en la pràctica la violació.

Aquesta sentència és el resultat de cada manifestació i concentració que ha recorregut els carrers de tot l'Estat denunciant la justícia masclista i franquista que permetia l'aparició de més i més "Manadas" que ens violaven i posaven en risc les nostres vides i de l'aparell de l'Estat que ho protegia. Tot això ens deixa una lliçó molt poderosa, i molt perillosa per a totes i tots aquells que ens volen alliçonar i tancar a casa, i és que: LA LLUITA SERVEIX!

Hem donat un cop molt dur a la justícia masclista però sabem que la lluita ha de continuar. Exigim el cessament immediat de tots els jutges i jutgesses que han participat en deixar en llibertat a aquests cinc violadors i la depuració de l'aparell judicial de tots i totes les que dicten sentències masclistes com aquesta. Com hem cridat fins desganyitar-nos "La Manada" és el sistema! Per això, aquesta tarda tornarem de nou als carrers per dir alt i clar que no pararem fins a acabar amb la brutalitat i l'opressió que exerceix aquest sistema capitalista cap a les dones, la classe treballadora en el seu conjunt i la joventut. Aquesta victòria ens omple de força, optimisme i confiança per continuar lluitant per la nostra emancipació i contra tot tipus de violència cap a nosaltres.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos