Totes i tots a les manifestacions!

El diumenge 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència masclista i arreu del món es celebraran massives manifestacions. A l'Estat espanyol, on ja hi ha convocades desenes de mobilitzacions, tornarem a prendre els carrers per a exigir la fi de la xacra de la violència masclista, emparada en una justícia patriarcal i un sistema capitalista que sustenten la nostra opressió. Un sistema que es cobra desenes de vides cada any, que retalla els programes d'ajuda a les víctimes de dependència, que ens condemna directament a l'austeritat i a la precarietat, als baixos salaris o la dependència econòmica i que permet que la dreta plori llàgrimes de cocodril quan ens assassinen mentre fomenten tota aquesta barbàrie amb les seves polítiques.

En el que portem d'any ja són 89 les dones assassinades, 47 d'elles a mans de les seves parelles o exparelles i altres 42 assassinades per homes amb els quals no mantenien una relació sentimental o nens a mans dels seus pares. És una autèntica carnisseria!

Milions de dones hem pres els carrers durant aquest últim any. Des de la històrica vaga feminista del 8 de març on més de 6 milions de persones van inundar les places de tot l'Estat, passant per les multitudinàries manifestacions a l'abril en contra de la vergonyosa sentència de la Manada, les vagues generals estudiantils del 10 de maig contra la justícia patriarcal i del 14 de novembre contra el masclisme a les nostres aules, fins als crits de "Jo sí que et crec" per Juana Rivas, la jove Khadija o les temporeres de la maduixa de Huelva.

I no només això, vam provocar, juntament amb la resta de moviments que han sortit als carrers, la caiguda del govern de Rajoy. Però la realitat és que els assassinats, les sentències masclistes, la precarietat, la impunitat dels nostres agressors segueixen estant a l'ordre del dia i nosaltres no estem disposades a que tot segueixi igual. Per això, li diem al govern de Pedro Sánchez, el mateix que s'autoproclama "el més feminista d'Europa", que deixi de banda les paraules grandiloqüents i passi als fets.

La indignació que sentim davant els comportaments masclistes, l'assetjament sexual, la cultura de la violació, quan les dones i el col·lectiu LGTBI són menyspreats per la moral podrida de l'Església Catòlica... s'ha convertit en una força imparable. L'experiència de tota la lluita demostra l'enorme potencial que tenim les joves i treballadores quan sortim juntes a lluitar pels nostres drets.

Des de Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants entenem que la lluita contra la violència masclista és també la lluita contra la cosificació i mercantilització dels nostres cossos, contra la tracta, la prostitució, els ventres de lloguer i la pornografia. Per això, aquest diumenge tornarem a prendre els carrers per a seguir lluitant contra tot tipus de violència cap a nosaltres i per seguir impulsant als carrers la necessitat de construir una vaga general feminista el proper 8M encara més poderosa per a atacar el cor del sistema que ens oprimeix.

Ens volem vives, lliures i combatives!

*Anirem actualitzant la llista de mobilitzacions durant la setmana

BARCELONA 11:30h Plaça Universitat

TARRAGONA 18h Balcó Mediterrani

MANRESA 19h Plana de l’Om

GIRONA 19h Plaça del Vi

VALÈNCIA 12h Zona Glorieta i Avinguda Navarrro Reverter

ALACANT 12:00h Plaça del Port

ELX 20h Centre de Congressos d’Elx 

EIVISSA 18h Passeig de s’Alamera

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos