10 de Novembre, Madrid 

Inscriu-te aquí per a participar!

Construeix amb nosaltres el feminisme de classe, anticapitalista i revolucionari!

Aquest any la lluita de milions de dones ha sacsejat tot el món. A Xile i Argentina, a EUA i Mèxic, al món Àrab, a Irlanda o a l'Estat Espanyol, hem protagonitzat mobilitzacions històriques pel dret a l'avortament, contra els feminicidis i la violència sistèmica que ens ofega, denunciant la justícia patriarcal i els governs reaccionaris i sexistes, i posant a la diana l'opressió que patim sota el capitalisme. Aquest moviment irresistible protagonitzat per la dona treballadora i eljovent, ha aixecat la bandera d'un nou feminisme de classe, anticapitalista i revolucionari, situant els drets de la dona com a eix essencial de la lluita de classes.

Els nostres esforços han comportat grans victòries, com a Irlanda, on hem aconseguit despenalitzar l'avortament en un referèndum històric amb quasi el 70% dels vots a favor; o a Argentina, on les mobilitzacions multitudinàries de les dones, el jovent i milers de treballadores, van aconseguir que el Parlament també legislés a favor del dret a l'avortament, encara que finalment el Senat, controlat per la dreta, ha tombat aquesta decisió. L'impuls donat pel moviment feminista combatiu està canviant moltes coses a Llatinoamèrica, i nous avenços i triomfs ens esperen.

A l'Estat espanyol, sense cap mena de dubte, hem estat també protagonistes destacades en la lluita feminista internacional. Des de la històrica vaga general del 8M, fins a les mobilitzacions massives contra l'escandalosa sentència de La Manada, milions de dones, joves, i desenes de milers de companys que ens donen suport cada dia. Per descomptat, el jovent ha jugat un paper decisiu en aquest aixecament, com va demostrar la vaga general estudiantil del 10 de Maig convocada pel Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives, denunciant el sistema patriarcal i la justícia masclista que va deixar en llibertat provisional als cinc violadors de la Manada.

Aquestes mobilitzacions van ser un ariet gegant per fer fora al Govern de Mariano Rajoy i les seves polítiques de retallades i sexistes. Però sabem que la lluita per la nostra emancipació continua. El nou govern del PSOE s'ha definit com "el més feminista d'Europa" pel fet de nomenar més ministres dones que homes, alhora que mostrava el seu respecte reverencial per una justícia masclista, patriarcal i feixista que ens va condemnar a nosaltres i va deixar en llibertat als nostres agressors. Per això hem de cridar ben alt i clar a aquest govern, que seguirem als carrers fins a aconseguir que els nostres drets es respectin i s'acabi amb la violència que patim.

Per a debatre àmpliament sobre totes aquestes qüestions, compartir experiències i vivències, i fer passos endavant en l'organització del nostre moviment, volem convidar-vos a la nostra II Trobada Estatal de Lliures i Combatives que celebrarem el dia 10 de Novembre a Madrid. Una Trobada que servirà a més a més de punta de llança per a la Vaga General Estudiantil del 14 de Novembre, per a preparar les mobilitzacions del dia internacional contra la violència masclista i la Vaga Feminista del pròxim 8 de març del 2019. Una Trobada per a parlar sobre la memòria històrica de totes aquelles dones que abans que nosaltres van enfrontar a aquest sistema, de l'esclavitud que suposa la prostitució i els ventres de lloguer per a la majoria, la defensa dels drets reproductius i laborals, la lluita per la nostra llibertat sexual i l'experiència internacional de companyes d'altres parts del món que estaran presents juntament amb nosaltres el 10 de Novembre.

Els panells de discussió de la Trobada són:

I. Els nostres cossos no son mercaderies. En aquest punt abordarem la prostitució i la tracta, els ventres de lloguer i granges de dones, pornografia i cosificació del nostre cos...

II. La lluita contra la violència patriarcal, la justícia masclista i pels drets de la comunitat LGTBI+. 14N vaga general estudiantil per una educació sexual inclusiva i en llibertat. Prou ja de propaganda clerical, homòfoba i sexista!

III. Polèmiques en el moviment: feminisme transversal o feminisme revolucionari. La lluita feminista contra el sistema és internacional. Amb la partició d’activistes del moviment feminista revolucionari de Portugal, Irlanda, Bèlgica, Anglaterra, Grecia...

Inscriu-te aquí per a participar!

Uneix-te a Lliures i Combatives per a construir amb nosaltres un feminisme revolucionari i anticapitalista!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos