A l'atenció del SEPC, USTEC, CGT, CCOO, UGT, FAPAC, FAPAES i totes les organitzacions de la comunitat educativa.

Benvolguts companys i companyes:

La decisió de la jutge Carmen Lamela de decretar la presó sense fiança dels consellers del Govern representa un salt qualitatiu en la repressió del govern del PP i l'Estat Espanyol contra els drets del poble de Catalunya i la generalització de la repressió.

Aquesta brutal agressió segueix a altres que ja hem denunciat com la d'empresonar els Jordis i podria continuar amb l'empresonament de Puigdemont i la taula del Parlament. La decisió del fiscal Maza de considerar l'exemple de democràcia i mobilització pacífica que vam donar l'1-O com una insurrecció violenta, obre a més la porta a més empresonaments i condemnes.

La burgesia espanyola i el seu Estat, heretat directament del franquisme, després d'aplicar el 155 i eliminar l'autogovern de Catalunya - una conquesta democràtica assolida després de dècades de lluita contra la dictadura -estan duent a terme un cop d'Estat contra els drets democràtics del poble de Catalunya que ens retrotrau als temps del franquisme.

Van veure la ferma voluntat de milions de persones de lluitar per l'alliberament nacional de Catalunya, fer front a la repressió de l'Estat i exercir el seu dret a decidir en el referèndum de l'1-O i la vaga general del 3 d'octubre. Van veure també la decisió ferma de no deixar-se arrabassar aquest dret i defensar la república catalana mostrat en la mobilització estudiantil del 26-O i la celebració del dia 27 després de la proclamació d'aquesta i volen donar un escarment que no oblidem fàcilment. Es tracta a més d'un atac a tots els joves i treballadors, no només de Catalunya sinó de tot l'Estat. Avui apliquen aquestes mesures franquistes a Catalunya i demà ho faran contra qualsevol que aixequi la veu per rebel·lar-se davant els poderosos, organitzant una vaga, paralitzant un desnonament, denunciant a aquest govern franquista ..

La resposta a aquest gravíssim atac als drets democràtics només pot ser tornar a actuar com ho vam fer l'1 i el 3 d'octubre. Des del Sindicat d'Estudiants pensem que és urgent donar una resposta contundent i massiva a aquesta situació. Per això ens dirigim a SEPC, USTEC, CGT, CCOO, FAPAES i FAPAC per proposar-vos l'organització d'una vaga general contundent i estesa en el temps de tota la comunitat educativa i manifestacions en resposta a aquest atac.

Llibertat immediata per a tots els presos polítics!

No a la repressió franquista de l'Estat!

Vaga general i mobilització massiva al carrer ja!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos