Descarregar full en PDF

Donem suport a la lluita del nostres professors i professores.

El 9 de Febrer tots a la vaga!

El 26 d’Octubre i el 24 de Novembre centenars de milers d’estudiants vam sortir als carrers de tot l’Estat i desenes de milers a Catalunya en les vagues convocades pel Sindicat d’Estudiants. Gràcies a aquestes mobilitzacions massives vam obligar al govern del PP a eliminar les revàlides franquistes. Un gran triomf del moviment estudiantil que ha suposat un cop contundent contra la LOMCE i la resta de mesures que, com el 3+2 o el Decret de Beques, pretenen acabar amb l’ensenyament públic.

Convergència i el PP, aliats en la destrucció de l’educació pública. Fora la LOMCE, la LEC i el 3+2!

Però el PP no és l’únic que esta atacant el nostre dret a una educació pública digna i de qualitat. Des que Convergència va arribar al govern al 2010, ha reduït un 20% el pressupost per a l’educació pública, desviant milions d’euros en benefici de l’educació privada-concertada i acomiadant i condemnant a la precarietat a milers de professors i treballadors de l’ensenyament públic. També utilitzen la LEC– una llei que va ser rebutjada als carrers per tota la comunitat educativa– per a retallar l’educació pública i acabar amb els drets democràtics d'estudiants, professors i pares i mares als instituts. A més, Convergència (ara Partit Democràtic de Catalunya – PDC) ha imposat a Catalunya el Decret 3+2 a tres universitats públiques catalanes (UB, UPF i UOC), abans que a la resta de l’Estat, i vol aplicar-ho a totes les carreres de totes les universitats públiques catalanes el proper curs. Això suposarà un increment salvatge de les matrícules universitàries. No ho podem permetre!

Les coses clares: Les polítiques de JxSí són les retallades de Convergència.

La CUP ha de trencar amb la dreta!

JxSí (Convergència i ERC) ha votat amb PP i Ciutadans seguir donant diners públics a les escoles de l’Opus Dei que segreguen per sexe, ha votat amb el PP rebutjar debatre la ILP Educativa, que plantejava acabar progressivament amb els concerts educatius, ha votat en contra de reduir les taxes universitàries (les més altes de tot l’Estat) i en contra de paralitzar l’aplicació del 3+2 a les universitats públiques catalanes. Els Pressupostos pel 2017 són més del mateix, mantenint retallades i privatitzacions.

A Catalunya tenim un Govern de dretes que aplica polítiques de dretes. Per això, encara que des del Sindicat d’Estudiants compartim el plantejament de la CUP contra les retallades i els rics, no es pot dir una cosa i fer el contrari. Els dirigents de la CUP s’estan equivocant greument sostenint a un govern que només governa per a la minoria privilegiada de sempre. Fem una crida als companys i companyes de la CUP a que escoltin la veu de la joventut i dels treballadors i votin NO als Pressupostos acabant així la seva col·laboració amb aquest Govern que destrueix els nostres drets socials i democràtics.

En suport a la lluita dels nostres professors. El 9F buidem les aules dels instituts!

Des del Sindicat d’Estudiants entenem que la lluita és l’únic camí. Els sindicats de professors han convocat vaga el 9 de Febrer a Catalunya exigint reivindicacions com l’augment del pressupost educatiu, reduir l’horari lectiu i les ràtios i que les vacants de professors es cobreixin des del primer dia. Però no es tracta només d’aconseguir aquestes reivindicacions. Aquesta convocatòria ha de transformar-se en una autèntica rebel·lió contra el nou Govern de Convergència, contra el PP, i contra la LOMCE, la LEC i el 3+2! Tot és part del mateix: l’intent de la dreta, a Catalunya i a la resta de l’Estat, d’acabar amb l’ensenyament públic i convertir l’educació en un negoci. Fem una crida als dirigents d’USTEC, CCOO, UGT i CGT a mantenir-se ferms i portar aquesta lluita fins al final, assenyalant clarament als veritables responsables d’aquesta situació insostenible a l’educació pública catalana que no és cap altre que el Govern de la Generalitat controlat per Puigdemont, Mas i els capitalistes catalans.

Fem una crida a tots els estudiants a buidar les aules donant suport als nostres professors i omplir els carrers amb ells a les manifestacions del dia 9 de Febrer. També fem una crida a la FAPAC, a tota l’esquerra que lluita i als moviments socials, a unir-se a la lluita i donar suport activament a aquesta convocatòria. La clau per frenar les retallades i defensar una educació pública i de qualitat no és pactar amb aquells que ens ataquen, sinó denunciar als culpables i aixecar un gran moviment als carrers en contra d’ells i les seves polítiques.

Buidem les aules i omplim els carrers!

Professors i estudiants, units i endavant!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos