Derogació immediata de la LOMCE, la LEC i el 3 + 2!!

1.- Que no hi ha govern? Fals !! Sí que n'hi ha, és del PP i planeja una nova retallada de 23.000 milions d'euros!

Mentre ens diuen que no hi ha govern, el Partit Popular ja ha plantejat una retallada comparable a la que el 2012 va provocar desenes de milers d'acomiadaments a l'educació pública, el tancament d'ambulatoris i d'instituts i col·legis públics... Ja sabem d'on retallaran, d'on ho fan sempre: de l'educació i la sanitat públiques i de tota la resta de serveis socials. Si no els parem els peus els atacs continuaran. No ho podem permetre!

2.- A Catalunya hi ha un Govern de Convergència que segueix aplicant el programa de la dreta: retallades, privatitzacions i privilegis per a la concertada. Derogació immediata de la LEC, antecessora de la LOMCE !!

La nova Consellera d'Educació Meritxell Ruíz va ser la responsable de la salvatge retallada en les beques de menjador sota el Govern d'Artur Mas, i la mà dreta de l'anterior Consellera Irene Rigau, responsable d'atacar sense treva l'ensenyament públic. Se segueixen garantint els privilegis de l'escola concertada, havent votat Junts pel Sí al costat del PP a favor de mantenir els concerts de les escoles que segreguen per sexe. No ens enganyen, és el mateix Govern d'Artur Mas però amb altres cares !!

3.- El ministre d'Educació prepara la revàlida franquista de 2n de Batxillerat per al proper curs. Si amb la lluita vam aconseguir endarrerir-la, amb la lluita aconseguirem eliminar-la!

El ministre d'Educació en funcions ha anunciat que el curs que ve hi haurà revàlida a 2n de Batxillerat. De fet, mentre duem a terme centenars d'assemblees per preparar la mobilització, ells estan dissenyant amb la col·laboració dels rectors la revàlida franquista que deixarà sense títol de batxillerat i sense accés a la universitat a milers i milers d'estudiants de famílies humils. Després de quatre anys mobilitzant-nos contra les revàlides franquistes no podem permetre que ens imposin amb acords presos d'amagatotis la mesura més perniciosa de tota la LOMCE.

4.- Deu Universitats aplicaran el 3 + 2 el setembre si no ho impedim amb la mobilització. Tres són públiques, i les tres a Catalunya !!

Una altra de les mesures que el PP va aprovar, i que és recolzada per Convergència, per expulsar els fills dels treballadors de l'educació superior va ser el 3 + 2, que suposa l'augment del cost d'un títol universitari a 20.000 euros o més. Ja són deu les universitats, tres d'elles públiques i a Catalunya, que han anunciat la seva intenció d'aplicar el 3 + 2 el proper setembre. Si no lluitem ara, centenars de milers de joves veuran vetat el seu accés a la Universitat per l'únic delicte de no tenir diners. Que el nou Parlament prohibeixi ja als Rectors de Convergència que comencin a aplicar el 3 + 2 a les universitats públiques catalanes!!

5.- Pedro Sánchez i Albert Rivera no ens enganyen: paralitzar no és derogar! Derogació de la LOMCE i el 3 + 2 ja!

L'única forma de paralitzar la LOMCE és la seva derogació total. Pedro Sánchez intenta fer-nos creure que amb gestos simbòlics sobre la paralització de la LOMCE n’hi ha prou. Però aquests gestos no tenen cap conseqüència pràctica. La LOMCE es continua aplicant mentre ells pacten amb Ciutadans -la nova dreta- acceptant en els fets la política de les retallades. Fins i tot han signat que el batxillerat i la FP no siguin gratuïts. Acompanyats de Ciutadans és impossible defensar l'educació pública! Cal exigir que es prenguin mesures urgents i concretes, començant per la derogació de la LOMCE de forma immediata i exactament el mateix amb el 3 + 2!

Tots a la vaga i a les manifestacions el 13 i 14 abril!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos