la foto-1Sr. Tenient d'Alcalde Pau Pérez, li escric aquesta carta en nom del Sindicat d'Estudiants, que és l'organització juvenil que ha mobilitzat al carrer a milers d'estudiants contra les retallades a l'educació pública del PP i de CiU, que ha lluitat amb totes les seves forces davant de les reformes del Ministre Wert (la LOMCE o el decret 3 + 2). L'organització juvenil que ha estat al carrer al costat dels companys de la PAH contra les denúncies de Catalunya Caixa i que també està amb la lluita dels nostres pares contra els desnonaments o la precarietat laboral. Li escric en nom del Sindicat d'Estudiants, que és l'organització estudiantil més representativa de tot l'Estat i que està present en tots els centres d'estudi públics de Tarragona i en diversos concertats i l'única organització que està present al Consell Escolar Municipal.

Li escric en nom del Sindicat d'Estudiants, que és l'organització que porta any i mig sol·licitant a l'Ajuntament la cessió d'un local social per a agrupar en ell a estudiants de tots els centres d'estudi i realitzar les seves activitats. Un any i mig en què hem vist com entitats com la CGT o la PAH van lluitar, van ocupar instal·lacions i van protestar davant l'Ajuntament perquè vostès els cedissin un lloc on reunir-se. I vostès els hi van cedir un local en un edifici on la majoria d'aules estan buides, abandonades, deteriorant-se, mentre a un col·lectiu com el nostre ens donen l'esquena. Ens prometen un local "en una setmana" però després no compleixen. Ens diuen que ens enviarien la fitxa tècnica d'un local a La Granja i passen les setmanes i no ens envien res.

En aquesta lluita hem aconseguit el suport de molts dels nostres professors, de pares, de representants sindicals i veïnals, d'artistes i representants del món de les Arts i la Cultura. Més de 800 ciutadans han donat suport a la reivindicació del Sindicat d'Estudiants per un local social (totes les signatures es poden trobar a www.lluitemperunlocalsocial.net). És injust que un Ajuntament com el nostre, que ha cedit locals a entitats juvenils, culturals, veïnals, de tota mena, prefereixi tenir la majoria de les aules de l'edifici de l'antiga universitat abandonades (que paguen els nostres pares amb els seus impostos) que donant-li un ús social.

No entenem per què en privat ens diuen que busquem locals als centres d'estudi (evidentment si volem un local és per agrupar els companys de secundària, FP i universitat; en els espais reduïts de les Juntes de Delegats, no és possible per tamany i horari) i públicament ens diguin que estan buscant una solució. La solució que "trigaria una setmana" porta ja molts mesos. El local que ens han promès per escrit a La Granja al mes de març seguim sense veure'l.

Ens han dit tantes vegades en aquest any i mig que aquest Ajuntament estava amb nosaltres, que donava suport a totes les entitats i que tindríem un local que ja no els creiem. De la mateixa manera que els col·lectius que ara tenen un local municipal, només creiem en la lluita. I a vostès els creurem quan ens donin les claus i es comprometin per escrit a la cessió. Els nostres avis van lluitar per locals per a les seves associacions veïnals, socials i sindicals i a nosaltres tampoc ens donaran res sense lluita. Per això en aquesta campanya difondrem més que mai el nostre manifest i la nostra lluita per un local social davant l'Ajuntament. Ara són les eleccions municipals i vostès probablement sortiran reelegits, però en la nostra opinió no n'hi ha prou amb guanyar, també cal no decebre, i molts dels nostres pares i companys se senten decebuts per com ens estan tractant. I de vegades tenim la impressió que el Ajuntament tracta millor a Clece de Florentino Pérez, l'empresari del Castor, al qual s'ha cedit la gestió de cinc de les escoles infantils municipals, que als estudiants que lluitem per l'educació pública.

Des del Sindicat d'Estudiants només volem que ens escoltin i que compleixin tot el que ens han promès. I si el PP, CiU, Ciutadans i Ara, que estan al servei dels que retallen la nostra educació i drets socials perden les eleccions ens alegrarem enormement, però nosaltres seguirem lluitant, com van fer els nostres avis per l'educació pública i per tots els drets que ens estan robant i exigint-los a vostès que siguin més sensibles que Wert o Rigau a les reivindicacions juvenils.

Atentament,

Beto Matanza (Portaveu del Sindicat d'Estudiants de Tarragona)

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos