wertUn nou atac al model d'immersió lingüística

Wert, ves-te'n ja!!

El Ministeri d'Educació, amb el nefast senyor Wert al capdavant, ha tornat a fer “de les seves” atacant de nou el model d'immersió lingüístic català. En aquesta ocasió el Ministeri ha decidit recórrer les normes de preinscripció escolar aprovades per la Generalitat, sol·licitant l'ampliació del període de preinscripció per "garantir l'ensenyament en castellà com a llengua vehicular", al·legant que els pares no han pogut triar el castellà com a llengua vehicular. Quina vergonya!! No manipuli senyor Ministre, el problema és que vostè és un franquista de cap a peus!!

De nou el Govern del PP mostra el seu ranci espanyolisme franquista atacant els drets democràtics i la llengua pròpia de les nacionalitats oprimides. Tot i que li pesi al senyor Wert, aquest debat sobre el model d’immersió lingüística no existeix a Catalunya, i els pares, estudiants i professors, el conjunt de la comunitat educativa, sí que ho tenen molt clar, defensen i seguiran defensant un model d'immersió lingüístic que funciona, i que suposa que els alumnes catalans acabin els seus estudis sabent a la perfecció dos idiomes com a mínim, català i castellà. És evident que el PP i el senyor Wert tracten una i altra vegada de generar un problema on no hi ha, tractant de dividir els catalans en termes lingüístics, i demostrant que el seu passat i tradició franquista, quan el català era perseguit, segueixen molt presents en el seu ADN.

De fet a Catalunya durant la transició i posteriorment, han estat els propis immigrants, andalusos, extremenys o gallecs, els que amb més afany van lluitar per aconseguir aquest model d'immersió lingüístic per garantir que els seus fills sí poguessin aprendre el català. Aquesta va ser una de les conquestes del moviment obrer en els anys 70 i 80, una educació en català, però una educació pública, gratuïta i de qualitat. Tot el que ara tracten de destruir.

Des del Sindicat d'Estudiants denunciem un cop més aquesta nou abús del ministre Wert, i exigim que es deixi als alumnes catalans estudiar en la seva llengua pròpia. La lluita contra aquest ministre i contra el Govern del PP continua, i contra tots aquells que tracten de arrabassar el nostre futur acabant amb l'educació pública, incloent també a CiU i les seves polítiques de retallades salvatges. Ara el 24 de maig pot ser el començament de la seva fi.

Fem fora a la dreta i les seves retallades!!

Per un ensenyament públic, laic, democràtic, gratuïta i científica en català!!

Wert dimissió!!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos