cartel70x100 24mar15 catalan

No a la privatització de la Universitat Pública!

La vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants dels passats 25 i 26 de febrer ha estat un rotund èxit: més de 2.550 instituts i més de 250 campus universitaris de tot l'Estat van quedar deserts, i en més de cent ciutats i localitats es van organitzar manifestacions multitudinàries amb desenes de milers d'estudiants. La premsa va haver de reconèixer el gran seguiment, i també el propi ministre Wert quan en una maniobra desesperada va intentar patèticament "desconvocar" la vaga i les manifestacions. La crida del Sindicat d'Estudiants a la lluita contra un decret que pretén privatitzar definitivament la universitat i tancar-la amb pany i clau per als fills de les famílies treballadores, ha comptat amb un suport ciutadà impressionant; han estat multitud d'organitzacions i col·lectius socials els que ens han donat suport, i només en quatre setmanes prop de 140.000 persones han signat contra el 3 + 2 recolzant la causa dels estudiants.

PP i CiU volen destruir la Universitat Pública

Des que el PP i CiU van arribar al govern no hem viscut res més que atacs a l'educació pública: retallades de més de 1.500 milions d'euros en el pressupost de les universitats públiques; una pujada salvatge de les taxes del 66%; més de 5.000 professors acomiadats de les nostres universitats i un decret de beques que penalitza els que menys tenen i que ha rebaixat les ajudes en milers d'euros per alumne. Tot aquest conjunt de mesures han suposat que 45.000 estudiants hagin estat expulsats de la Universitat per no poder pagar-se els estudis, una cosa que s'està convertint en un privilegi a l'abast d'una minoria. A Catalunya, a més, les universitats són les més cares de tot l'Estat i les terceres més cares a Europa després d'Irlanda i el Regne Unit.

Per si això no fos suficient ara, en els quatre dies que li resten al PP i a CiU al Govern, ens volen imposar el Decret3+2. Això significarà la desaparició de carreres; la devaluació del títol de grau, que passarà de 4 a 3 anys i es convertirà en paper mullat en el mercat laboral; la imposició en la pràctica de dos anys de màster a preu d'or per tenir un títol vàlid, a més de l'acomiadament de milers de professors. Està molt clar que el PP i també CiU volen tornar la Universitat als temps de la dictadura franquista, quan només els fills de famílies benestants podien gaudir d'aquest dret. Quina família treballadora pot permetre’s pagar 15.000 ó 20.000 euros perquè el seu fill estudiï a la Universitat? Si aquest decret s'aplica el setembre vinent, tal com planegen, serem centenars de milers de joves els que veurem les portes de la Universitat tancades per sempre. No ho permetrem!

El 3+2 no és ni Europa ni estalvi per a les famílies. Wert i Castellà, no ens enganyeu!

En aquests dies hem hagut de suportar les mentides del Ministre Wert i de la multimilionària número dos del Ministeri d'Educació, Montserrat Gomendio. Primer afirmant que el 3+2 serà un estalvi per a les famílies, quan és justament el contrari. Després dient que això ens ajudarà a confluir amb Europa. També hem aguantat el complet cinisme i mentides del secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, de CiU, afirmant que aquest canvi no tindrà repercussions econòmiques. Això mateix es va dir quan es va implantar Bolonya, després d'això el cost de la universitat pública es va disparar. De què dimonis parlen? En el 70% dels països europeus la Universitat Pública és gratuïta o amb taxes molt baixes. A França un any de grau costa 89 €, a Alemanya costa 200 € al semestre i això inclou un abonament de transport per viatjar gratuïtament arreu del país. Què té a veure aquesta realitat amb la que aquí volen imposar el PP i CiU? Absolutament res!

A més tenen la pocavergonya de dir que el model de la Universitat Pública a l'Estat espanyol és insostenible si no hi ha una pujada dràstica d'impostos. Quins impresentables! Si deixessin de robar de les arques públiques per a rescatar bancs o empreses d’autopistes, per a finançar il·legalment el seu partit, per a gaudir d’una vida de luxes a costa del patiment de la majoria o fer amnisties fiscals per als seus amics de les altes finances, seria més que suficient! El que passa realment és que volen destruir per complet la Universitat Pública: que deixi de ser un dret i convertir-lo en un negoci molt saborós per als seus amiguets els empresaris de les universitats privades.

La lluita continua fins a derrotar el 3+2

24 de Març, vaga general estudiantil juntament amb els professors!

La vaga del 25 i 26 de Febrer va ser una autèntica lliçó de dignitat per part de la joventut, però la lluita ha de continuar fins que aconseguim la retirada completa del 3+2 i la dimissió d'aquests impresentables. Cal estendre la lluita i fer-la més forta. Per això pel proper 24 de Març cridem a tots els estudiants d'instituts i universitat a organitzar una nova vaga estudiantil igual de contundent, però aquesta vegada a més a més comptant amb el suport dels nostres professors i del personal laboral de totes les universitats públiques de l'Estat, que tambéaniran a lavaga.

Som molt conscients que el que no aconseguim amb la lluita als carrers difícilment ho aconseguirem en altres àmbits. Des del Sindicat d'Estudiants fem una crida als sindicats del professorat i a les organitzacions de mares i pares a continuar la mobilització fins al final, i que el 24 de març sigui una autèntica vaga en tots els sectors de l'ensenyament, des de la infantil fins a la universitat. El que ens juguem és molt.

Fem una crida a tots els col·lectius socials i a totes les organitzacions d'esquerres a mantenir i redoblar el seu suport a la nostra mobilització. I, per sobre de tot, a la joventut dels instituts i les universitats a construir el Sindicat d'Estudiants, a aixecar una organització de lluita, anticapitalista, que defensa de forma conseqüent l'ensenyament públic i els drets socials i que no es rendeix davant cap adversitat. Tots junts, units i organitzats, vencerem!

Ja n'hi ha prou d'atacs i retallades!

No a la privatització de la universitat pública!

Professors i estudiants, units i endavant!

Sí es pot!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos