Els Mossos d’Esquadra es planten a casa del secretari general del Sindicat d’Estudiants de Catalunya per la seva participació en un piquet a Cornellà durant la vaga general del 14-N

Barcelona, 3 de desembre de 2012

 

Aquest matí, dilluns 3 de desembre, els Mossos d’Esquadra s’han presentat en el domicili de Borja Latorre, secretari general del Sindicat d’Estudiants de Catalunya, així com a la d’un altre membre de la comissió executiva del Sindicat d’Estudiants, per citar-los a declarar a comissaria per la seva participació en un piquet informatiu organitzat per CCOO i UGT el dia de la vaga del 14-N a Cornellà.

El passat 14 de novembre, un grup d’afiliats del Sindicat d’Estudiants entre els quals es trobava Borja Latorre van ser abordats per un grup de Mossos d’Esquadra nombrós quan anaven a casa seva després de participar en un piquet informatiu a Cornellà. Els companys van ser retinguts i identificats pels agents, que els van acusar d’haver fet pintades mentre anaven amb el piquet, cosa que no va passar i que, en qualsevol cas, no pot ser excusar per a incriminar a la joventut que lluita.

 

Més de quinze dies després, els companys han rebut trucades telefòniques des de números ocults durant la nit, han patit visites a domicili d’agents amb l’objecte d’alarmar als seus pares i familiars, al mateix temps que han estat amenaçats en diferents ocasions de ser detinguts i retinguts als calabossos de comissaria. Tot això, a més a més, sense existir cap requeriment judicial ni prova al respecte. Un autèntic escàndol que forma part de la campanya brutal de criminalització que patim els que ens mobilitzem en defensa del nostre futur i contra els atacs de la dreta, tant del PP com de CiU, a la classe treballadora i els joves.

 

Des del Sindicat d’Estudiants denunciem aquesta campanya de persecució i assetjament contra molts joves i treballadors per haver participat a la vaga general del 14-N. El departament d’Interior, amb Felip Puig al capdavant, s’ha destacat en aquesta ofensiva que pretén, per la via de la repressió policial, retallar els nostres drets democràtics d’expressió, reunió, manifestació i vaga. Ho vam poder veure en el desallotjament brutal de la plaça de Catalunya, contra els joves acampats en el moviment 15M. Ho hem vist a moltes manifestacions, on, a més a més, la infiltració policial ha estat sempre la nota destacada abans que es produïssin avalots. I ho hem tornat a veure a la vaga general del 14N, amb escenes brutals de repressió, com en el cas de l’estudiant de 13 anys colpejat a Tarragona o la treballadora que ha perdut un ull com a conseqüència de la salvatge intervenció policial a Barcelona.

 

Per tot això, des del Sindicat d’Estudiants exigim al departament d’Interior que aturi la persecució policial i judicial contra els activistes d’esquerres, contra els sindicalistes, treballadors i estudiants que lluiten contra les retallades. Exigim també la llibertat i la retirada dels càrrecs contra tots els afectats per les detencions i denúncies per la seva participació a la vaga general, així com la dimissió del conseller d’Interior, Felip Puig, per la seva responsabilitat directa en aquestes actuacions antidemocràtiques.

 

Ja n’hi ha prou de criminalitzar el moviment obrer i estudiantil!

Felip Puig dimissió!

Nova data del sorteig: 21 de novembre

se-rifa.png

Degut a la crisi del coronavirus aplacem el sorteig de la nostra rifa al dissabte 21 de novembre.

Escriu-nos i compra la teva papereta per a donar suport a la nostra lluita!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos