12 maig – concentració 19 hores Pl. Sant Jaume
VAGA AL MAIG/JUNY CONTRA LA LEC

El Sindicat d’Estudiants, organització d’estudiants d’instituts i universitat, majoritaria a l’educació secundària, batxillerat i cicles formatius, davant la convocatoria dels sindicats de professors de mobilitzacions contra la LEC, volem manifestar:

- El Conseller d’Educació i el govern tripartit, en comptes de reflexionar i rectificar després de l’exit de la vaga el 19 de març, la tercera en un any contra la LEC, està duent a terme una política de menyspreu i provocació a la comunitat educatica, i atac rere atac contra l’educació pública, l’última de les quals és la negativa a cobrir les baixes de professors des del primer dia.

- Tal i com vam manifestar el mateix dia 19 de març a migdia, la lluita contra la LEC ha de continuar en la mesura que el govern no escolta les nostres legítimes reivindicacions. Per això recolzem les accions de protesta plantejades pels sindicats de professors durant el mes de maig i juny.

- La lluita dels estudiants i professors contra la LEC és la lluita contra la privatització, igual que la lluita contra el Pla de Bolonya és la lluita contra la expulsió del fill de l’obrer de la universitat. Per aquesta raó, fem una crida als estudiants d’universitat a participar activament en la lluita contra la LEC afegint les reivindicacions de paralització del Pla Bolonya.

- Reafirmem que el que necessita l’educació pública no és pas el que planteja el Departament d’Educació amb la LEC: més diners a la privada, degradació de l’escola pública, autonomia financera i gestió empresarial dels recursos.

- El que necessita l’educació és una llei en benefici de l’educació pública:

 • 7% del PIB a l’educació pública. Ni un euro a la privada concertada.
  Prou massificació a les aules. Pla de construcció de les suficients places públiques, i dignificació dels centres públics.
  Gratuitat total de l’educació pública. Prou cobrament de quotes. Augment significatiu de les beques.
  Supressió de la selectivitat. Construcció de 250.000 places universitaries. El fill de l’obrer a la universitat.
  No a la LEC. No a Bolonya.

- Fem una crida a tots els estudiants a organitzar el pla de lluita:

 • Celebració d’assemblees i actes informatius sobre al LEC i sobre el Pla de Bolonya a tots els instituts, conjuntes d’estudiants i professors.
  12 de maig: concentració a les 19 hores a Pl. Sant Jaume.
  Vaga d’estudiants i professors conjunta en el mes de maig o juny, pendent de concretar la data.

Barcelona, a 15 d’abril de 2009

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos