Manifestacions d’estudiants i professors – 12 hores
Barcelona: Pl. Universitat
Tarragona: Pl. Imperial Tarraco

Després de la vaga d’estudiants arreu de l’Estat del 4 de març, on milers d’estudiants vam sortir al carrer en desenes de localitats, la lluita continua. El 19 de març els sindicats de professors i el S.E. hem convocat Vaga General de tota la Comunitat Educatica contra la LEC. Tot i que la comunitat educativa hem protagonitzat dues vagues massives (14F i 13N), el govern tripartit vol aprovar la LEC a finals de curs. Si volem aturar-la, ara és el moment.

La LEC és una llei de privatització que portarà a augmentar la degradació de l’escola pública per a benefici de la patronal de l’ensenyament privat concertat. És molt significatiu que tant CiU com la patronal de la privada s’hagin mostrat satisfests amb el projecte de llei.

El que necessita l’educació pública és més inversió per acabar amb els barracons,  la massificació a les aules, la falta d’instal·lacions dignes i suficients places públiques. Per contra, la LEC garanteix un augment substancial dels diners que rebrà la privada concertada, que seguirà fent un negoci de l’educació. Mentrestant, els instituts i escoles públiques hauran de buscar-se la vida per obtenir els recursos que no arribin de l’Administració (autonomia financera).

Una clara mostra de la filosofia de fons de la LEC són les hores extres als professors. Amb aquesta mesura el Departament podria arribar a acomiadar fins a cinc mil professors interins, per estalviar diners en detriment de la qualitat de l’educació. Però també volen transmetre la idea de que la culpa és dels professors que són uns privilegiats, no volen treballar... El Sindicat d’Estudiants estem radicalment en contra i denunciem aquest intent de dividir a la comunitat educativa en la lluita contra la LEC. El problema de l’escola pública és la manca d’inversió, que ens situa a la cua de l’Estat i d’Europa.

La lluita dels estudiants i professors contra la LEC s’ha de vincular a la lluita contra el Pla de Bolonya, que pretén expulsar al fill de l’obrer de la universitat. I la lluita dels estudiants en defensa de l’educació pública, s’ha de vincular i unir a la lluita dels treballadors en defensa dels llocs de treball. La crisi econòmica mundial, causada pels capitalistes i banquers, volen que la paguem els joves i treballadors: retallades i privatització de l’educació i la sanitat pública, regals milionaris als banquers i les multinacionals, i tancament d’empreses i acomiadaments massius gratuits. Aquests són els plans de la patronal.

El govern del PSOE i el tripartit, en comptes de plantar cara, el que estan fent és cedir a aquestes pressions: el govern de Zapatero ha entregat més de 180.000 milions d’euros a la banca i està acceptant tots els plans d’acomiadaments (ERE). Quants instituts o escoles es podrien construir amb aquests diners? Que no diguin que no hi ha diners per l’educació o pels aturats! Els sindicats han convocat una manifestació el 14 de març contra la crisi, el que suposa un pas endavant. Però és necessari un pla de lluita més contundent, per això el Sindicat d’Estudiants fem una crida als dirigents dels sindicats CCOO i UGT a que unifiquin totes les lluites en la convocatòria d’una VAGA GENERAL de 24 hores en defensa dels serveis públics i contra els acomiadaments.

14 de març – MANIFESTACIÓ contra la crisi a Barcelona
17 hores – Via Laietana/Av. Catedral

PLATAFORMA REIVINDICATIVA DEL SINDICAT D’ESTUDIANTS

ACCÉS A LA UNIVERSITAT · Retirada immediata del decret que endureix la selectivitat. No a la selectivitat. La nota mitjana de batxillerat garantirà l'accés a la universitat. Construcció de 250.000 places universitàries públiques per les carreres amb més demanda i desmassificar la universitat pública.

UNIVERSITAT PÚBLICA I DE QUALITAT · Fre immediat al procés de Bolonya. Derogació de la LOU i la LUC. No a la gestió empresarial de la universitat pública. No a les taxes acadèmiques a la universitat ni a les multes a repetidors. 40% d'estudiants amb beca. Beca-salari de 1.100 euros al mes, els dotze mesos, per Batxillerat, Cicles Formatius i Universitat, només a la xarxa pública. Universitat pública i gratuïta.

RETIRADA DE LA LLEI D'EDUCACIÓ DE CATALUNYA (LEC) · Dimissió del Conseller Maragall. No a la privatització ni a la gestió empresarial dels centres públics. Ni un euro a l'educació privada concertada. No a l'autofinançament dels centres públics, no a les quotes ni als préstecs bancaris. Manteniment i potenciació del batxillerat nocturn. No als centres guetto per immigrants.

DIGNIFICACIÓ DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL · Cap devaluació del títol de FP. Construcció de 70.000 places públiques de grau mig i de 50.000 places públiques de grau superior. Curs pont públic i gratuït entre grau mig i grau superior que garanteixi l'accés immediat. Pràctiques a les empreses, remunerades amb un salari de 1.100 euros al mes.

EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT · Els diners públics per a l'educació pública. Cap barracò ni aula prefabricada. Pla estatal de construcció de 600.000 places públiques per l'educació infantil. Supressió dels concerts educatius: xarxa única pública. Reducció del número d'estudiants per aula. Fora la religió de les aules.

FINANÇAMENT DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA · Pla de xoc per dignificar l'educació pública. 29.000 milions d'euros en quatre anys (el que suposa menys del 20% dels 150.000 milions d'euros que Zapatero està regalant als banquers). 7% del PIB per l'educació pública. Si que hi ha diners per dur a terme aquestes mesures: El govern els està regalant als banquers. Expropiació de la banca sota control obrer per garantir uns serveis públics de qualitat.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos