ALERTA A TOTS ELS ESTUDIANTS!

Durant els últims dies hem tingut coneixement de que s’està transmetent el fals rumor de que la vaga del 4 de març està desconvocada. Això és totalment fals.La vaga del 4 de març està en marxa. Fins i tot en algun centre individus en nom del Sindicat d’Estudiants (!!!!) han tractat de desorganitzar la mobilització del proper 4 de març.

El que pretenen aquells que duen a terme aquestes accions és rebentar la mobilització del 4 de març i trencar amb la perspectiva de la lluita contra Bolonya i contra la LEC que el Sindicat d’Estudiants proposa i impulsa: unir la lluita dels estudiants d’instituts i universitat arreu de l’Estat (com el 4 de març), vincular—ho a la lluita dels mestres i professors del 19 de març. L’objectiu d’aquestes maniobres és desorganitzar el moviment, i el que aconsegueixen és beneficiar al govern.

Hem de respondre contundent a aquestes maniobres trencavagues intensificant la campanya de convocatòria i agitació als instituts i facultats. A continuació expliquem perquè mantenim el pla de lluita del 4 i 19 de març, i proposem tasques per dur a terme.

LA VOSTRA PARTICIPACIÓ ÉS DECISIVA!

Tots al carrer el 4 de març!

 

Com sabeu el proper 4 de març el Sindicat d’Estudiants hem convocat VAGA GENERAL d’estudiants arreu de l’Estat. En més de 40 ciutats a nivell estatal desenes de milers d’estudiants sortirem al carrer per exigir la retirada del Pla de Bolonya i defensar l’accés del fill de l’obrer a la universitat. A Catalunya també sortirem al carrer contra la llei de privatització del tripartit, la LEC.

Després del 4 de març la lluita continua a Catalunya. Els sindicats de professors han convocat vaga de professors a instituts i escoles contra la LEC el dijous 19 de març. El Sindicat d’Estudiants convoquem aquesta nova vaga conjuntament amb els professors, per aconseguir que sigui una VAGA GENERAL DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA, on els estudiants d’instituts i la universitat pública lluitem conjuntament amb els professors i mestres, i els pares i mares, en defensa de l’educació pública. Per això convoquem també el 19 de març, com vam fer l’any passat en les vagues d’estudiants i professors del 14 de febrer i 13 de novembre de 2008.

Al govern li interessa que la lluita contra Bolonya vagi per una banda i la lluita contra la LEC per un altra, que els estudiants i els professors no lluitem conjuntament, i pretenen dividir a la comunitat educativa per debilitar la nostra lluita. El Sindicat d’Estudiants creiem que la lluita contra la LEC i contra Bolonya és la mateixa lluita, i que els estudiants i professors hem d’estar units en la lluita. La vaga del 4 de març no està desconvocada, sinó que es manté amb més força que abans. En primer lloc perquè és una VAGA ESTATAL d’estudiants en defensa de la universitat pública i contra la privatització de l’educació pública en general. En segon lloc, perquè la millor manera de garantir que la vaga del proper 19 de març sigui un èxit rotund, és que la vaga del 4 de març compti amb milers d’estudiants al carrer, per demostrar a qui ho posi en dubte, la capacitat de lluita de la joventut i la voluntat de lluitar contra els intents de que siguem nosaltres, els joves fills de treballadors, els que paguem les conseqüències de la crisi del capitalisme.

Els objectius de la lluita són clars: defensar l’educació pública, reclamar un augment dràstic de la inversió a l’escola pública, exigir la retirada immediata del projecte de la LEC i la paralització i retirada del Pla de Bolonya. Per aconseguir-ho hem d’organitzar una lluita el més massiva possible, implicant a cada cop més companys en la lluita. Per aquesta raó et proposem que organitzis les següents tasques per a que el teu institut participi en les vagues del 4 i 19 de març:

- Fotocopiar i repartir a tots els estudiants i professors de l’institut el pamflet que t’enviem en aquesta carta, per a que tots els companys tinguin informació sobre els motius de la lluita.

- Organitzar una assemblea d’estudiants per discutir els motius de la lluita. Hem d’intentar fer una assemblea de tots els alumnes del centre, en hora lectiva, per a garantir que el debat democràtic arriba al conjunt dels estudiants del centre i votar la vaga del 4 de març.

- Si per problemes de repressió al centre no podem fer assemblea en horari lectiu per tots els alumnes, és necessari organitzar reunions per informar dels motius de la vaga (hora del pati, reunió de delegats,...) i organitzar un passaclasses per a que TOTS ELS COMPANYS PARTICIPIN DEL DEBAT DEMOCRÀTIC I LA VOTACIÓ de la vaga. Hem de convencer a tots els companys de classe de la importància de participar en la manifestació, perquè és on podem concentrar la nostra força!

Per dur a terme les tasques de convocatòria, és necessari organitzar un COMITÉ DE VAGA on participin els companys que estan disposats a participar en la convocatòria de la vaga.

- Al teu institut es poden organitzar xerrades, fer un mural al centre sobre Bolonya i la LEC, fer pancartes i penjar-les pel centre per a que tothom tingui present que estem en lluita,... i tot allò que considereu.

- Anar a altres instituts i facultats a informar de la lluita per a que també participin, explicant la experiència al vostre centre.

- Difondre la lluita entre la classe obrera, repartint pamflets als mercats, places i polígons industrials, i enganxar cartells pels carrers. Sabem que els mitjans de comunicació burgesos no informaran de la nostra lluita (o ho faran per tractar de criminalitzar-nos), per això hem de dirigir-nos nosaltres directament als treballadors per a que ens recolzin.

- Finançar la lluita: fer col·lectes per poder autofinançar les despeses de la lluita (pamflets, cartells, pancartes,...).

Per últim, et fem una crida a que t’afiliïs al Sindicat d’Estudiants per enfortir el moviment estudiantil. Som una organització amb més de 20 anys d’història de lluita combativa en defensa de l’educació pública i dels fills dels obrers. Som una organització internacionalista, d’esquerres i revolucionària.

Afilia’t i lluita amb nosaltres!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos