Contra les retallades, per l'educació pública!

Els passats 15, 16 i 17 de març els nostres professors i professores van protagonitzar unes jornades de lluita històriques. Les mobilitzacions de docents més grans en l’última dècada. Al crit de “Cambray dimissió!”, desenes de milers van omplir els carrers contra les retallades i en defensa de l’escola pública.

El Conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, manté l’infrafinançament de l’educació pública catalana. Ràtios i taxes elevades, falta de professores i precarietat laboral, amb més del 40% d’interines, gestió penosa de la Covid amb dos terços de substitucions sense cobrir... Els recents atacs han estat el nou ordre de calendari escolar i els nous currículums. Falten places a l’educació pública, especialment a l'FP, però el curs passat van sobrar més de 16.000 a la privada-concertada finançades amb diners públics!

Catalunya és, amb la Comunitat de Madrid d’Ayuso, la que més diners regala a l'educació privada-concertada, i on es cobren quotes il·legals més altes: 202 euros al mes de mitjana! Uns concerts majoritàriament en mans de sectes ultracatòliques que escampen el seu missatge masclista i homòfob.

Els nostres professors i professores han donat un exemple de lluita meravellós. Les docents no s’estan mobilitzant perquè vulguin més vacances, com presenten els mitjans de comunicació afins al Govern ERC-Junts. Això no és cert. Es tracta d’una campanya propagandística de criminalització i mentides contra els nostres professors i professores. L’avançament del curs escolar d’una setmana anunciat per Cambray no treu vacances al professorat; aquella setmana ja la treballaven.

Els nostres professors i professores estan lluitant contra unes retallades que dessagnen l’educació pública des de fa més de deu anys i contra un Conseller autoritari que els menysté i que, a més, accepta les imposicions dels tribunals franquistes contra el català i la immersió lingüística. Aquest Govern no només ha donat l’esquena a la mobilització popular que lluitem per la república catalana, sinó que a més accepta les contínues imposicions antidemocràtiques del règim del 78. Ja n’hi ha prou de normalitzar la repressió!

Els sindicats de docents tenen convocada una nova vaga de professors i professores per als propers 29 i 30 de març. Els i les estudiants mostrem tota la nostra solidaritat. Farem tot el possible perquè aquestes jornades siguin un èxit i suposin un pas endavant en la lluita. Professors i estudiants, units i endavant! Des del Sindicat d’Estudiants convoquem a tots els i les estudiants a la vaga estudiantil els pròxims 29 i 30 de març i fem la crida a convertir aquestes jornades en una mobilització unitària d’estudiants i docents contra les retallades i per una escola pública, de qualitat, laica i en català! El Conseller Cambray ha marxar ja, i el Govern revertir les seves retallades i atacs a l’escola pública! Ni un pas enrere en la defensa de l’educació pública!

Tothom als carrers!

Cambray dimissió ja!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos