Tothom a les concentracions de dilluns 4 de novembre!

Aquest dijous 31 d'octubre la Audiència de Barcelona ha emès la sentència del Judici de la Manada de Manresa, deixant de nou al descobert l'ADN masclista i reaccionari de les institucions judicials. Una sentència que no només absol un dels acusats, sinó que, condemna a la resta por "abusos sexuals" en comptes de per violació.

De nou, la justícia no considera violació que sis homes penetressin per torns de 15 minuts a una menor intoxicada a un botellón. Precisament, els motius que exposa la sentència per a considera-ho “abús sexual” i no “agressió sexual”, és que la jove “es trobava en estat d’inconsciència, sense saber què feia i què no feia, i, conseqüentment, sense poder determinar i acceptar o oposar-se a les relacions sexuals que amb ella van mantenir la major part dels processats, els quals van poder realitzar els actes sexuals sense utilitzar cap tipus de violència o intimidació”.

És a dir, consideren que no hi ha cap tipus d’intiminació en una violació grupal a una menor de 14 anys. Ja en el judici del Juliol fins i tot es va culpar directament a la víctima en aquesta mateixa línia, per “no haver-se resistir el suficient” al trobar-se sota els efectes de l’alcohol i les drogues. De nou, l’aparell judicial culpa a la víctima i protegeix els agressors. És una autèntica vergonya.

Ja n'hi ha prou de justícia masclista i franquista! Contra el règim del 78, la lluita és l'únic camí

Amb aquesta nova sentència es torna a posar sobre la taula que, efectivament, el problema és el sistema. Darrere d'aquestes sentències masclistes i franquistes no hi ha només un grapat de jutges no tenen una apropiada "formació de gènere". El que hi ha darrere d'aquestes sentències criminals és tot un entramat institucional i judicial que no va ser depurat després de la dictadura franquista i que conserva el mateix ADN i colpeja al conjunt de les oprimides i oprimits. Una justícia que absol o posa penes ridícules a maltractadors i violadors mentre persegueix amb totes les forces de l’Estat i les seves institucions a aquells que lluitem dia a dia per canviar aquest sistema criminal: sindicalistes, tuiters, cantants de rap.. La mateixa justícia que ens responsabilitza de què ens violin i qualifica com a mers “abusos” les violacions múltiples, és la mateixa que dicta sentències salvatges com la del judici farsa de l’1-O, amb penes que arriben fins als 13 anys de presó per posar urnes: una autèntica declaració de guerra contra tot un poble que s’ha posat dempeus. O la brutal sentència contra els joves d’Altsasu: fins a 9 anys de presó per una baralla en un bar convertida en un muntatge policial per a criminalitzar el jovent basc. Una justícia que té molta cautela en qualificar actes brutals com els de Manresa com a “violació” però que no li tremola el pols per declarar com a “terroristes” a tots aquells que s’aixequen contra aquest sistema criminal, el mateixa que avala la violència contra nosaltres.

Això és una autèntica provocació a les i els que hem fet justícia contra els violadors de la Manada de Pamplona i deixa molt clar com l'última sentència del Tribunal Suprem condemnant per violació no és el reflex de cap regeneració de l'aparell judicial, sinó de la lluita als carrers. Aquesta mobilització extraordinària de les dones joves i treballadores al costat dels nostres companys, ha posat en dubte la "justícia" sota el sistema capitalista, un sistema que ens oprimeix i humilia cada dia. Per això, aquesta nova sentència torna a deixar en evidència que els que castiguen les joves i dones treballadores no són només unes poques pomes podrides. Com hem cridat una i altra vegada als carrers de tot l'Estat, la manada és el sistema! Mentre uns ens violen, altres, utilitzant les institucions, els protegeixen i ens deixen indefenses.

Precisament per la inspiració i l'impuls que aquesta victòria ens va donar a totes i tots els que lluitem contra aquesta justícia masclista, necessiten seguir colpejant al moviment amb aquest tipus de sentències perquè res posi en qüestió les institucions que mantenen els seus privilegis.

L'únic camí per acabar amb aquesta justícia masclista i franquista i amb el sistema criminal al qual protegeix, és l'organització i la lluita massiva als carrers. I això passa per expulsar de les institucions i de la judicatura a tots els i les jutges franquistes i masclistes i posar la justícia al servei de la classe treballadora, per incloure una assignatura d'educació sexual inclusiva i en llibertat en el sistema educatiu que combati la cultura de la violació i, per descomptat, per acabar amb aquest sistema podrit que protegeix i empara la violència contra nosaltres. La lluita dels últims anys és la millor mostra de la força que tenim i ens mostra el camí per trencar amb aquest sistema: les mobilitzacions massives del jovent i les dones treballadores, les mobilitzacions espectaculars contra el muntatge d'Altsasu, l'incansable i exemplar lluita de milions a Catalunya... Tots aquests moviments ens inspiren i ens serveixen d'exemple: no tenim por! La lluita és l'únic camí! Fora el règim del 78 i les seves institucions podrides!

El dilluns 4 de novembre totes i tots a les concentracions. Nosaltres sí que et creiem!

CATALUNYA

BARCELONA: 18h Plaça Sant Jaume

GIRONA: 18h Plaça del Vi

TARRAGONA: 18:30h Plaça de la Font

LLEIDA: 19:30h Plaça Fanalets

PAÍS VALENCIÀ

VALÈNCIA: 19h Parterre

CASTELLÓ: 19h Plaça Major

ALACANT: 19h Audiència Provincial

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos