Tothom a les grans manifestacions de dijous a les 12h!

Barcelona: Pl. Universitat / Tarragona: Pl. Imperial Tàrraco / Lleida: Pl. Ricard Vinyes / Girona: Pl. de l’1 d’Octubre

Els nostres instituts i facultats s’han tornat a llevar sota el crit Ni un pas enrere i Els carrers seran sempre nostres. Piquets informatius, concentracions davant dels nostres centres d’estudi, manifestacions i marxes pels nostres barris i localitats, assemblees obertes... així començàvem els i les estudiants el primer dia de vaga general estudiantil de 48h convocada pel Sindicat d’Estudiants. Una jornada que ha escalfat tots els motors per les grans manifestacions estudiantils que celebrarem demà dijous 31 a les 12h.

La vaga, com hem comprovat aquest matí i durant tota la jornada d’avui, està sent recolzada massivament. Desenes de milers d’estudiants dels instituts de tota Catalunya l’hem votat democràticament i l’aturada s’ha estès amb una enorme força. Hem tornat a mostrar alt i clar la nostra determinació amb la lluita contra la repressió franquista, per una república dels treballadors i el jovent que trenqui amb el Règim reaccionari del 78 i per la llibertat de tots els presos polítics.

El jovent i els estudiants al capdavant de la lluita

Milers d’estudiants concentrats amb estelades, cartells de la vaga estudiantil i pancartes fetes a mà, era la imatge que es repetia des de primera hora del matí a instituts com l’Icària, Forat del Vent, la Llotja, Cirvianum (Torelló), el Pere Martell i el Cal·lípolis (Tarragona), l’Institut Montgros de Sant Pere de Ribes i a facultats com el Campus del Rectorat o de Cappont a Lleida. A més a més, hem marxat pels carrers de Granollers, Vilanova i la Geltrú, Vic, Badalona o pel barri de Gràcia de Barcelona explicant la lluita que el jovent estem protagonitzant contra la repressió i guanyant-nos la solidaritat de totes aquelles persones que es trobaven amb les protestes d’estudiants organitzades.

L’ambient de força i confiança que es respirava durant totes les accions tornava a posar sobre la taula el paper de primer ordre que els i les estudiants i el conjunt del jovent, estem jugant en les mobilitzacions, massives, exemplars i pacífiques, que s’han celebrat i que no s’han aturat des del passat dilluns 14 d’Octubre, dia en què vam conèixer la sentència de l’1-O. Des del Sindicat d’Estudiants vam deixar-ho clar: no pararem fins aconseguir la fi de la repressió franquista, la fi de la violència policial i fins conquerir la república catalana per la que la majoria de nosaltres lluitem: una república catalana socialista per acabar amb la misèria a la que ens condemna tant el Règim del 78 com la oligarquia catalana.

És precisament aquesta convicció, la que ha portat a desenes de companyes i companys, majoritàriament estudiants de les universitats, a organitzar una acampada indefinida a la Plaça Universitat de Barcelona sota una gran pancarta que resava “Sols el poble salva el poble”. Des del Sindicat d’Estudiants hem participar a l’assemblea oberta que s’ha celebrat aquesta tarda i hem traslladat tot el nostre suport a aquesta protesta. Si ens roben el futur i els nostres drets, prenem els carrers!

Ni la repressió ni la campanya mediàtica de calúmnies i falsificacions ens doblegarà

El jovent ha estat al capdavant d’aquest gran moviment com no podia ser d’una altra manera. Per això, des del poder econòmic i polític se’ns criminalitza d’una manera vergonyosa, ocultant realment qui exerceix la violència massiva i sistèmica contra el jovent. I en aquesta campanya de criminalització, ara es dediquen hores a les televisions, portades de diaris i tertúlies radiofòniques als enfrontaments que es van produir fa dos dies a la Universitat Pompeu Fabra entre piquets d’estudiants que cridaven a la vaga indefinida i altres que volien entrar a fer classe.

Aquests mateixos mitjans s'han preocupat molt de minimitzar les nostres grans mobilitzacions del 17 i 18 d'Octubre, quan centenars de milers d'estudiants vam prendre els carrers pacíficament i vam buidar instituts i facultats. Només es dedica uns segons en els reportatges televisius i unes poques línies en les informacions de la premsa. Això és informar veraçment del que preocupa al jovent català? Ocultant la mobilització massiva de centenars de milers de persones? Tan sols els interessa mostrar una foto fixa de contenidors cremats. És escandalós.

Com a organització d’esquerres, combativa i compromesa amb la causa de la república, el Sindicat d’Estudiants es basa en mètodes democràtics: les vagues es construeixen mitjançant la participació conscient a assemblees que debaten i voten la vaga a las classes, mitjançant el repartiment massiu d’octavetes on expliquem els motius de la vaga. Ens inspirem en els mètodes i tradicions del moviment obrer. Mai hem recorregut a altres mètodes excepte als arguments per convèncer, fins i tot als companys indecisos o que dubten sobre com cal lluitar. Per això ni ens encaputxem ni ens tapem la cara. No tenim res a ocultar.

Rebutgem frontalment aquesta nova campanya d'intoxicació i criminalització contra el moviment estudiantil, i diem alt i clar que ni el govern del PSOE, ni els seus aliats "constitucionalistes" de la dreta reaccionària (PP, VOX i Cs), ni els infiltrats policials, aturaran amb aquestes maniobres la indignació del jovent i el poble de Catalunya. Aquesta lluita és justa i la guanyarem!

Com hem demostrat avui, la voluntat de centenars de milers de joves és continuar amb la mobilització fins a vèncer. Per això, tothom a la vaga estudiantil i a omplir els carrers, de manera pacífica i massiva, demà dijous a les 12h!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos