Tothom a la manifestació: Dijous 24 a les 18:30h Pl. Universitat

Per la república catalana dels treballadors i els joves

Durant l'última setmana, hem assistit a Catalunya a un aixecament massiu contra aquells que volen trepitjar la voluntat de tot un poble. Hem respost d'una manera exemplar, multitudinària i pacífica a la sentència franquista del Suprem contra el referèndum de l'1 d'Octubre: ho hem fet mobilitzant milions als carrers i en una vaga general històrica el passat 18 d'octubre. La vaga estudiantil de 72 hores convocada pel Sindicat d'Estudiants i les manifestacions de centenars de milers de joves que la van acompanyar han jugat sense cap dubte un paper fonamental per impulsar la lluita per la república catalana dels treballadors i el jovent.

Manipulació sense límits per criminalitzar la nostra lluita

En contrast amb això, la imatge que els grans mitjans de comunicació, el ministre d'Interior Grande-Marlaska i el Govern estatal han traslladat sobre el que ha passat a Catalunya en aquests dies ha estat d'una manipulació indescriptible: contenidors cremats, encaputxats, barricades i foc per tot arreu ha estat el que ha copat els informatius i diaris les 24 hores. La intoxicació informativa per donar una imatge de que els joves som violents, encaputxats o fins i tot terroristes no són casualitat. Volen criminalitzar els joves pel paper tan destacat que estem jugant impulsant la mobilització. Per això ens ataquen i les mentides en els mitjans substitueixen les imatges i la informació sobre les mobilitzacions multitudinàries i pacífiques que milions hem protagonitzat.

Aquesta campanya té diversos objectius. En primer lloc justificar la brutalitat policial amb què se'ns ha reprimit: més de 500 han estat els ferits que no estaven cremant contenidors, però sí han estat víctimes de les porres, les pilotes de goma, els pots de fum, i els intents d'atropellament, provocant que a quatre persones hagin perdut un ull i un altre més un testicle. El segon objectiu és deslegitimar la nostra lluita i sembrar la confusió i la divisió entre la classe treballadora i el jovent- tant dins com fora de Catalunya- per evitar la massivitat de les nostres protestes i que es aquestes s'ampliïn i s'estenguin. Per descomptat, en aquesta mateixa línia, el silenci sobre les protestes de solidaritat amb el poble de Catalunya també ha estat eixordador: ni una sola paraula sobre la multitudinària manifestació de més de 40.000 persones a Donosti, les 15.000 persones que van recórrer els carrers de Madrid o les moltes altres que es van celebrar a Sevilla, Palma, València... I molts altres llocs, inclòs Berlín, Mèxic o Hong Kong.

Per vèncer la repressió de l'Estat i conquerir la república catalana: mobilització massiva als carrers!

La brutal repressió desencadenada per la Policia Nacional i els Mossos no han pogut callar-nos, igual que no va poder doblegar-nos l'1 d'Octubre del 2017. Som milions els que vam votar per una república catalana per desvincular-nos del règim monàrquic i el seu Estat neofranquista, i acabar amb totes les xacres a les que el sistema capitalista ens condemna.

Des del Sindicat d'Estudiants denunciem aquesta campanya de mentides i afirmem que la lluita del jovent i el poble de Catalunya no tenen res a veure amb aquestes imatges absolutament minoritàries i aïllades d'encaputxats llançant pedres i cremant contenidors.

La forma de vèncer la repressió de l'aparell de l'Estat i conquerir la república dels treballadors i els joves és precisament amb la mobilització de masses, amb la vaga general i les eines que ens permeten posar de manifest que som una força arrasadora i imparable. Així és com podem deixar en evidència que les amenaces, els matons vestits d'uniforme i els mitjans al servei dels que volen aixafar la nostra lluita són impotents davant d'un poble determinat a lluitar.

Així vam fer en el referèndum de l'1 d'octubre, així vam ocupar el Prat i així vam paralitzar tota Catalunya a les històriques vagues generals del 3 d'octubre i en la del 18 d'octubre la setmana passada. I així ho tornarem a fer! La lluita continua! Tothom a la manifestació aquest dijous 24 d’octubre a les 18:30h!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos