El jovent català contra la repressió i per la República

Galeria de fotos i vídeos de les protestes

La vaga de 72 hores convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la repressió i la infame sentència del Suprem, i a favor de la república catalana dels treballadors i els joves, està sent immensa. El seguiment de la mateixa supera el 90% en els instituts i universitats, que porten buits des de ja la jornada d'ahir. Però el més important és l'autèntica riuada de centenars de milers de joves que han abarrotat els carrers de Barcelona, ​​Tarragona, Lleida i Girona i moltes més localitats, en les manifestacions estudiantils més multitudinàries que es recorden en dècades.

Ni els intents de criminalització del Govern estatal i de l'Estat, ni la repressió ens aturaran en la nostra justa lluita pel dret a decidir, per la república i la llibertat dels presos polítics.

En un ambient elèctric i entusiasta més de 200.000 joves hem ocupat tot el centre de Barcelona des de Plaça Universitat, Carrer Pelai, Via Laietana... Dues enormes pancartes signades pel Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària han obert la marxa a Plaça Universitat amb els següents lemes: "Per la república catalana del poble, els teballadors i els joves. Aturem la repressió franquista: Vaga general".

La potència de la mobilització ha estat extraordinària, com reflecteixen les fotos i els vídeos que ja han circulat per les xarxes socials. En cap moment s'ha deixat de corejar i cantar consignes: "Llibertat presos polítics", "Els carrers seran sempre nostres", "Som república", "La nostra sentència, independència!", "Li diuen democràcia i no ho és!" , "Catalunya Antifeixista!", "Fora les forces d'ocupació", "Vaga general", "Aqueste judici és una farsa", i moltes més. Els mítings que les companyes han llançat al llarg de tota la mobilització han estat aplaudits a rabiar, igual que el discurs de Coral Latorre, Secretària General estatal del Sindicat d'Estudiants, en una mobilització que ha desbordat totes les previsions.

Una campanya de criminalització. Ni ens callaran ni ens doblegaran

Tant la vaga general estudiantil de 72 hores com la impressionant mobilització d'avui, sense precedents en els últims quaranta anys, respon a totes les mentides i manipulacions que des del Govern del PSOE, Cs i el PP, la policia i els Mossos, i el gruix dels mitjans de comunicació, han abocat en el que és ja una monstruosa campanya de criminalització contra la lluita exemplar del poble de Catalunya.

La calúmnia de presentar la nostra determinació de sortir als carrers com un "tumult violent" -no en va Pedro Sánchez va utilitzar en el seu discurs d'ahir dimecres a la nit la paraula "violència" en més de trenta ocasions-, fins i tot com terrorisme, no té res a veure amb el que està passant a Catalunya.

La veritat és concreta: l'aparell de l'Estat heretat directament de la dictadura, i ple de franquistes, li ha declarat la guerra al poble de Catalunya, negant el seu legítim dret a decidir. El que estem vivint és el rebuig massiu a un règim, el del 78, que arrossega gravíssimes tares autoritàries i reaccionàries, començant per la mateixa monarquia que va ser imposada a dit pel dictador, i que ha portat als treballadors i als joves de Catalunya i de la resta de l'Estat a una situació de malson en una anomenada democràcia que no ho és.

Anys de retallades socials brutals, de desnonaments, d'atur crònic, de llocs de treball precaris i salaris miserables, de marginació en els nostres barris, de privatització de l'ensenyament i la sanitat públiques... mentre els bancs són salvats amb diners públics, els polítics corruptes són amnistiats, els violadors són condemnats a penes ridícules per una justícia classista i patriarcal, i els nostres drets democràtics reprimits per la llei Mordassa.

La "sagrada unitat de la pàtria" va ser consagrada en la Constitució del 78 com una exigència dels hereus del franquisme. Mai es va preguntar al poble català ni a cap altre si volia aquesta unitat imposada pel soroll de sabres dels militars.

Els mitjans de comunicació parlen tot el dia de l'1 d'octubre del 2017. Però cal dir la veritat, i no mentides. En aquella jornada més de dos milions de persones van exercir pacíficament el seu dret a decidir, i ho van fer a favor de la independència i la república, resistint la repressió desenfrenada de milers de guàrdies civils i policies nacionals a les ordres de l'Estat centralista.

Sí, aquell dia hi va haver una violència desmesurada als carrers de tota Catalunya. Però aquesta violència va ser només d'una banda, tal com testimonien milers de fotografies, vídeos i imatges que van emetre els mitjans de comunicació al llarg de tota la jornada.

Ara pretenen fer el mateix, i acusen el poble de Catalunya i el jovent català de "violència" i "terrorisme". No ens enganyen. És el règim del 78, el Govern i l'Estat, qui fent ús del que ells anomenen "violència legítima", impedeixen a cop de porra la democràcia, empresonen els que organitzen un referèndum condemnant-los a penes increïbles, i donen ales al nacionalisme espanyolista. El mateix nacionalisme ranci que va sumir els nostres pares i avis durant gairebé quaranta anys en una dictadura sanguinària.

Avui, el jovent de Catalunya ha donat una lliçó a tots. A tots els que encoratgen la repressió policial, a aquells que des del Govern de Catalunya s'omplen la boca de "desobediència" però al mateix temps envien els Mossos per colpejar-nos a veure si abandonem els carrers, i també a aquesta esquerra parlamentària espanyola, que ens llança sermons perquè siguem submisos i acceptem la injustícia del sistema. És increïble que els que van arribar per "lluitar contra la casta" i "assaltar el cel", es posicionin amb la legalitat de les porres, les pilotes de goma, els pots de fum i la sentència del Suprem.

Des del Sindicat d'Estudiants volem agrair a milers i milers de joves de la resta de l'Estat que ens han fet arribar el seu suport, i ens han deixat molt clar que no estem sols en aquesta lluita per la llibertat. Estem convençuts que aquesta causa és completament justa i vencerà.

Finalment, fem una crida a tot el jovent català a secundar la vaga general de demà divendres 18, a unir-nos amb la classe treballadora en els grans piquets del matí i en el que seran manifestacions immenses a la tarda. Ni res ni ningú ens impedirà conquerir el dret a decidir i la república catalana dels treballadors i els joves.

Uneix-te al Sindicat d'Estudiants!

Necessitem una revolució

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos