Imatges de la jornada - Galeria de vídeos

A primera hora d’avui es feia pública la sentència del Tribunal Suprem contra el Procés. La sentència –d'entre 9 i 13 anys de presó per a tots els acusats– confirma el que ja s’endevinava per la campanya de la dreta espanyolista en aquests dies previs: que l’aparell de l'Estat, ple de franquistes, pretén amb aquestes penes colpejar amb força al poble de Catalunya i aixafar les seves aspiracions de transformació social profunda. Els i les estudiants ja estàvem preparats i hem respost de manera immediata.

Des del Sindicat d'Estudiants ja havíem fet una crida a aturar les classes en el moment de acabar-se la sentència i a sortir als carrers, i això ha estat exactament el que hem fet: respondre de l’únic manera que es pot respondre a les imposicions autoritàries d’un aparell de l'Estat que no respecta la voluntat democràtica de tot un poble –com vam fer l'1 d'octubre de 2017: amb la mobilització massiva a les principals ciutats de tota Catalunya. A Barcelona des de primera hora ens hem agrupat a Plaça Sant Jaume, on grups de diferents centres han anat arribant al llarg del matí. Però aquesta escena s’ha repetit en molts altres punts de la ciutat i als campus universitaris, que han abandonat les classes formant columnes de milers i milers d'estudiants per a confluir a Plaça Catalunya. A altres zones, com Tarragona, Manresa, Vic, Sabadell, Girona, Lleida... la força ha estat la mateixa i així s’ha mostrat a les protestes massives que han recorregut aquestes ciutats.

Això amb Franco sí passava!

Tot el centre de Barcelona s’ha paralitzat en conèixer la resolució del Suprem. La indignació per aquesta sentència es respirava als carrers tallats, no només entre els estudiants, sinó entre treballadors i treballadores, entre tota la gent que passava pels carrers adjacents, que rebia les nostres columnes entre aplaudiments al passar per la Rambla i en arribar a placa Catalunya. Consignes com Això amb Franco si passava!, La nostra sentència: independència!, Això ja no s'aguanta, no estem als anys quaranta! o Jo reprimiria a la monarquia! es corejaven en la multitudinària concentració on hem confluït més de 25.000 estudiants arribats des de diferents punts de la ciutat.

La determinació i la confiança en les nostres pròpies forces era sense cap mena de dubte la nota que marcava l’ànim. Tothom preparat i tothom disposat a lluitar per conquerir una república catalana dels treballadors i el jovent, que acabi amb l’opressió nacional i amb totes les xacres que aquest sistema ens imposa, les retallades, la precarietat... També hem cridat contra la campanya de criminalització de la nostra lluita (L’únic terrorista, l'Estat capitalista!) i també hem aprofitat aquestes mobilitzacions per mostrar la nostra solidaritat amb els que fora de Catalunya també són víctimes d’aquesta mateixa campanya que vol acabar amb la mobilització sobre la base de presó i cops de porra: els joves d'Altsasu.

Amb aquesta sentència no ens aturaran! Totes i tots a la vaga de 72 hores!

Avui només ha estat l’inici de la resposta que en les properes hores i dies tornarem a protagonitzar als carrers de tota Catalunya. Ara mateix, centenars de milers de persones que han ocupat l’aeroport del Prat a Barcelona estan sent durament reprimides pels Mossos, però tot i els cops, milers més es dirigeixen a l'aeroport i han paralitzat les carreteres d’accés. Ha quedat demostrat que organitzats i mobilitzats som capaços enfrontar les amenaces de monarques, jutges i policies que volen que la nostra lluita s’extingeixi i que no contagiï els joves i treballadors de la resta de l'Estat.

Tenim la força per fer realitat la república dels treballadors i el jovent, però també necessitem un pla de lluita concret per aconseguir-ho, començant per paralitzar tota Catalunya en una gran vaga general de treballadors i estudiants i estenent aquesta jornada amb un pla de lluita ascendent, amb accions unificades que ens permetin respondre al mateix nivell que som reprimits.

Des del Sindicat d'Estudiants impulsem aquesta lluita amb la crida a la vaga estudiantil de 72 hores que començarà aquest dimecres, que seguirà dijous amb manifestacions estudiantils al matí i confluirà amb la vaga general de treballadors i treballadores el divendres. Uneix-te al Sindicat d'Estudiants per organitzar la resposta i lluitar per la república catalana dels joves i els treballadors.

La lluita és l'únic camí. Els carrers seran sempre nostres!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos