Contra la sentència de l’1-O i la repressió franquista: tothom als carrers!

Descarrega el cartell - Descarrega la convocatòria oficial de la vaga

Dimecres 16: accions als instituts i facultats | Dijous 17: manifestacions estudiantils a les 12h | Dijous 18: Vaga General d'estudiants i treballadors

Al teu institut vulneren la vaga? Descarrega aquest document i que no trepitgin els teus drets!

Aquest dilluns 14 d’Octubre, el Tribunal Suprem farà pública la sentència del judici farsa de l’1-O. Aquesta té un objectiu molt clar: aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya. És una resposta a la victòria que vam obtenir en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, quan a través de la mobilització i l’organització popular vam exercir el dret democràtic de l’autodeterminació, votant a més de forma aclaparadora a favor de la República catalana. És una reacció a les desenes de mobilitzacions massives que durant anys ha protagonitzat el moviment d’alliberament nacional, amb l’objectiu majoritari de trencar amb la monarquia i el règim del 78, fer enrere les retallades de la dreta espanyola i catalana, acabar amb el malson dels desnonaments i la precarietat laboral i posar fi a les sentències masclistes i patriarcals. Hem provocat la crisi més important del règim capitalista del 78 en quaranta anys.

El Sindicat d’Estudiants hem impulsat de forma enèrgica la lluita contra la repressió franquista, per l’autodeterminació i per la República catalana dels treballadors i treballadores i el jovent, a través de nombroses vagues estudiantils i mobilitzacions on centenars de milers d’estudiants hem omplert els carrers amb una força formidable. I ara ens endinsem en una fase determinant. Ja s’ha iniciat una nova ofensiva de l’Estat espanyol contra els drets democràtics, com hem vist recentment amb l’empresonament de 7 membres dels CDRs.

La sentència de l’1-O significarà un abans i un després en la històrica política de Catalunya i de l’Estat espanyol. Des del Sindicat d’Estudiants, tal i com ja vam anunciar en les setmanes anteriors, considerem que cal respondre a aquest atac de la forma més contundent possible.

És per això que fem una crida a tots i totes les estudiants d’instituts i universitats de Catalunya a la Vaga General Estudiantil de 72h els propers dies 16, 17 i 18 d’Octubre. Convoquem:

- Dimecres 16: piquets informatius, assemblees per organitzar la resposta, accions, creació de pancartes… davant dels nostres instituts i facultats.

- Dijous 17: Gran manifestació estudiantil a les 12h. (Barcelona: 12h Pl. Universitat / Tarragona 12h Pl. Imperial Tàraco / Girona: 12h Pl. 1 d’Octubre)

- Divendres 18: Ho paralitzem tot! Vaga general d’estudiants i treballadors amb mobilització a les 12h a Pl. Universitat i a la tarda manifestacions unitàries.

A més a més, cridem a totes i tots a aturar les classes en el moment en què es conegui la sentència i sortir massivament a Plaça Sant Jaume i les places de les capitals de província i a participar a les concentracions que es celebraran aquell mateix dia a les 20h.

L'única manera de vèncer és a través de la mobilització de masses i amb una estratègia combativa que vinculi la lluita per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista amb la lluita contra el règim que la genera i per la República socialista de Catalunya, que rebria el suport majoritari de la classe treballadora i dels oprimits i oprimides.

Totes i tots a la vaga estudiantil!

No podran empresonar tot un poble

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos