Miquel Buch dimissió! Llibertat sense càrrecs per a tots els detinguts!

Milers de persones ens hem concentrat des de primera hora d'avui dissabte a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. L'objectiu: protestar contra la celebració de la manifestació feixista que ha homenatjat la repressió salvatge de Guàrdia Civil i Policia Nacional el passat 1-O a Catalunya que va tractar d'impedir, sense èxit, la celebració del referèndum d’autodeterminació.

La Generalitat no solament ha donat permís perquè es celebrés aquest homenatge, una autèntica provocació insultant, sinó que ha proporcionat desenes de Mossos d'Esquadra perquè acompanyessin i protegissin als escassos manifestants, escortant-los i permetent que ofereixin tribut, al més pur estil franquista, a aquells que van causar més de 1.000 ferits, van destrossar escoles i van robar urnes, tot amb la finalitat d'impedir una votació. És una autèntica vergonya!

Alhora que permetien això, els Mossos d'Esquadra carregaven de forma brutal contra els milers d'estudiants i treballadors que ens trobàvem a Sant Jaume manifestant-nos pacíficament. La repressió d'aquest cos policial, del qual la Generalitat ha realitzat una intensa campanya de rentat de cara per a presentar-lo com un "organisme democràtic", ens ha recordat les imatges brutals protagonitzades ara fa un any per policies i Guàrdies Civils tractant d'impedir violentament que el poble de Catalunya pogués exercir el seu dret a decidir. O les accions repressives protagonitzades pels mateixos Mossos contra el moviment 15M a Plaça Catalunya i entorn del Parlament, a les diverses vagues generals, quan executen desnonaments, a les protestes de Can Vies i en moltes altres lluites i protestes. De nou es veu aquí, a qui serveix realment aquest cos policial.

No obstant això, com ja va passar l'1 d'Octubre, els Mossos s'han trobat a un poble, milers de joves i treballadors, disposats a resistir, rebent cops de porra i cops, però no deixant que es dissolgués una protesta democràtica, pacífica i necessària. Hem resistit, aconseguint frenar l'envestida dels Mossos, i cantant de nou ben alt "els carrers seran sempre nostres", demostrant que estem decidits a seguir lluitant per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i per una República catalana socialista dels joves i els treballadors.

Des del Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària condemnem enèrgicament la repressió exercida pels Mossos d'Esquadra i exigim la immediata dimissió del conseller d'interior Miquel Bruch per permetre aquest atropellament als drets democràtics més bàsics i per legislar en contra del mandat de l'1 d'Octubre. Exigim així mateix també la llibertat de totes i tots els detinguts sense càrrecs, i ens solidaritzem amb tots els ferits per aquesta brutal intervenció policial. La brutal repressió d'avui contra els que ens mobilitzem pacíficament, exigint precisament que es compleixi el mandat de l'1 d'Octubre i es faci realitat la república dels treballadors i el poble per la que va votar el poble de Catalunya, ja va tenir un primer avançament amb el desallotjament per part dels Mossos de "l’Acampada per la llibertat", mostrant el veritable caràcter d'aquest cos policial repressiu i dels dirigents del PdeCAT que els manen. La Generalitat cada dia dóna mostres més evidents de la seva manca de voluntat de cara a implementar el mandat de l'1-O i construir la República catalana. Prou de paraules, volem fets!

Els esdeveniments d'avui deixen les coses molt clares, només confiant en les nostres pròpies forces i només mitjançant la mobilització als carrers podrem fer realitat el mandat que ens vam donar fa un any. La lluita per la República catalana ha de continuar amb més força i contundència, i per això les i els estudiants ens preparem ja per a buidar massivament aules i omplir els carrers en la vaga general estudiantil del proper dilluns 1-O. Ni la repressió, ni campanyes de la por, ni maniobres entre bastidors per a fer tòrcer la voluntat del poble, aconseguiran desviar-nos del nostre objectiu.

Tots i totes, el dilluns a les 12h a les manifestacions!

Buidem les aules, omplim els carrers!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos