19, 20 i 21 de Gener: Jornades de solidaritat amb la lluita de l’estudiantat nord-americà

Pamflet

Cartell

L’elecció de Donald Trump com a nou president dels EEUU ha provocat una autèntica commoció entre el jovent, lesdones, els immigrants, la comunitat LGTBI+ i el conjunt de la classe treballadora de tot el món. El seu discurs masclista, racista, homòfob, xenòfob i reaccionari —de ser dut a terme— pot convertir la vida de milions de persones en un profund malson: la comunitat llatina, negra, musulmana, els treballadors en general i la joventut d’EEUU i la resta del planeta, sabem molt bé que tenir aquest neofeixista dirigint la potència més important del món tindrà terribles conseqüències.

Què defensa Donald Trump?

El multimilionari Donald Trump és un representant qualificat dels interessos de l’1%, aquesta elit privilegiada que defensa el capitalisme més salvatge i despietat. La seva política pretén retornar-li a la classe dominant dels EEUU els seus moments de màxima esplendor, reafirmant el seu poder imperialista a escala mundial costi el que costi. I sabem el que això vol dir: autèntiques massacres de milions d’innocents a nombrosos països, com hem vist a l’Iraq, Afganistan o Síria, tot per salvaguardar els interessos d’un grapat de multinacionals.

Si la seva agenda exterior és brutal, dins de les fronteres d’EEUU les conseqüències també seran terribles. Trump, que ha comptat sempre amb el suport del Ku Klux Klan i que ha nombrat a coneguts racistes com a ministres del seu govern, ha deixat clara la seva intenció de deportar a milions d’immigrants d’origen llatinoamericà  o musulmà, i seguir utilitzant la brutalitat i la repressió policial en contra de la comunitat negra. Entre els seus plans estrella s’hi troba el d’aixecar un gran mur a la frontera amb Mèxic per tallar el pas a milers d’immigrants als EEUU, i aprovar lleis racistes que acabin amb els seus drets civils. També ha anunciat mesures per retallar encara més la sanitat i l’educació públiques, atacar tots els drets conquerits per la dona, proscriure el dret a un avortament lliure i gratuït, i emparar la discriminació que pateix la comunitat LGTBI+. Com no pot ser d’altra manera, ha anunciat, també, noves reformes laborals per augmentar el poder dels empresaris contra els treballadors i els seus sindicats, i acabar amb les ajudes socials que beneficien als més pobres de la societat, que ascendeixen a més de 40 milions de persones.

19 i 20 de gener: Jornades de solidaritat amb la lluita de l’estudiantat nord-americà

El jovent i la classe treballadora dels EEUU entenen perfectament el que significa algú com Trump, i l’amenaça que representa el verí de la xenofòbia, el racisme i el masclisme per dividir als qui patim les conseqüències de les seves polítiques. Per aquest motiu, a l’anunciar-se la seva victòria, es va trobar amb una resposta contundent: desenes de milers de persones, especialment joves, omplien els carrers de Seattle, Nova York, Chicago, Boston i moltes altres ciutats al crit de “no és el meu president! Fora Trump!”

Coincidint amb la jornada del seu jurament com a President, l’organització Socialist Students, promotora de les mobilitzacions contra Trump, ha convocat una vaga general estudiantil a tots els instituts dels EEUU pel dia 20 de gener. Els companys s’han dirigit al Sindicat d’Estudiants i al Comitè en Defensa de l’Ensenyament Públic (CEDEP) de Mèxic, perquè també promovem una campanya de solidaritat internacionalista i realitzem tota mena d’accions en suport a la seva lluita.

Hem de recordar que a les passades vagues del 26 d’octubre i el 24 de novembre contra les revàlides franquistes, milers d’estudiants de tot el món van mostrar la seva solidaritat amb la nostra lluita realitzant concentracions davant de les embaixades, aturades i assemblees per recolzar-nos. Socialist Students va ser l’organització estudiantil que va promoure les accions de solidaritat a EEUU.

Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tots els estudiants d’instituts i universitats a dur a terme accions de solidaritat amb els nostres companys d’EEUU, concentrant-les el dijous 19, el divendres 20 de gener i el dissabte 21 de gener. En concret proposem les següents iniciatives:

*Enganxades de cartells i pancartes a tots els instituts i facultats denunciant la política racista, homòfoba i reaccionaria de Donald Trump.

*Celebració d’assemblees, reunions i aturs d’una hora a tots els instituts i facultats, per debatre sobre la política de Trump i aprovar resolucions de suport a la dels nostres companys i companyes dels EEUU.

*Realitzar concentracions als nostres centres durant aquests dies, per exhibir el nostre rebuig a Trump i el nostre suport al jovent nord-americà.

*Realitzar fotografies i vídeos de totes aquestes accions, de les reunions, assemblees i concentracions amb els cartells de protesta ben visibles i difonre’ls per les xarxes socials utilitzant les etiquetes #ForaTrump i enviant-los als següents correus:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

*Participar activament a les concentracions davant de l'ambaixada nord-americana, consulats i places, que es celebraràn dissabte 21 de gener coincidint amb el jurament de Trump com a President.

*I totes les iniciatives i propostes que se us acudeixin per suposat!

No és el meu President!

Alcem la resistència contra Trump a tot el món!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos