A continuació reproduïm aquesta notícia publicada a "Kaos en la red"
La còlera dels estudiants britànics ha pres aquest dimecres el centre de Londres. Han arribat de Sheffield, Aberdeen o York. Decidits a dir-li al Govern liberal conservador que no els agrada la seva decisió de duplicar i fins a triplicar les taxes universitàries.
Les primeres estimacions parlen de 50.000 persones. Una xifra que dobla les expectatives dels organitzadors de la marxa però que està molt lluny de les protestes contra la invasió de l'Iraq. Però l'empipament era nítid i genuí. David Cameron ja ha rebut el seu baptisme d'impopularitat.
La marxa es proposava recórrer el tros que intervé entre el Parlament i la Tate Britain de Londres. Però a mig camí un grup de persones l'ha emprès contra la seu dels conservadors: la Millbank Tower: un gratacel amb vista al Tàmesi. Al principi van ser ous contra els vidres. Cap a dos quarts de dues, un energumen amb el tors nu els ha copejat amb un pal fins a penetrar-los i ha rebut l'ovació de la munió.
A les zones properes a l'edifici no hi havia antidisturbis. Han arribat després. Cap a les dues, quan els estudiants ja s'havien colat a l'edifici i havien començat a destruir els vidres des de dins amb cadires i mobiliari. Des de les finestres dels pisos més alts, els empleats somreien i feien fotos amb els seus telèfons mòbils. Tenien entrada de llotja per a la revolució.
A baix, els estudiants es congregaven entorn d'una foguera improbable. La van encendre amb pancartes i alguns la van engreixar amb bufandes i altres peces de roba. Cridaven amb entusiasme hormonal contra les retallades. Els més grans murmuraven o passaven de llarg.
L'origen de la protesta és la proposta del Govern liberal conservador de disparar les taxes universitàries. Un anunci que neix de l'informe d'una comissió d'experts i que ara com ara es troba en un estat embrionari. Fins ara els estudiants britànics paguen per anar a la universitat uns 3.300 euros anuals. Si s'aproven els plans del Govern, a partir d'ara pagaran entre 6.600 i 10.000 euros.
La decisió ha aixecat butllofes entre els estudiants. Però també entre els qui van votar pel viceprimer ministre Nick Clegg a les generals. Al cap i a la fi, el seu partit sempre ha defensat la supressió a llarg termini de les taxes. I al seu programa electoral advocava per congelar-les durant la legislatura.
Contra Clegg anaven dirigides moltes de les pancartes. Algunes el pintaven com un parrac al que Cameron sotmetia a una penetració anal. Unes altres l’acusaven d'hipocresia o subratllaven la seva extracciósocial.
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/11/10/internacional/1289400919.html
Videos de les protestes: