L'assassinat de George Floyd el passat 25 de maig a la ciutat de Minneapolis, ha provocat un aixecament social arreu del país. Mobilitzacions multitudinàries i pacífiques s'han succeït en desenes de ciutats per denunciar una policia racista que ha protagonitzat una reguera de crims contra la població afroamericana. La lluita massiva ha posat al Govern reaccionari i totalitari de Trump contra les cordes.

Aquest nou episodi ha estat la gota que ha fet vessar el got. Un atur massiu combinat amb l'absència de serveis socials bàsics i d'una sanitat pública que protegeixi la vida de la gent, contrasta amb el comportament d'una elit empresarial que pasta fortunes obscenes. La pandèmia del COVID19 -que s'ha acarnissat dramàticament amb la població negra, afroamericana i hispana- només ha destapat l'olla podrida del capitalisme nord-americà.

La valentia i la determinació de desenes de milers de joves negres, blancs, asiàtics, de treballadors i gent gran s'ha fet visible per a tothom. La repressió policial salvatge contra les protestes i la criminalització del moviment per part dels mitjans de comunicació al servei dels grans capitalistes, no ha acovardit els manifestants i està alimentant una ràbia creixent que s'estén com la pólvora.

Les escenes en més de 25 ciutats nord-americanes, on mobilitzacions multitudinàries desafien el toc de queda, ens recorden als grans esdeveniments revolucionaris de Xile, Bogotà, Quito o París en els mesos passats. Són els oprimits en peu de guerra contra un sistema criminal.

Donald Trump s'ha mogut en aquest conflicte tirant gasolina a el foc. El campió del supremacisme blanc capitalista, del racisme i la xenofòbia, no ha vacil·lat a llançar un missatge bel·licós, fent una crida a començar els tirotejos, treure l'exèrcit i proposant la il·legalització de les organitzacions d'esquerra i antifeixistes. La por a la Casa Blanca i a Wall Street davant un moviment que s'ha unificat per sobre de barreres racials, cohesionat per la pertinença a una mateixa classe social -la classe obrera- està provocant suors fredes a la burgesia nord-americana.

Aquesta explosió social als carrers de la primera potència mundial assenyala directament el racisme orgànic de la policia, la judicatura i l'Estat capitalista, als Estats Units i a tot el món.

A l'Estat espanyol, el suport de Vox i de el PP a Donald Trump no és casual: defensen el mateix model de societat autoritària, racista, classista i policial. Per això la millor resposta i repudi a aquests reaccionaris és manifestar el nostre suport a les lluita del jovent i els treballadors afroamericans, i també blancs, contra el règim capitalista dels EUA, i exigir al Govern del PSOE-UP que es posi fi a tota manifestació de xenofòbia i racisme institucional, començant per la regularització dels treballadors/es immigrants, la derogació de la llei d'estrangeria i la supressió dels CIEs.

Ara més que mai és necessària la solidaritat internacionalista, la millor garantia de cara a que els nostres germans i germanes als Estats Units puguin triomfar contra la repressió i aconsegueixin totes les seves reivindicacions.

Catalunya | Diumenge 7 de juny a les 11h
Barcelona: Pl. Sant Jaume
Tarragona: Pl. de la Font
Salt (Girona): Pl. de la Llibertat

País Valencià | Diumenge 7 de juny a les 11h
València: Plaça de la Verge

Illes Balears | Diumenge 7 de juny a les 18h
Palma: Plaça del Mercat de l'Olivar

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos