Prou justícia franquista!

Ahir, 12 de setembre, detenien l'actor Willy Toledo a casa seva, hores abans d'haver de declarar davant el jutge. El seu "delicte"? Segons la denúncia interposada per l'Associació d'Advocats Cristians, denigrar públicament "els sentiments religiosos". I això passa al segle XXI, quaranta anys després de la mort del dictador. Millor prova que la justícia i l'aparell de l'Estat segueixen en mans de reaccionaris integristes és impossible.

La suposada "ofensa" prové d'un missatge que va publicar l'actor al Facebook "cagant-se en Déu i la Verge" després que una jutgessa obrís diligències contra la processó del Santíssim cony. Aquesta és la mateixa justícia que mira cap una altra banda en els escandalosos casos de pederàstia en què està involucrada l'Església Catòlica, empara a violadors i maltractadors, o envia tuiters a l'exili o a la presó pels seus comentaris. Així doncs, quan es fa una crítica contra el clergat, la justícia espanyola actua com un tribunal inquisitorial imputant delictes que són més de l'Edat Mitjana que del segle XXI.

Per a subratllar el caràcter de classe, confessional i feixista de la justícia, la denúncia contra Willy que el jutge ha admès ha estat interposada per una associació d'extrema dreta contrària a l'avortament, que té un llarg historial d'actuacions judicials contra agències de planificació familiar, que parla del feminisme com "ideologia de gènere" i ha estat recolzada en nombroses ocasions per alts càrrecs del PP.

El cas de Willy Toledo no és un fet aïllat. Durant els últims anys, arran de les grans mobilitzacions socials, el PP ha endurit la repressió mitjançant la Llei Mordassa i la reforma del Codi Penal. Gràcies a aquestes mesures d'excepció antidemocràtiques, hem vist passar pels jutjats a tuiters per haver escrit sobre Carrero Blanco, a cantants de rap per "enaltiment del terrorisme" a les seves cançons, a activistes socials per intentar aturar un desnonament o participar a un piquet, a dirigents independentistes ser enviats a presó incondicional, per no mencionar la brutal repressió contra el poble de Catalunya.

L'Estat Espanyol és el país amb més artistes condemnats per delictes relacionats amb la llibertat d'expressió, un total de 13, per davant de la Xina o l'Iran. I de moment, el PSOE no està fent res, no s'ha proposat derogar la Llei Mordassa ni demanar la llibertat dels artistes i activistes condemnats per aquesta normativa repressiva. Mentrestant, la Fundació Francisco Franco continua sent legal, i els feixistes agredeixen militants d'esquerres o independentistes amb total impunitat. La justícia està totalment del costat dels reaccionaris i franquistes!

Des d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants ens solidaritzem totalment amb Willy Toledo, demanem la seva immediata posada en llibertat, així com la de tots els artistes i activistes condemnats. I exigim la derogació de la Llei Mordassa i de tota la legislació repressiva que empara com a delicte la "ofensa als sentiments religiosos".

Prou atacs a la llibertat d'expressió!

Willy Toledo llibertat!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos