EN DEFENSA DEL DRETS DEMOCRATICS DELS

ESTUDIANTS DE L'INS DE PALLARESOS

TENIM DRET A FER VAGA AVUI 13 I DEMÀ 14 D'ABRIL

FEM UNA CRIDA A SECUNDAR LA VAGA I DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS

Avui 13 i demà 14 d'abril els estudiants estem convocats a la vaga per defensar els nostres drets. Estem lluitant contra totes les retallades a l'educació pública, contra l'anunci d'una nova tisorada de 23 mil milions d'euros i que ni el PP, Convergència o C'S ens treguin tot pel que hem lluitat tots aquests anys (derogació de la LOMQE, del 3 + 2, contra l'encariment dels estudis superiors, la reducció de professors, de beques, etc.)

Aquesta vaga paralitzarà l'ensenyament a tot l'estat i té el suport públic de la Plataforma Estatal per l'Escola Pública (formada per totes les organitzacions de l'educació) així com de Podem i Esquerra Unida.

Cap prohibició al dret de vaga

Cridem a tots els estudiants a secundar la vaga igual

Després de comunicar a la direcció de l'institut la vaga, aquesta va a manifestarnos que teniem prohibit fer vaga els dos dies"perquè així ho estableix la normativa del centre". Un cop informada a la direcció que aquesta normativa és il·legal, perquè cap norma d'àmbit inferior pot vulnerar el nostre dret de vaga establert en una llei orgànica (La LO 8/1985, de 3 de juliol) i que el mateix Tribunal Suprem ha dictat sentència (STS 5389/2014, de 18 de desembre de 2014) confirmant els nostres drets, la direcció ha respost d'una manera totalment antidemocràtica: amenaçant als nostres companys amb faltes, mesures acadèmiques i disciplinàries, pressió als nostres pares, etc. si desobeíem la seva prohibició de fer vaga els dos dies.

Des del Sindicat d'Estudiants considerem que aquesta prohibició és inacceptable en un centre públic que ha d'ensenyar en valors democràtics i de respecte a les conviccions dels alumnes, per tant instem formalment a la direcció del centre a rectificar i respectar els drets democràtics dels alumnes. Fem una crida a tots els estudiants de l' INS DE PALLARESOS i a tota la comunitat educativa a participar en la vaga els dos dies i a defensar d'aquesta manera els drets democràtics més elementals i a secundar massivament la manifestació del 14 d'abril en defensa de l'educació pública(Pl. Imperial Tàrraco: 12h).

De mantenir la prohibició, la direcció del centre serà la màxima responsable de vulnerar els drets democràtics dels alumnes i en conseqüència des del Sindicat d'Estudiants emprendrem, tal com li vam anunciar, totes les mesures legals i farem les mobilitzacions necessàries per denunciar davant la comunitat educativa de tot el Camp de Tarragona, de Catalunya i l'Estat aquesta violació dels drets democràtics més elementals. Així mateix, en la manifestació del dia 14 denunciarem públicament aquest cas, que no té parangó en cap centre educatiu de les nostres comarques.

Per defensar el nostres drets democràtics i lluitar amb més força per la nostra educació i un futur digne animem a tots els estudiants a afiliar-se al Sindicat d'Estudiants.

Prou atacs al dret de vaga a l' INS de Pallaresos!

Per una educació publica digna i gratuita! Prou retallades!

Afilia't al Sindicat d'Estudiants!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos