alfon-ateneo-680x365

Empresonat per lluitar!

 

El matí del dimecres 17 de Juny, el Tribunal Suprem va ratificar la sentència que condemna al jove vallecà - Alfon - a complir quatre anys de presó. Des del Sindicat d'Estudiants volem manifestar tot el nostre suport i solidaritat amb Alfon, amb la seva família i els seus companys. Alfon porta més de dos anys sent víctima d'un escandalós cas de persecució política i un muntatge policial digne dels pitjors anys de la dictadura franquista.

 

L'únic delicte que ha comès Alfon és el de ser un jove conscient, un jove d'esquerres que lluita per canviar les coses. Igual que desenes de persones, ell també va ser detingut en la Vaga General del 14N en 2012. Si escau no va sortir a les poques hores dels calabossos, sinó que va ser acusat de “portar un artefacte explosiu” i empresonat durant 56 dies en un règim especial destinat per als criminals més perillosos. Una acusació tan falsa que queda refutada per la pròpia actuació dels agents que li van detenir, que van decidir portar la suposada càrrega explosiva entre les seves pròpies cames en el seient del copilot del cotxe amb el qual es van dirigir a la comissaria a deixar el suposat artefacte. Algú pot creure que si un policia pensa que ha confiscat una bomba la posarà entre les cames durant el seu viatge amb cotxe a la comissaria més propera? Aquesta i moltes altres són les inversemblants “irregularitats” que han portat finalment a dictaminar l'entrada a la presó d'aquest jove. Alfon ha estat condemnat a quatre anys de presó sense que hi hagi una sola prova que sostingui l'acusació policial.

 

El Partit Popular vol fer de l'empresonament d'Alfon un cas exemplaritzant . Volen llançar un missatge cristal·lí: tot el que vagi a una manifestació, a una vaga o a impedir un desnonament pot acabar entre reixes, víctima d'un muntatge surrealista. La situació que viu actualment Alfon no pot descriure's de cap altra forma que no sigui explicant que s'ha convertit en un pres polític, en una víctima d'un muntatge que ha inventat totes les proves necessàries, ha trencat tots els processos i garanties jurídiques per, finalment, condemnar-lo ni més ni menys que a 4 anys de presó. És un escàndol complet que haguem d'assistir a aquest tipus de sentències completament injustificades, profundament reaccionàries i que atempten contra els drets democràtics més elementals quan tots els dies veiem com per als veritables criminals - els que roben diners públics, els que retallen els drets dels treballadors, els que desnonen - no només no hi ha cap sanció pels seus crims sinó que segueixen vivint a cos de rei en total impunitat, com si res ocorregués.

 

Des del Sindicat d'Estudiants reiterem que tota aquesta campanya de repressió no va a frenar la lluita de la joventut i els treballadors per un present i un futur dignes. Exigim la immediata absolució de Alfon i cridem a tots els joves a continuar la mobilització als carrers amb tota la força per desallotjar d'una vegada del govern a els qui ens imposen la repressió com a resposta a la defensa legítima dels nostres drets.

 

Ja n'hi ha prou de reprimir als quals lluiten!

Alfon llibertat, detingut per lluitar!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos