Recentment hem rebut un document del Consorci d’Educació de Barcelona que demostra com des de l’Administració, CiU, tracten de generar confusió amb la finalitat d’impedir als alumnes poder exercir el dret a vaga. En aquest document s’insisteix en la necessitat de tenir autorització paterna per part dels alumnes de cara a poder exercitar aquest dret a vaga, instruccions que han estat rebutjades en una sentència del Tribunal Superior el passat Desembre, on s’indica literalment: “que el ejercicio de ese derecho -tal como está legalmente configurado-no queda supeditado a ninguna autorización previa”. Les Administracions, la Generalitat i l’Ajuntament han de garantir els drets de tots, inclosos els estudiants que volen exercir el seu dret a vaga. CiU utilitza el seu poder institucional i l’aparell de l’estat no ja només per impedir l’exercici d’un dret democràtic, com és el dret dels estudiants a la vaga i a protestar, sinó que a més a més ho fa infringint la mateixa legalitat que diuen defendre. Quina vergonya!!

Per altra banda el protocol, que així ho anomenen com si es tractés d’un delicte o una amenaça respecte a l’exercici del dret a vaga dels estudiants, continua amb una sèrie de requisits què en la pràctica busquen convertir en impossible posar en pràctica aquest dret. És evident en tot cas que si actuen d’aquesta manera, és perquè tenen por a la nostra lluita, perquè saben que tenim raó, i perquè denunciem les seves polítiques criminals de retallades en benefici d’una minoria de corruptes i privilegiats. Està clar que la llei s’aplicarà als joves i treballadors que lluitem, però no s’aplicarà en el cas què afecti aquesta casta que ens governa, no per als Pujol i altres de la seva mena.

Però no ens farem enrere! Tot i això la vaga del 25 i 26 de febrer ha estat un complet èxit, i de nou ho serà la vaga convocada per al 24 de Març. Fem una crida al conjunt del professorat, a pares i mares a solidaritzar-se amb la nostra lluita què és la lluita de tots i totes, la lluita en defensa d’un ensenyament públic, gratuït i de qualitat. Així mateix fem una crida a què ens donin suport i protestin en els centres educatius enfront aquestes instruccions que es donen des de la Generalitat i l’Ajuntament, que únicament busquen fer-nos callar.

Document del Consorci d'Educació de Barcelona

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos