El passat divendres 17 vam celebrar una assemblea a les portes de l’institut LA SERRETA, de Rubí, per tal de discutir tots els atacs que estem patint a l’educació pública, per organitzar la vaga a l’institut i per denunciar la repressió per part de la direcció de l’institut davant la convocatòria de vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants els passats 21, 22 i 23 d’octubre. El motiu de celebrar l’assemblea al carrer ha estat la negativa del centre de cedir-nos un aula per fer-la. L’assemblea va ser tot un èxit, tal que el dilluns 20, els alumnes de la tarda també van voler que fèssim una assemblea improvisada, que es va celebrar a les portes del centre la tarda de dilluns. Novament, els alumnes van denunciar la repressió que pateixen per part de la direcció (posen faltes injustificades encara que sigui per malaltia, pressionen l’alumnat per tal que no facin vaga amb l’amenaça de posar faltes injustificades als alumnes que no assisteixin a classe els dies de vaga).

Davant d’aquesta situació, vam repartir un panflet adreçat als pares i als professors, en el qual denunciàvem la situació que pateixen els alumnes de la Serreta. El resultat va ser decisiu: dimarts 21 a la tarda, primer dia de vaga, la directora va anunciar per les classes que no posarien faltes injustificades als alumnes que facin vaga. També van penjar una nota informativa a la web del centre. L’avís va arribar un dia tard, motiu pel qual, el primer dia de vaga molts alumnes havien anat a classe, pressionats per l’amenaça de falta injustificada, i també per la impossició d’exàmens per part d’alguns professors, malgrat que saben que no poder fer´ho, ja que la llei diu clarament que s’ha de tractar amb objectivitat als alumnes que fan vaga i als que no la fan.

Dos dies després, el centre va obrir les seves portes amb moltes pancartes penjades a la porta de l’institut, amb consignes com “Lluito per pensar, no per obeir” , “Ni terroristas ni delincuentes, estudiantes conscientes” , “Quien lucha puede perder, quien no lucha está perdido” o “ La educación es un derecho, no un privilegio “, demostrant les ganes de lluitar de l’alumnat per la seva educació i pels seus drets, demostrant també, la seva extraordinària capacitat d’organització. Això va tenir el seu efecte, ja que aquell mateix dia es va tornar a posar la calefacció al centre, i van arreglar la manca d’aigua calenta, que eren algunes de les reivindicacions dels alumnes, que havien de fer classe abrigats per la manca de calefacció.

Malauradament, la directora del centre, tot i havent rectificat, ha amenaçat al Sindicat d’Estudiants de possar una denúncia per injúries, i una alumna que ha estat encapçalant la lluita ha hagut de rebre pressions per part dels Mossos d’Esquadra i de la directora. Cridem a la direcció de l’institut la Serreta a rectificar inmediatament la seva conducta, i que retiri les amenaces i la pressió que està exercint sobre l’alumna, que no és sino un intent d’intentar criminalitzar als que lluitem per una educació pública, gratuïta, laica, democràtica i de qualitat.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos