Prou de criminalitzar als quals lluiten!

La PAH marca el camí!

Si es pot!

Des del Sindicat d'Estudiants volem mostrar el nostre complet suport i solidaritat a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteques, davant el gran circ mediàtic desenvolupat per la dreta per a criminalitzar a aquest col•lectiu i a totes les persones que al costat d'ells lluitem contra el drama dels desnonaments perpetrat pels grans bancs contra les famílies treballadores.

En els últims dies, els portaveus del Partit Popular i els seus mitjans de comunicació estan fent declaracions lamentables sobre la PAH tractant de vincular a aquest col•lectiu amb el terrorisme, aquesta nova campanya de criminalització es produeix després que alguns dels dirigents de la dreta hagen sentit la pressió social producte de la mobilització per part de famílies desnonades, o en procés de desnonament, i activistes compromesos amb aquestes famílies. Aquestes mobilitzacions conegudes com ‘escraches’, tracten de que petits grups d'activistes, que es manifesten de forma completa pacífica davant dels habitatges i llocs de treball d'alguns dels diputats, donen a conèixer que aquests dirigents tenen la intenció de votar no a la ILP presentada per la PAH.

La intenció de la campanya mediàtica és clara, el Govern vol criminalitzar i aïllar a un col•lectiu que ha aconseguit, gràcies a la mobilització de masses i l'extensió de la lluita a altres sectors, obligar al Partit Popular a haver de votar a favor de la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular que va presentar al Congrés dels Diputats. El cinisme i la doble moral dels dirigents del Partit Popular no pot ser més gran, cridant coacció i violència quan se'ls assenyala com a responsables de manera pacífica i democràtica de la misèria que viuen centenars de famílies cada setmana quan es veuen desnonades de manera violenta per grups de policies antidisturbis portant fins i tot en alguns casos al suïcidi a algun dels desnonats.

La poca vergonya i nul•la consideració contra els qui pateixen aquest drama ha arribat encara més lluny amb les declaracions del dirigent del Partit Popular, Esteban González Pons, que ha inventat una història on diu que en una d'aquestes manifestacions de la PAH front el seu habitatge a València, la porta va ser bastonejada violentament i hi havia xiquets dins, aquestes declaracions que no són certes, les hem d’escoltar quan tots hem pogut veure com és aquest precisament el mètode que no en poques ocasions utilitzen els antidisturbis rebentat amb total brutalitat portes i finestres d'habitatges per a acabar traient a ròssec a famílies senceres de la seua cases, incloent als propis xiquets.

Tota aquesta campanya de mentides i criminalització mostra la debilitat i nerviosisme d'un govern aïllat que s'enfronta a una creixent mobilització social i que, com bé sap el PP, en qualsevol moment pot acabar amb el seu govern d'una plomada. Per açò és precisament en aquest moment quan és més rellevant que mai que els partits de l'esquerra se situen de forma inequívoca del costat de la PAH, les seues reivindicacions i de totes les famílies treballadores, per a defensar-les d'una campanya de criminalització salvatge que pretén aïllar i deixar en la major de les indefensions a aquesta Plataforma perquè els rics i els poderosos puguen seguir acumulant fortunes milionàries a costa de l'enfonsament de les condicions de vida de la majoria de la societat.

És inadmissible la campanya orquestrada pels grans mitjans de comunicació afins al Govern contra la PAH i especialment contra el seu portaveu Ada Colau, una lluitadora incansable que parla amb claredat als dirigents de la dreta i banquers que volen continuar beneficiant-se d'unes lleis absolutament injustes que només vetlen pels interessos d'aquesta minoria, causant un mal moltes vegades irreparable a milers de famílies treballadores.

Per tot açò, des del Sindicat d'Estudiants, volem deixar clar el nostre suport complet a la PAH així com als seus mètodes de lluita massius, pacífics i de denúncia del sistema capitalista i d'un dels seus pilars centrals com és la banca privada. Des del Sindicat d'Estudiants ens oferim per a participar en tot el possible en les mobilitzacions, campanyes i lluites que aquest col•lectiu porte endavant, així com per a difondre les seues accions tot el possible.

Els fills dels treballadors patim especialment les conseqüències de la misèria i l'explotació a la qual ens condemna aquest sistema que roba als més pobres perquè un grapat de rics s'enriquisca de forma ostentosa. Per açò la lluita de la PAH és també la nostra lluita. Dissabte passat 16 de febrer centenars de milers de persones eixim als carrers en desenes de ciutats de tot l'Estat exigint el cessament dels desnonaments i el dret a un habitatge digne per a tots convocats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Aquesta Plataforma s'ha convertit en un autèntic referent en tot l'Estat, organitzant a milers de persones en la lluita contra els desnonaments i contra el poder dels bancs i del sector financer.

La lluita serveix, la lluita segueix!

Prou de criminalitzar als quals lluiten!

Tots amb la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques!

 

 

(A continuació la resolució aprovada en el Comitè de Vaga Estatal del Sindicat d'Estudiants el passat mes de febrer)

Resolució del Sindicat d'Estudiants en suport a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

El Sindicat d'Estudiants en solidaritat amb la PAH!

Ni un desnonament més!

Aquesta mateixa setmana la PAH havia presentat en el Congrés dels Diputats una iniciativa legislativa popular, recolzada per la impressionant quantitat d'un milió i mitjà de signatures, exigint la dació en pagament amb caràcter retroactiu, la creació d'un parc de lloguer social i la paralització completa dels desnonaments. Finalment el Govern del PP va haver de votar a favor de la seua tramitació, malgrat haver ridiculitzat des del primer moment aquesta iniciativa de la PAH i avançat amb la seua supèrbia habitual que tombarien amb la seua majoria parlamentària aquesta iniciativa; no obstant açò, gràcies a l'enorme pressió social, fruit de la mobilització, va quedar demostrat una vegada més que sí es pot. Fruit d'aquesta situació assistirem de nou a l'espectacle al que ens té habituat el PP. En aquesta ocasió va ser el President del Congrés el que, en un to propi d'uns altres temps, va ordenar que s'expulsara als membres de la PAH de l'hemicicle, quan aquests manifestaven la seua repulsa enfront del cínic discurs del portaveu del grup del PP que deia que el seu partit coincidia amb el que plantejava la PAH. Realment, no tenen vergonya!!

Posteriorment hem assistit a l'infame espectacle per part dels mitjans de l'extrema dreta tractant de ridiculitzar la lluita contra els desnonaments, i intentant criminalitzar a la PAH i a una dels seus portaveus, Ada Colau. Igual que va ocórrer amb el 15-M, o amb el propi Sindicat d'Estudiants recentment, aquests mitjans, que constantment tracten de justificar als corruptes, es van llançar a insultar i burlar-se dels milers d'afectats pels desnonaments, deslligant una autèntica campanya d'odi contra la PAH i el seu portaveu. La dreta i els seus mitjans de comunicació no han pogut suportar que la companya acusara de criminal, en una sessió en el Congrés, a un representant del sector bancari.

Des del Sindicat d'Estudiants volem manifestar la nostra completa solidaritat amb els companys de la PAH, amb Ada Colau, i amb tots aquells que integren i participen d'aquesta Plataforma, les seues iniciatives i lluites. De fet, els companys del Sindicat d'Estudiants hem estat participant en diferents accions promogudes per la PAH com són l'assistència a manifestacions generals i concentracions contra desnonaments més concrets. Aquesta mateixa setmana, els companys del Sindicat d'Estudiants de la Corunya vam estar presents en la concentracions que durant tres dies aconseguiren evitar el desnonament criminal de Aurelia, de 85 anys d'edat, a la qual es volia desnonar per deure el pagament del lloguer de març de 2012, un autèntic escàndol que a més és mentida posat que aqueix pagament ja estava saldat feia mesos.

Els companys de la PAH són un autèntic exemple de lluita i determinació, que estan demostrant en el dia a dia com és el camí a seguir per a acabar amb aquest Govern, les seues salvatges retallades i els seus plans d'ajust que estan enfonsant les condicions de vida de milions de persones.

Des del Sindicat d'Estudiants ens posem a la disposició de la PAH de cara a poder treballar junts en la lluita contra els desnonaments, en defensa de l'educació pública, i en totes aquelles accions i mobilitzacions que contribuïsquen a defensar les condicions de vida de la majoria de la societat: perquè l'habitatge, l'educació o la sanitat no siguen un negoci ni un privilegi en mans d'una minoria de paràsits, sinó un dret bàsic a l'abast de qualsevol família treballadora.

A Madrid, a 23 de febrer de 2013
Comitè Estatal de Lluita del Sindicat d'Estudiants

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos