EXPROPIACIÓ DEL GAZTETXE PER AL BARRI I LES ASSOCIACIONS JUVENILS! NO A LA REPRESSIÓ! LLIBERTAT SENSE CÀRRECS PER A TOTS ELS DETINGUTS!

El gaztetxe de Kukutza ha estat violentament desallotjat per la ertzaintza que va irrompre ahir en el barri de Rekalde amb nombroses dotacions de la policia, helicòpters, gossos i inclusivament una anqueta amb la qual van derrocar la porta del gaztetxe.

Les càrregues de la policia van ser brutals, i com a conseqüència hi ha hagut ferits i set persones detingudes a més de les nombroses identificacions a tots els quals estaven en l'interior.

L'edifici de Kukutza era una antiga fàbrica abandonada fa ja 50 anys en el barri obrer de Rekalde, i que va ser ocupada i recuperada pels joves i veïns del barri com centre cultural fa ja 13 anys. Durant aquest temps Kukutza ha representat per al barri i les associacions un lloc on poder estudiar anglès, euskera, dansa, teatre, cuina, conferències, concerts, exposicions, etc. Tant El Militant, com la Fundació Federico Engels i Ikasle Sindikatua vam tenir ocasió de presentar llibres i donar conferències en aquest espai, intercanviant experiències i opinions.

Ara, en plena crisi immobiliària, Cabisa, la promotora propietària des de fa 15 anys, ha sol•licitat la llicència d'enderrocament de l'edifici amb l'excusa que l'immoble està en ruïnes, però de segur tracta d'especular amb la construcció d'habitatges.

L'associació de veïns de Rekalde va exigir ahir la presència de l'Ararteko i la suspensió cautelar de l'enderrocament de l'edifici, que avui es decidirà en el Jutjat nombre 5 del contenciós-administratiu de Bilbao.

Ahir la resposta contra el desallotjament va ser tremenda, amb milers de persones en la manifestació que es va celebrar a la tarda a Bilbao.

Denunciem la repressió per part del Departament d'Interior del Govern Basc, i el seu màxim responsable Rodolfo Llauris, així com la responsabilitat d'Iñaki Azkuna, la “solució” de la qual és que paguem locals en lloguer per a benefici privat en lloc de dotar el barri amb espais públics per als joves.

Els joves reivindiquem un oci alternatiu al que ens oferix el capitalisme alienant i on tot és un negoci de les empreses privades, les acadèmies i les agències immobiliàries.

Exigim que es pari l'enderrocament de Kukutza i l'expropiació del mateix per a l'ús dels veïns del barri i de les associacions juvenils. Així mateix exigim la llibertat sense càrrecs per als més de 30 detinguts durant la jornada d'ahir.

KUKUTZA EZ ITXI! MENYS POLICIA I MÉS OCI I CULTURA GRATUÏTS EN ELS BARRIS OBRERS.

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos