La retallada de drets democràtics sembla que no te fre. L’últim episodi de persecució policíaca i  judicial per expressar el sentiment de repulsa cap a una institució hereva directe de l’aparat franquista com és la monarquia espanyola s’ha saldat amb dos militants independentistes processats i tota una campanya recolzada pels mitjans orquestrada per a que l’opinió pública acabem acceptant l’assetjament i la censura.

Prou de privilegis medievals! Acabem amb la monarquia!

Prou de repressió!  Llibertat d’expressió!

Retirada dels càrrecs oberts contra els processats independentistes!

 

Des del Sindicat d'Estudiants refusem totalment les accions policials i judicials contra els dos joves processats per expressar lliurement la seva repulsa a la monarquia cremant imatges del rei el passat 13 de setembre. Un atac als drets democràtics d’expressió i una amenaça contra el conjunt de la joventut i el moviment obrer.

 

Les manifestacions de repulsa al respecte van ser immediates. Uns setanta periodistes i reporters gràfics es van concentrar dia 27 de setembre a la plaça de l’Ajuntament de Girona per a protestar per la decisió de l’Audiència Nacional de reclamar al fotògraf Jordi Ribot que entregués les fotografies per identificar a les persones que van cremar les imatges dels monarques, demanda que el fotògraf s’ha negat a facilitar als Mossos d’Esquadra. Els fotògrafs, en un acte simbòlic, van deixar les càmeres a terra i mostraren cartells a favor del dret a  la informació i del secret professional.  

 

Pocs minuts després, a la mateixa plaça, es manifestaven unes 500 persones on es denuncià el paper de la Conselleria d’Interior per la seva responsabilitat en la persecució de les idees polítiques i de les llibertats d’expressió i manifestació.

 

Un cop més ha quedat clar que l’aparell estatal i les seves arrels burgeses no poden ser mai independents de la classe dominant. En definitiva, baix el capitalisme existeix una justícia de classe.

Els fets tossuts estan provant que aquestes mesures tan sols serveixen per atacar llibertats democràtiques formant part  d’una estratègia més amplia. 

 

-Atacar encara més els drets democràtics de la joventut d’esquerres d’Euskal Herria (llei de partits, Jarrai-Haika-Segi declarades organitzacions terroristes, tancament -Egunkaria, la negativa del govern a l'acostament dels presos a Euskal Herria confirmant la política de dispersió, l'incompliment del propi codi penal que manté en la presó a presos que han complert la condemna o la negativa a excarcerar presos greument malalts,...)

-Il·legalització de les manifestacions del Sindicat d’Estudiants, com a Alcorcón. També a Barcelona, on la manifestació organitzada pel 26 d’octubre, exigint un futur digne per la joventut, va ser prohibida, al·legant que “en període electoral només els polítics poden fer política”.

-Repressió contra els sindicalistes que defensen un model de lluita més combatiu, com a Astúries contra Cándido i Morala, dirigents de la Corriente Sindical de Izquierdas (CSI), o a Andalusia, contra els jornalers del Sindicato de Obreros del Campo (SOC). 

...

 

Els mitjans de comunicació burgesos i els tribunals criminalitzen als joves d'esquerres. Mentrestant permeten a les bandes feixistes actuar amb absoluta impunitat, els absolen sense problemes als pocs judicis que es celebren i mai els persegueixen policialment. Veiem com la seva activitat s’incrementa: Valladolid, València, Madrid, Màlaga, Barcelona, Girona, el Vallés, Gasteiz (Vitòria)... són localitats i zones on hi ha agressions cada poc temps.

 

La defensa dels drets democràtics és una causa fonamental per a als estudiants i la classe obrera. Si avui deixem que es trepitgin aquestes conquestes que tanta sang han costat, crearem un perillós precedent que demà serà utilitzat pels capitalistes per a ampliar les seves mesures repressives quan el moviment obrer posi en perill els seus privilegis.

 

Prou de privilegis medievals! Acabem amb la monarquia!

Prou de repressió!  Llibertat d’expressió!

Retirada dels càrrecs oberts contra els processats independentistes!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos