El Ministeri d'Educació, en els seus últims intents per utilitzar l'educació com una eina d'adoctrinament, ha signat un acord amb el Ministeri de Defensa per millorar el coneixement dels joves sobre les Forces Armades i la bandera espanyola.

morenesymendezdevigo

Com ja és habitual, el govern desoeix els veritables problemes de l'educació com la falta de professors, la falta de materials, beques, o fins i tot les condicions d'amuntegament que molts joves sofrim en classes de més de 40 alumnes. Per a ells això no són problemes! Ara bé, quan es tracta de defensar la bandera rojigualda o legitimar el paper que juguen les forces armades que alguns ja planegen enviar a sòl Sirià… Això sí que és una prioritat! Per aquest motiu no han volgut deixar acabar la legislatura sense deixar aquest punt ben lligat en un acord que planteja implantar aquests "ensenyaments" en el currículum de l'educació primària i secundària en “Valors Socials i Cívics” o “Valors Ètics”, assignatures alternatives a la religió. Per descomptat, seguint les millors tradicions antidemocràtiques del PP, aquest acord signat divendres passat 4 de desembre s'ha dut a terme a esquena de tota la comunitat educativa.

                                     Torna el "esperit nacional" franquista a les aules

Com ja ens han demostrat en moltes ocasions, per al Partit Popular els valors socials, cívics i ètics a potenciar no són els que representen la defensa dels drets humans, de la democràcia real, la transparència, la igualtat o la defensa d'unes condicions de vida dignes per a la majoria sinó que s'assemblen molt més als valors inculcats en altres èpoques ja passades. Amb aquesta nova mesura volen tractar de donar un caràcter “heroic” a les forces armades i a tots els elements que representen l'Espanya “una, gran i lliure”. Ja no solament volen que l'educació sigui un privilegi inassolible per als estudiants de classe treballadora, sinó a més utilitzar-la per adoctrinar i que els seus continguts siguin una eina per netejar la imatge d'unes Forces Armades reaccionàries i antidemocràtiques o fins i tot per crear futurs soldats al servei de l'imperialisme, l'OTAN i les multinacionals capitalistes.

Unes Forces Armades que no es destaquen precisament pel seu règim democràtic, que no han sofert cap tipus de depuració després de la dictadura franquista i on cada dia es descobreixen nous escàndols que gens tenen a veure amb els valors morals i ètics de la llibertat o la igualtat. El cas de la soldada Zaida, assetjada sexualment i perseguida més tard per denunciar-ho davant la justícia és un gran exemple. Però no l'únic. També el famós cas del Tinent Segura expulsat de l'exèrcit per denunciar la corrupció en les altes esferes de les forces armades és molt il·lustratiu sobre aquest tema. Ensenyaran tot això en la nova assignatura?

L'objectiu és adoctrinar, començant per “formar al professorat perquè tingui un millor coneixement de Defensa i del paper de les Forces Armades”, o “accions que fomentin una visió integrada de la pau, la defensa i la seguretat”. Són els arguments amb els quals el Ministeri de Defensa tracta d'avalar aquest nou atac a l'educació pública, aquesta nova forma d'adoctrinament que tant ens recorda a les assignatures sobre el "esperit nacional" que ensenyaven als nostres pares i avis fa 40 anys.

El Ministre de Defensa vol netejar la imatge del seu negoci amb les empreses armamentístiques

Pedro Morenés, el titular del Ministeri de Defensa, vol que la societat “primer conegui i després reconegui a les Forces Armades i les tasques fonamentals que desenvolupen en la seguretat i la defensa, perquè Espanya sigui un país solidari avançat”. Una solidaritat molt particular la que practica el Ministre de Defensa que, abans de ser ministre, ja feia d'enllaç entre el Ministeri de Defensa i les empreses armamentístiques de les quals ell mateix formava part al més alt nivell per preparar suculents negocis: empreses dedicaves a la “noble labor” de fabricar de bombes de dispersió i míssils. Ara aquestes empreses es freguen les mans abans una possible intervenció a Síria, havent-se incrementat el valor de les seves accions des dels atemptats de París en un 10%. Aquesta és l'única solidaritat que coneixen Morenés i el Govern del PP, la d'engreixar les seves butxaques encara que sigui a costa de la guerra i el desastre per a milions de persones!

                                                Ni "esperit nacional", ni religió!

En primària l'alumnat aprendrà “el coneixement i significat dels símbols nacionals", i en secundària “la missió atribuïda, en la Constitució Espanyola, de les Forces Armades”. I l'única alternativa a aquest adoctrinament patriòtic serà un altre adoctrinament: la classe de religió. L'educació pública no és una escola militar ni una capella on ensenyar a l'alumnat el valor dels símbols nacionals, el paper de les Forces Armades o la caritat cristiana. L'educació pública ha de ser gratuïta, científica, laica, i de qualitat. Quina vergonya de Govern!


                                          No a l'adoctrinament a les aules!

                     Educació pública, gratuïta, científica, laica i de qualitat!

                                                   No a la LOMCE!

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos