Fora el feixisme de les nostres aules!

El passat 6 de febrer coneixíem la notícia: el 19 de maig de l’any passat a l'Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramenet un professor duia a terme una agressió racista a un estudiant. El professor, davant de tota la classe, va estirar l'alumne de la samarreta, el va empènyer, el va agafar amb força pels canells i tot doblegant-lo va dir-li textualment: "putos moros de mierda, que yo pago impuestos para pagaros las ayudas".

L’estudiant i la seva família immediatament van informar a la Direcció del centre i denunciar als Mossos d’Esquadra, notificant que això no és el primer cop que passava i que altres estudiants havien rebut per part d’aquest professor vexacions racistes i comentaris com “putos gitanos de mierda”. Un estudiant fins i tot va deixar d’anar a classe per por a aquest element clarament perillós i feixista. Tot i això, el professor va mantenir el seu lloc de treball i va continuar donant classe a l’estudiant agredit! Només arran de l’escàndol generat per la publicació de la investigació periodística que ara fa dues setmanes destapà el cas, el Departament ha actuat apartant-lo de les aules. Això sí, només temporalment!

És una completa vergonya. Vuit mesos després aquest feixista continuava a l’institut donant classe! L’actuació del Departament d’Ensenyament és absolutament deplorable. No només no va actuar contundentment quan va tenir coneixement dels fets, sinó que va continuar sense actuar a mesura que va conèixer els testimonis de més estudiants assenyalant el racisme d’aquest individu: amenaces, humiliacions, insults i un llarg etcètera. Però és que a més, el Departament va estendre l’obertura de l’expedient al professor més enllà dels sis mesos que estableix la llei “per tal de garantir el normal desenvolupament dels serveis públics”! Això és totalment inacceptable. Però és que potser un feixista pot ser un bon professor?! O és que potser no hi ha milers de professors i professores a l’atur o en contractes precaris i a temps parcial per a poder substituir-lo immediatament?! El Departament d’Educació s’ha comportat amb desídia i la inspectora de Serveis Territorials d’una forma totalment negligent.

La setmana passada el Departament anuncià la suspensió temporal per a tres mesos del professor. Però no, aquesta no és cap solució. No volem que aquest feixista torni a agredir i atemorir els i les estudiants! No volem que continuï implantant el seu racisme a les aules! Ni a l’Institut Terra Roja ni enlloc!

Des del Sindicat d'Estudiants no acceptem cap agressió feixista a les nostres aules. Aquestes no poden quedar impunes i davant la gravetat dels fets no es pot romandre com si res passés. Exigim que aquest home quedi permanentment fora de l’educació, que sigui expulsat immediatament de la docència i rebi un càstig exemplar. No podem tolerar que torni en tres mesos i torni a cometre aquestes agressions. Enviem tota la nostra solidaritat als i les estudiants agredides. I reclamem al Departament d'Educació que actuï de forma contundent amb aquest feixista. Fora el feixisme de les nostres aules!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos