Enfront l’agressió racista als ferrocarrils

                               a una jove equatoriana

 
Els últims dies hem vist per televisió l’agressió racista que propinava un energúmen de 21 anys anomenat Sergi Xavier M.M. a una jove equatoriana de 16 anys als Ferrocarrils, el passat 7 d’octubre. Aquestes imatges saltaven a l’opinió pública el 22 d’octubre. L’agressor, identificat immediatament per la policía, va ser posat en llibertat pel jutjat i la fiscalia, i a dia d’avui segueix al carrer impune. Enfront aquests fets el Sindicat d’Estudiants volem manifestar: 
  1. El nostre rebuig més profund a l’agressió racista patida per la jove equatoriana. El racisem vó com anell al dit a la dreta i als grans empresaris i banquers, els que realment es beneficien de que els treballadors ens enfrontem per motius racials o nacionals, en lloc de lluitar conjuntament per unes condicions de treball i de vida dignes. Afortunadament, els grups feixistes i racistes són una minoria, la majoria de la classe obrera i la joventut rebutja l’escòria racista. L’indignació desfermada per la recent agressió n’és una demostració.
 
  1. Aquesta agressió és una més de tantes. Últimament estem veient un augment de les agressions de caràcter racista i feixista. Això no és per casualitat. Els feixistes i racistes se senten amparats ideológicament per la dreta, amb elements ultrarreaccionaris com Acebes, o Xavier Garcia Albiol, dirigent del PP català que va difondre un video racista en la campanya electoral municipal a Badalona.
 
  1. La llibertat de l’agressor és una proba fehacient de que els treballadors i joves no podem confiar en la justicia per resoldre aquest problema. La justicia sota el capitalisme no és ni justa ni les lleis són iguals per tothom. La justicia, al igual que la policía, té un caràcter de classe, és un instrument en mans dels capitalistes que ens exploten. Vegem-ho en concret: l’agressor dels ferrocarrils al carrer, els feixistes que van assassinar un jove durant les festes de Gràcia al carrer... i mentrestant, als joves i treballadors que lluitem, repressió: il·legalització de la manifestació d’estudiants del 26 d’octubre de 2006, encarcelament de dos sindicalistes asturians per lluitar, processament de joves per cremar fotocopies (amb la imatge del rei), i un llarg etcètera. Això és perquè els que controlen la justícia, i el conjunt de l’aparell de l’Estat, són els mateixos o els hereus de la dictadura franquista.
 Per tot això, reclamem: -        Només la lluita conscient dels joves i treballadors acabarà amb la xacra del feixisme i el racisme-        Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera-        Depuració dels elements reaccionaris i racistes-feixistes de l’aparell de l’Estat (policia, jutges,...)-        Prou d’immunitat policial i judicial dels racistes-        Prou repressió i criminalització dels joves en general, i en especial dels immigrants fills de treballadors-        Prou d’agressions feixistes

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos