En les últimes setmanes els joves i els treballadors a Catalunya hem viscut escenes que no es veien des de la dictadura. Amb una violència policial extraordinària, el govern del Partit Popular està intentat aixafar el legítim dret a decidir del poble de Catalunya. La resposta del poble a aquesta repressió desmesurada ha estat exemplar. Milions de ciutadans, famílies, gent gran, joves vam anar a votar l'1 d'octubre tot i viure un autèntic estat d'excepció policial. Centenars de milers vam participar de forma valenta en l'organització del referèndum, en la defensa dels col·legis electorals i la protecció de les urnes, enfrontant-nos a policies armats fins a les dents, rebent puntades de peu, cops.

Res va poder aturar el que va ser una jornada històrica en què vam deixar clar que no acceptem renunciar als nostres drets i que els defensarem fins al final. Aquesta ferma voluntat es va tornar a repetir a la vaga general del 3 d'octubre, a les manifestacions multitudinàries que van desbordar els carrers de tot Catalunya, on novament clamem pacíficament contra les polítiques del PP, contra les seves retallades, la seva repressió i la seva intolerància autoritària.

El Rei, l'Estat i el PP. En defensa de la democràcia?

Els esdeveniments viscuts aquests dies a Catalunya han desencadenat una reacció brutal per part dels poderosos, de l'oligarquia, tant catalana com espanyola, dels banquers, dels polítics de dretes, dels mitjans de comunicació al seu servei, i també de la corona.

Una campanya sense precedents per disseminar el nacionalisme espanyolista s'ha posat en marxa. A totes hores, a tota la premsa i televisions, s'esgrimeixen idees reaccionàries, es proclama l'anticatalanisme més rabiós, es promociona a personatges que utilitzen un llenguatge guerra-civilista. En defensa de l'Espanya, gran i lliure, es convoquen manifestacions on s’aplaudeix la violència policial contra un poble pacífic, que ha comès el "delicte" de voler l'autodeterminació i proclamar la república.

Des del Sindicat d'Estudiants no podem sinó mostrar el nostre més absolut rebuig a aquesta campanya infame, alimentada pels hereus del franquisme, pel PP, Ciutadans, i per un rei, Felipe VI, a qui ningú ha votat ni elegit, la dinastia del qual, la dels Borbons, va ser restaurada pel mateix general Franco.

És fonamental que la joventut de Catalunya, i de la resta de l'estat també, entenguem el que està en joc. Tots aquells que defensen el sistema capitalista, totes les famílies d'oligarques que acaparen fortunes obscenes a costa del patiment de la majoria; els que aplaudeixen les retallades, els que saquegen els comptes públics per regalar milers de milions d'euros a la banca; els mateixos que aproven la Llei Mordassa, la LOMCE, el 3 + 2, els que ens imposen la religió als centres d'estudi, els que emparen la violència masclista i homòfoba, els que ens obliguen a emigrar a altres països davant l'absència d’ocupació en el nostre ... tots ells, patriotes que s'emboliquen en la bandera espanyola i que mai han condemnat la dictadura, són els que avui utilitzen tots els mitjans al seu abast per emmordassar al poble de Catalunya, negar-li el seu dret a decidir i aixafar els seus aspiracions a proclamar la república.

El PP, Ciutadans, Felip VI, els tertulians de tota mena, i també els dirigents del PSOE que s'han unit a ells, ens parlen de "defensar la democràcia i l'Estat de dret". Però quina democràcia, quin Estat i quin dret? El d'un govern ple de corruptes i lladres que ens ofega amb l'atur massiu, la precarietat, els baixos salaris i la pobresa? El dels banquers que han robat a tort i a dret milers de milions d'euros? L'Estat que dóna suport a les intervencions militars de l'imperialisme, i que es nega a rebre els refugiats que fugen de l'horror que les seves bombes provoquen? I quina unitat d'Espanya? La que és fruit d'una imposició forçosa i vigilada per un exèrcit que en cada ocasió que ha pogut ha suprimit violentament les aspiracions democràtic-nacionals de Catalunya, Euskal Herria o Galiza?

Feixistes, banquers i capitalistes contra la república catalana

Davant de la mobilització del poble de Catalunya, aquesta aliança reaccionària ha hagut de recórrer a tot el seu arsenal per intentar mobilitzar una base social que justifiqui els seus objectius. Van organitzar una manifestació el passat 8 d'octubre a Barcelona, on el PP i Ciutadans es van fer amb Falange i altres grups d'extrema dreta, i on tothom va poder veure salutacions feixistes i escoltar El cara al sol. És així com es defensa la democràcia i l'Estat de dret?

També els últims dies hem assistit a un altre esdeveniment igual de clarificador que les cops de la policia o els càntics dels feixistes als carrers de Barcelona: Gas Natural Fenosa, Banc Sabadell, La Caixa, Freixenet i un llarg etcètera d'oligarques, de rics i banquers catalans, han llançat un missatge al poble mobilitzat: estem al costat dels capitalistes espanyols, del seu Estat i del seu govern de dretes, i us advertim que si continueu amb el vostre afany us enfonsarem en el caos i la misèria. És el mateix tipus de xantatge que va patir el poble grec per part de la Troica després que votés massivament en un referèndum contra les retallades i l'austeritat! 

Els nostres millors aliats: els joves i treballadors de la resta de l'Estat

Dins  d'aquesta campanya reaccionària que es reprodueix en diaris i televisions estan fomentant la idea de l'enfrontament entre poble de Catalunya i els joves i treballadors de la resta de l'Estat. Volen amagar sigui com sigui una realitat cada vegada més difícil d'amagar: que els que en aquests anys ens hem mobilitzat massivament a Madrid, a Andalusia, a Galiza, al País Valencià, a Euskal Herria, a Burgos o a Múrcia, en tots els territoris de l'Estat, ja sigui en la Marea Verda, la Marea Blanca, a les Marxes de la Dignitat, en les vagues generals, contra l'especulació urbanística ... lluitem pel mateix que els joves i els treballadors que aquests dies han sortit als carrers en Catalunya. 

Els que ens hem mobilitzat aquests anys no volem que una minoria de privilegiats, de banquers, grans empresaris i oligarques, i els seus amics a la Corona o al Parlament, ens imposin la seva dictadura, ens enfonsin en la misèria i la desesperança. Els joves de barris humils, que som la majoria, a Catalunya i fora de Catalunya tenim els mateixos interessos, les mateixes aspiracions, les mateixes ganes de fer fora el govern del PP. Que no ens enganyin! 

Per això resulta tan deplorable la posició del PSOE de Pedro Sánchez, que es col•loca amb el PP, participa en aquesta campanya verinosa de divisió i enfrontament entre els que som iguals. És vergonyós! A Catalunya i fora de Catalunya, hem d'unir les nostres forces per acabar amb la dictadura dels capitalistes i no caure en els paranys dels que només volen dividir-nos per fer-nos més febles. 

Contra la repressió! Contra el 155! Tots a la lluita! 

El que hem viscut aquests dies demostra que l'única i veritable manera de conquerir la llibertat de Catalunya és la lluita massiva al carrer. Cap jutge ni tribunal, cap Parlament ni Parlament espanyol ens donaran els drets que no conquistem prèviament a través de la mobilització. Així ho vam veure l'1 d'octubre. Així ha estat sempre. 

El govern del PP i l'Estat es segueixen preparant, juntament amb els banquers i els grans empresaris, per endurir la repressió contra els nostres drets i aixafar la nostra lluita. Preparen l'aplicació del 155 i un gran arsenal de mesures repressives perquè volen fer agenollar el poble de Catalunya, i de pas donar una lliçó exemplar als joves i treballadors de l'Estat espanyol i de la resta del món. Però no ho aconseguiran. Des del Sindicat d'Estudiants cridem a tota la joventut de Catalunya a continuar la lluita i la mobilització per derrotar aquesta estratègia autoritària, i a la solidaritat activa de la joventut de la resta de l'Estat i de tot el món. Fem una crida a tots els estudiants a crear Comitès de Defensa a tots els instituts i facultats de Catalunya per respondre als franquistes que volen eliminar els nostres drets democràtics. Fem una crida a participar en la mobilització permanent davant del Parlament i a sortir amb contundència a la vaga general estudiantil a Catalunya davant de qualsevol ofensiva autoritària del PP. Si s'aplica el 155 respondrem amb totes les nostres forces amb una vaga general que s'estendrà tot el que sigui necessari. Som més forts! Volem drets! Volem la nostra llibertat i la conquistarem! 

Visca Catalunya lliure, republicana i socialista!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos