• 500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  500 persones participen al Míting Internacionalista en solidaritat amb el poble de Catalunya

  En un ambient elèctric, l'acte es va obrir amb la projecció d'un vídeo on revivim l'heroica resistència de la jornada l'1 d'octubre davant de la brutal repressió de les forces d'ocupació enviades pel Govern del PP per impedir la celebració del referèndum. Read More
 • La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  La marea feminista torna a omplir els carrers. La Manada és el sistema!

  Les companyes de Lliures i Combatives hem assenyalat que La Manada no és un cas aïllat. Protegint a aquests cinc criminals hi ha jutges i jutgesses, polítics i polítiques que amb les seves sentències, retallades i la seva cultura de la violació garanteixen que continuï impune aquesta onada de violència contra la dona. Read More
 • Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Contra la LGTBIfòbia, volem ser el que som!

  Des del Sindicat d’Estudiants sabem que l’única forma per acabar amb tots aquests atacs a tots els àmbits de la nostra societat és mitjançant la mobilització i la unitat de totes i tots els que patim l’opressió d’aquest sistema, de gènere, d’orientació sexual, de raça o de classe. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  Més de 220 companyes a la Trobada Estatal de Lliures i Combatives!

  La I Trobada Estatal de Lliures i Combatives ha estat un rotund èxit. Des de que fa un any vam inundar les aules de feminisme revolucionari per convocar la vaga i aturada del 8M, Lliures i Combatives s'ha convertit en l'eina de lluita de centenars d'activistes estudiantils i de dones treballadores. Read More
 • Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  Lliures i Combatives · Al tornar a casa volem ser lliures, no valentes.

  L'alliberament de la dona treballadora és una qüestió de primer ordre per totes i tots els que aspirem a transformar el món. Per aquest motiu hem impulsat Lliures i Combatives, plataforma feminista, anticapitalista i revolucionària, per unir les forces de totes les que patim l’opressió i la violència del capitalisme en la mateixa lluita per transformar la societat. Uneix-te! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Descarrega el cartell · Descarrega el pamflet

Tothom a les manifestacions el dia 26 a les 12h

Barcelona: Plaça Universitat

Tarragona: Plaça Imperial Tàrraco

Girona: Plaça de la Constitució

Lleida: Plaça Ricard Vinyes

NO PODREU EMPRESONAR TOT UN POBLE!

Durant les últimes setmanes els joves i els treballadors a Catalunya hem viscut escenes que no veiem des de la dictadura. Amb una violència policial extraordinària, recorrent a mesures antidemocràtiques com l’article 155 que anul·la l’autonomia catalana, o empresonant a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium, el govern del Partit Popular i l’Estat centralista estan intentant aixafar el legítim dret a decidir del poble de Catalunya.

El que està succeint és extremadament greu: es tracta d’una escalada repressiva sense precedents contra els nostres drets democràtics més bàsics. Les lleis no s’utilitzen per empresonar als corruptes del PP, ni per posar entre reixes als banquers que s’han omplert les butxaques robant, ni pels que exerceixen la violència masclista contra les dones, ens desnonen de les nostres cases, retallen l’educació i la sanitat públiques. No, les lleis s’utilitzen per a defensar els interessos de l’oligarquia i els rics. Diuen des del Govern Central, des de Ciutadans i des del PSOE que el que no és legal no és democràtic. Nosaltres els hi recordem que fa no gaire temps les dones no podien votar, com tampoc els majors de 18 anys; no era legal el dret al divorci o el dret a l’avortament, no era legal el dret a vaga dels estudiants, o el matrimoni entre persones del mateix sexe. I potser aquella legalitat que aixafava els nostres drets era democràtica? Per suposat que no.
El govern del PP, Ciutadans i el PSOE han aplaudit l’empresonament dels “Jordis”. Però amb els mateixos arguments que ha utilitzat la jutgessa, demà es podrà empresonar a qualsevol activista que organitzi una vaga estudiantil o qualsevol tipus de protesta social legítima. Què té a veure això amb “l’Estat de Dret” i la defensa de la “democràcia”? Absolutament res.


Democràcia contra repressió
La resposta del poble a la repressió desmesurada que hem viscut ha estat exemplar. Milions vam anar a votar l’1 d’Octubre malgrat viure un autèntic estat d’excepció policial. Centenars de milers vam participar de forma valenta en l’organització del referèndum, en la defensa dels col·legis electorals i en la protecció de les urnes, enfrontant-nos a policies armats, rebent cops, cops de peu i cops de porra. Aquesta ferma voluntat es va tornar a repetir en la vaga general del 3 d’Octubre i en les manifestacions multitudinàries que van desbordar els carrers de tota Catalunya.
Des del govern del PP i Ciutadans, des de l’Estat centralista, des de la Corona, des de la direcció del PSOE que s’ha entregat per complert a la dreta, pretenen que els milions de persones que ens hem mobilitzat pels nostres drets democràtics ens agenollem. Busquen acoquinar-nos perquè no sortim als carrers, busquen tapar-nos la boca perquè no lluitem contra les injustícies. Saben que la força del jovent i els treballadors als carrers, quan estem units i organitzats, és imparable.
Aquesta aliança reaccionària ha ocorregut tot el seu arsenal per a tractar d’aixafar la voluntat democràtica de tot un poble: des de les amenaces i la repressió més salvatge, passant per la organització de mobilitzacions en defensa de l’España, una grande y libre, fins la desfilada de les més de 700 empreses que ja han anunciat el trasllat de les seves seus socials fora de Catalunya. Gas Natural Fenosa, Banc Sabadell, La Caixa, Freixenet i un llarg etcètera d’oligarques, rics i banquers catalans, han llençat un missatge al poble mobilitzat: estem al costat dels capitalistes espanyols, del seu Estat i del seu govern de dretes i us advertim que si continueu amb el vostre empeny us enfonsarem en el caos i la misèria. És el mateix tipus de xantatge que va patir el poble grec per part de la Troika, de la UE, després que votés massivament en un referèndum contra les retallades i l’austeritat!


Tothom a la vaga i a les manifestacions!
El govern del PP i de l’Estat, juntament amb Ciutadans i el PSOE-PSC, preparen l’aplicació del 155 per a anul·lar l’autonomia de Catalunya, intervenir l’educació pública per a imposar el seu nacionalisme espanyolista i les seves idees reaccionàries, i augmentar les mesures repressives perquè volen posar de genolls al poble de Catalunya i donar una lliçó exemplar als joves i als treballadors de l’Estat espanyol i la resta del món. Però no ho aconseguiran.
Des del Sindicat d’Estudiants fem una crida a tot el jovent de Catalunya a continuar la lluita i la mobilització per a derrotar aquesta estratègia autoritària, i a la solidaritat activa dels nostres aliats: el jovent de la resta de l’Estat i de tot el món. Fem una crida a tots els estudiants a crear Comitès de Defensa a tots els instituts i facultats de Catalunya per a respondre als franquistes que volen eliminar els nostres drets democràtics. I convoquem a tots i totes les estudiants a la vaga general estudiantil el dimecres 25 i dijous 26 d’Octubre: Paralitzar totes les aules i omplir els carrers contra la repressió franquista a les manifestacions del dijous 26 a les 12 hores.
És el moment de lluitar de la manera més contundent i massiva. Fem una crida als companys i companyes del SEPC i Universitats per la República a convocar unitàriament aquesta vaga estudiantil de 48 hores, i mostrar tots junts la nostra unitat i la nostra voluntat de derrotar la repressió i de conquistar la república catalana lliure d’oligarques i d’opressió. Una mobilització estudiantil que ha de contribuir a organitzar altres més amplies en les quals participi tota la comunitat educativa i el conjunt dels treballadors, unificant la resposta als carrers en una nova vaga general que paralitzi tota Catalunya i demostri als que pretenen aixafar la nostra llibertat i els nostres drets que no ho aconseguiran.Visca Catalunya lliure, republicana i socialista!
Uneix-te al Sindicat d’Estudiants!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos