• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prou repressió franquista contra els nostres drets democràtics!

Davant de les mobilitzacions multitudinàries a favor del dret a decidir per al poble de Catalunya, el Partit Popular i l'aparell de l'Estat han tornat a mostrar amb claredat l'ADN franquista que corre per les seves venes. En nom de la "democràcia" estan duent a terme tot un seguit de mesures pròpies dels temps de la dictadura per tal d'impedir que els joves i els treballadors catalans puguem legítimament decidir sobre la relació que volen mantenir amb l'Estat espanyol, inclòs el dret a la independència.

Si algú tenia dubtes sobre l’opressió nacional que patim a Catalunya, les ordres als Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional d'impedir la consulta de l'1-O, les amenaces de perseguir i jutjar tots els que imprimeixin paperetes o participin com a voluntaris i d’empresonar els alcaldes que facilitin l'obertura dels col·legis electorals, el registre de la redacció del setmanari El Vallenc i de les impremtes de Sant Feliu de Llobregat a la recerca de "material subversiu" com paperetes i cartells de propaganda o les últimes decisions del Tribunal Constitucional... han posat aquesta realitat sobre la taula. Però això no és tot! La Guàrdia Civil ha dut a terme diverses detencions per enganxar propaganda en favor del sí en el referèndum i ja ha confiscat centenars de milers de cartells i pamflets. A més, la repressió no acaba a Catalunya: fa uns dies un reconegut jutge d'ultradreta va prohibir a Madrid la celebració d'un acte sobre el referèndum de l'1- O, prohibicions que s'han repetit en altres ciutats com Gasteiz i Gijón.

Encara que formalment ja no vivim en una dictadura, des del govern central i l'aparell de l'Estat s’han obstinat a rememorar les velles pràctiques d’aquella època terrible. No només s’està vulnerant el dret a decidir, sinó també el dret de reunió, a la llibertat de premsa, i a la llibertat d'expressió. Qui digui que això és democràtic és que està completament boig! Resulta que per a ells el que és democràtic és prohibir una votació! No podem tolerar que s’ataquin d'aquesta manera tan salvatge i sense cap conseqüència els nostres drets més bàsics!

Per a conquerir el dret a decidir: organització i mobilització dels treballadors i la joventut

Des del Sindicat d'Estudiants fem una crida a tots els estudiants a organitzar una resposta contundent per a derrotar aquesta ofensiva repressiva de l'aparell de l'Estat centralista, de la dreta (PP i Ciutadans) i que lamentablement també recolza la direcció del PSOE. Aquests atacs als nostres drets democràtics no van només dirigits al poble català, sinó al conjunt de la joventut i els treballadors de tots els territoris de l'Estat espanyol. Avui es prohibeixen votacions i actes sobre el referèndum català, demà per què no prohibir manifestacions o vagues i detenir els qui hi participin?

Sabem que si realment volem defensar i conquerir els drets de la majoria, això només és possible amb la mobilització dels estudiants i la classe treballadora. Volem exercir el dret a l'autodeterminació, però també volem poder decidir sobre totes les qüestions que ens afecten. I per això no ens subordinem a la burgesia catalana ni als seus polítics i partits. Sabem que Puigdemont i el PDeCAT són els campions de les retallades, que han atacat brutalment l'educació i la sanitat públiques, privatitzant els serveis socials i imposant pressupostos d'austeritat, i manant als Mossos d'Esquadra que reprimissin mobilitzacions com les del 15M. Ells, que han governat a Catalunya igual que el PP a la resta de l'Estat, mai defensaran la mateixa Catalunya que volem nosaltres: una república catalana socialista que trenqui amb l'opressió i l'explotació capitalista.

Per això, els joves de famílies treballadores, els que patim realment l'opressió d'una forma més descarnada, hem de sortir a defensar els nostres drets de la manera més contundent.

Des del Sindicat d'Estudiants cridem tots els joves a impulsar aquesta lluita, a crear Comitès d'Acció pel dret a decidir a cada centre d'estudis i facultat, a realitzar assemblees massives en instituts i universitats, a elaborar propaganda i penjar pancartes en els nostres centres i barris en defensa del dret a l’autodeterminació i contra la repressió.

No permetrem que es vulnerin d'aquesta manera tan flagrant els drets que tant va costar conquerir als nostres pares i avis sota la dictadura franquista. I per això des del Sindicat d'Estudiants li diem al govern del PP que, si continua amb l’escalada repressiva dels últims dies o si finalment s'atreveix a executar les seves amenaces d'aplicar l'article 155 de la Constitució, convocarem a la joventut de Catalunya a la vaga general educativa i a l'ocupació d'instituts i universitats per a derrotar aquesta agressió franquista i autoritària sense precedents.

En defensa del dret a decidir!

Contra la repressió franquista i les retallades!

Per una Catalunya lliure d’opressió i explotació!

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Solidaritat internacional i estatal amb la Vaga del 26 d'Abril


Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

ganemosccoo logo 2 RGB

Segueix-nos