• 8M: Hem tornat a fer història!

  8M: Hem tornat a fer història!

  Semblava difícil superar la jornada del 8 de març de l'any passat. Però ho hem tornat a fer! Milions de dones treballadores hem donat un altre pas ferm al capdavant i hem protagonitzant una jornada de vaga que sens dubte passarà a la història de les lluites socials i polítiques de l'Estat espanyol amb lletres majúscules. Read More
 • 15M: Èxit de les mobilitzacions i la vaga estudiantil contra el canvi climàtic

  15M: Èxit de les mobilitzacions i la vaga estudiantil contra el canvi climàtic

  Des del Sindicat d'Estudiants creiem que presentar aquesta lluita com un conflicte generacional és un complet error, i forma part d'una estratègia per a no assenyalar als autèntics culpables de la catàstrofe ecològica. Tampoc és una rebel·lió en la qual demanem a “els polítics” que reflexionin, rectifiquin i prenguin mesures. Pensar que els representants d'aquest sistema s'enfrontaran a les grans multinacionals en defensa del planeta és simplement ridícul. Read More
 • Campanya de solidaritat internacional amb els joves d'Altsasu

  Campanya de solidaritat internacional amb els joves d'Altsasu

  Prou muntatges policials, per la llibertat immediata dels joves d'Altsasu! Read More
 • La vaga estudiantil de l'1 d'Octubre ha estat un èxit aclaparador!

  La vaga estudiantil de l'1 d'Octubre ha estat un èxit aclaparador!

  La vaga general estudiantil convocada per Universitats x la República, el Sindicat d'Estudiants (SE) i el SEPC ha estat un èxit total: les aules han estat buides durant tota la jornada i més de 150.000 joves hem sortit als carrers de diferents ciutats. Read More
 • 5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  5 preguntes i 5 respostes sobre què està passant a Catalunya

  Des del Sindicat d'Estudiants defensem una república catalana que serveixi per acabar amb les retallades, els desnonaments, la corrupció, que garanteixi una educació i una sanitat públiques i de qualitat, llocs de treball dignes i la nacionalització de la banca sota control democràtic de la població perquè la riquesa que tots i totes creem s'utilitzi per resoldre les necessitats urgents de la majoria. Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Perquè diem que el govern està degradant la FP?

NO A LA NOVA REFORMA DE LA FP

NO ALS RETALLS A L’EDUCACIÓ PÚBLICA

 

El govern ha donat a conèixer els seus plans per a la pròxima reforma de la Formació Professional (FP) que pretén aprovar abans de finals d’any. Segons ha anunciat, la mesura “estrella” serà la possibilitat per als treballadors d’entre 21 i 55 anys d’obtenir el títol de FP després d’acreditar tres anys d’experiència laboral i superar una prova pràctica avaluada per “un grup d’experts”. Semblaria una mesura pensada per afavorir els treballadors, en canvi, realment significarà un greu atac a la Formació Professional.

 

Per començar, la reforma plantejada pel govern el que provocarà és que molts joves deixen de cursar la Formació Professional. Al cap i a la fi, si amb tres anys de feina, et donen el títol, per què no incorporar-se quan abans millor al mercat laboral i deixar els estudis? Tots els anys falten places públiques de FP. D’aquesta manera, en desincentivar la matriculació, el govern s’estalviarà construir les places públiques necessàries, aprofundint en el negoci que ja tenen les acadèmies privades. I de passada, més joves deixaran d’estudiar per ser explotats a plaer en el mercat laboral sense cap formació.

 

Nosaltres no menyspreem l’experiència laboral d’un treballador. Però a la FP també s’imparteixen coneixements teòrics molt importants. Amb aquesta mesura, lluny de millorar les condicions de vida dels treballadors sense qualificació, es deteriorarà la d’aquells que tinguin un títol de FP. Efectivament, s’anirà cap a dos títols de Formació Professional, un el concedit a la FP de primera, a les costoses acadèmies privades, i l’altre de segona, reservat per a aquells joves i treballadors que no tinguin diners ni temps per estudiar.

 

Per descomptat, l’estat hauria de donar totes les facilitats del món a un treballador per a obtenir el títol de FP. Podria ser a través d’una FP per a adults pública i de qualitat i de beques-salari dignes que permetessin al treballador anar a les classes.

 

La Formació Professional està en perill. Ja avui molts companys no aconsegueixen matricular-se als cicles formatius perquè no n’hi ha prou places públiques. A més a més, a nombrosos mòduls no hi ha els mitjans materials adequats per impartir la formació.

 

Darrera d’aquesta situació està la privatització de l’educació pública. Per als empresaris, l’educació és un negoci a l’abast de qui tingui diners per pagar-se-la. Els capitalistes volen solucionar la crisi econòmica a costa de carregar el pes sobre les espatlles dels treballadors. En aquesta línia, el que volen és mà d’obra barata per poder sobre-explotar. Aquesta equació exclou el que els fills dels treballadors tinguin una educació pública de qualitat.

 

DEFENSEM UNA FP PÚBLICA DE QUALITAT!

 

 

Uneix-te a Lliures i Combatives

Periòdic de Lliures i Combatives

Castellà i Euskara

Enllaços


logoFFE


logoIR 215

Sindicalistas de Izquierda

Segueix-nos