Dimissió ja del Subdelegat del Govern a Cadis i del Ministre de l'Interior!

Comunicat del Sindicato de Estudiantes de Cádiz

Avui el jovent de Cadis ha sortit massivament als carrers en suport a la vaga del Metall. Quin exemple de dignitat i de solidaritat! Però quan milers participàvem pacíficament en la manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants, un grup d'antidisturbis, perfectament coordinat, ha atacat la mobilització amb brutalitat. És una completa vergonya que aquestes forces hagin estat enviades pel Govern central per a reprimir-nos! Malgrat aquesta violència policial gratuïta, volem dir alt i clar que no ens acovardiran, que el nostre suport als treballadors del metall és total. Per això el divendres 26 cridem a buidar una altra vegada les aules i omplir els carrers, en una nova jornada de vaga estudiantil!

Les imatges de la repressió policial contra la mobilització estudiantil a Cadis estan omplint les xarxes socials de tot el món. Els vídeos són clars. La policia carrega contra la nostra capçalera de la manifestació sense mediar paraula. Una completa provocació, que busca intimidar-nos i criminalitzar una lluita justa i exemplar. I cal felicitar-se per la resistència valenta de molts treballadors i joves davant aquesta agressió mesquina.

Des del Sindicat d'Estudiants responsabilitzem d'aquesta agressivitat contra manifestants pacífics al subdelegat del Govern a Cadis, José Pacheco, del PSOE, que està recorrent a la repressió salvatge contra la vaga del metall tots els dies. Avui hem estat els estudiants, però ahir eren els treballadors i els veïns i veïnes de Puerto Real les víctimes de les tanquetes i els cops de porra dels antidisturbis.

És així com ens defensa el Govern de coalició? És així com protegeix les famílies treballadores i els joves que lluitem per un lloc de treball i per un futur digne? És lamentable que aquest Govern estigui, en els fets, al costat de la patronal i ens mani els antidisturbis per a colpejar-nos. Estan donant l'esquena a la seva base social, i col·locant-se en l'altre costat de la barricada.

Des del Sindicat d'Estudiants exigim la immediata dimissió de José Pacheco i el cessament fulminant d'us responsables policials a Cadis que estan perpetrant aquestes agressions contra els joves i els treballadors en lluita. De la mateixa forma exigim la dimissió del ministre de l'Interior Fernando Grande-Marlaska, que és qui decideix en última instància aquest tipus d'operacions.

També exigim als dirigents d'Unides Podem que passin de les paraules als fets. Ells i elles estan al Govern i comparteixen butaques amb el PSOE en el Consell de Ministres. No poden limitar-se a fer un comunicat lamentant la repressió. Han d'imposar que acabi ja la violència policial, que per a això estan on estan, i col·locar-se del costat dels treballadors de veritat. No volem posturetes, ni copets a l'esquena. Volem que la repressió cessi, i que aquesta patronal insaciable accepti les justes reivindicacions dels nostres pares i mares en vaga.

El jovent és el futur, ens diuen. Però aquest sistema, i les polítiques capitalistes que obren el pas a l’atur massiu, a la precarietat, a la privatització de la sanitat i l'educació, a la falta d'un habitatge digne i accessible… ens condemnen a no tenir-lo. Per això no desistirem en la nostra obstinació. La vaga del metall és també la nostra lluita. I la seva victòria serà la nostra victòria.
Demà dimecres i el dijous celebrarem assemblees as centres d'estudi, instituts i facultats, per a denunciar la repressió policial, i votar massivament la vaga estudiantil d'aquest divendres 26, amb manifestació des de les 11h a Puerta Tierra.

Aquesta lluita la guanyarem!