La segona jornadvalencia1a de vaga contra el decret 3+2 i contra tots els atacs del ministre Wert i del govern del PP, ha sigut un tremend èxit a València, més de 10.000 joves hem tornat a ocupar els carrers demostrant a aquest ministre i a la consellera Catalá que no aconseguiran frenar la mobilització per moltes traves que intenten imposar-nos. Els fills dels treballadors tenim molt clar què significa aquest decret: l'expulsió immediata de la Universitat pública dels fills dels treballadors per motius econòmics; i per açò no consentirem que s'aplique. Hem tornat a buidar les aules i omplir els carrers, de forma contundent, en un ambient d'ànim i confiança absoluta en què tenim la força per a tombar aquest decret. Per açò una de les consignes més repetides han sigut "este decreto lo vamos a tirar" o "el fill de l'obrer a la Universitat". També a València, hem tingut el recolzament de les organitzacions de pares i mares, especialment de la Plataforma de Russafa, de les FAPAs de L’Horta Sud, Bunyol-Xiva, etc., i a les quals volem agrair el seu suport de nou.

A Alacant, durant la vaga estudiantilalacant convocada per als dies 25 i 26 de febrer, s'han realitzat diversos actes i mobilitzacions convocades pel Sindicat d'Estudiants, i que han sigut massives.

El dia 25 de febrer varis centenars de persones ens eixim al carrer a Oriola en una manifestació històrica en el poble, com van reconèixer els mitjans locals, per lluitar contra el decret 3 +2 i pel dret a vaga que la Conselleria d’Educació està intentant eliminar de forma il•legal, posant exàmens en dies de vaga o fins i tot enviant cartes als pares i mares dels estudiants per autoritzar la vaga, malgrat la recent sentència del Tribunal Suprem contra la necessitat de la justificació dels pares per a fer la vaga.

A Torrevieja es va realitzar una concentració de mig centenar d'estudiants, en la qual es va denunciar també la supressió d'una part de l'ajuda concedida als estudiants universitaris. La mobilització va comptar amb el suport de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques.

El dia 26 la manifestació a Alacant serà de nou molt ivalencia2mportant, de 3000 persones; va comptar amb la participació d'estudiants de tota la província, i amb la col•laboració de la Coordinadora d´Estudiants de L´Alacantí (la comarca d'Alacant capital), que va donar una salutació després de parlar Jonathan Mestre, en representació del Sindicat d'Estudiants. Quan passàrem pel BBVA es va procedir a la lectura d'una nota en suport a Paco i Sonia, una parella amb menors al seu càrrec, que porten acampats allí 54 dies, en contra del seu desnonament.

Totes aquestes protestes, han tornat a demostrar l'ambient d'entusiasme i de confiança dels estudiants. Senyor Wert, que li quede clar, si no retira el decret 3+2 tornarem al carrer, demostrarem una vegada més que no ens quedarem passius mentres intenteu desmantellar l'ensenyament públic.

 

Fora el 3 + 2!

Catalá i Wert dimissió!