València, 24 d’abril de 2024. La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha convocat de forma unitària entre les organitzacions sindicals i socials una vaga de la comunitat educativa per al dia 23 de maig, per aturar la nova llei educativa PP-VOX.

Fem aquesta crida perquè sols així es podrà obrir un camí cap a una major pressió social i sensibilització de l’opinió pública a fi que el Govern deixe d’implementar polítiques educatives regressives com les malament anomenades lleis de “llibertat educativa” i “concòrdia”, que atempten contra els drets de la comunitat educativa i que perverteixen el significat de la paraula “llibertat”.

Estem assistint amb indignació a l’augment d’atacs a l’escola pública i en valencià. Per això, el dia 23 de maig fem una crida a la mobilització a tot el professorat i a la comunitat educativa a que es mobilitzen per exigir els recursos necessaris per a una vertadera inclusió educativa, la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores de l’ensenyament com, entre d'altres, increments retributius, reducció d’hores lectives per a docents majors de 55 anys, supressió de la burocràcia, augment de les plantilles i una baixada generalitzada de ràtios i posar fi a les massificacions, les agressions i la conflictivitat a la que no es dóna cap solució. Reclamem una negociació
seriosa per corregir aquestes situacions de gran perjuí per als drets laborals dels
treballadors i treballadores de l'educació.

El 23 de maig diem NO a la paralització del Pla Edificant i per la millora de les condicions dels centres educatius de l’ensenyament públic. A més, ens oposem al districte únic segregador perquè des de la Plataforma afirmem que quan s’apliquen mesures com la zona única, el sistema educatiu acaba segregant la infància en funció de les possibilitats econòmiques, creant centres de tipus A i centres de tipus B, reforçant els centres gueto.

També parem per demanar l’extensió de la xarxa pública de la gratuïtat de 0-3 anys i per condemnar les retallades d’idiomes a les EOI. I ens unim per dir sí al valencià, que a hores d’ara intenten arraconar, i perquè es garantisca l’oficialitat plena i efectiva de la nostra llengua a l’escola, a l’administració, als carrers, als mitjans de comunicació i a la societat en general.

Finalment des de la Plataforma per l'ensenyament públic donem suport a la vaga d'estudiants no universitària convocada per a demà dijous 25 d'abril pel Sindicat d'Estudiants, animem a participar a les concentracions de la vaga estudiantil a les 12 h a València, Alacant i Elx, i per últim animem a la comunitat educativa a participar en la Manifestació del 25 d'abril convocada per ACPV a València el dissabte 27 d'abril a les 18h a la plaça Sant Agustí. Acudeix a defensar l'escola pública i en valencià!